Artikel top billede

Derfor er du nødt til at lade dig tracke

Nettets brugere ser sig i stigende grad om efter værktøjer, der skjuler deres færden på nettet. Og det kan være direkte skadeligt. Se hvorfor her.

Viden om vores brugsmønstre på nettet er en økonomisk grundsten for en lang række virksomheder, der lever af de data blandt andet til at vise relevante annoncer til den enkelte baseret på deres præferencer.

Og er samtidig en nøglekomponent for en lang række virksomheders big data og CRM-initiativer.

 Mængden af data der er tilgængelig, står imidlertid over for et potentielt drastisk fald. 

En nyligt udgivet rapport fra analysehuset Ovum, Ovum's Consumer Insigthts Survey viser, at 68 procent af brugere på nettet i de 11 lande, som analysen er lavet i ville bruge en "do-not-track"(DNT) funktion eller service, hvis den var lettilgængelig.

Manglende fokus

Undersøgelsen, der indeholder besvarelser fra 11.000 brugere, viser, at netbrugernes i stigende grad kritiske indstilling til tracking kombineret med hårdere lovmæssige indgreb vil begrænse strømme af persondata og brugermønstre.

Det vil få betydelig konsekvens ikke bare for de virksomheder der benytter sig af samme.

Mark Little er analytiker hos Ovum, og ifølge ham er der et manglende fokus på problemstillingen.

"Midt i euforien omkring big data er der desværre en tendens til tage for givet, at der fortsat vil være let tilgang til en strøm af 'little data" eller persondata, om man vil. Brugerne har nu imidlertid i stigende grad adgang til nye værktøjer og services som overvåger, kontrollerer og beskytter deres personlige data, og det virker som om, at der er en voksende lyst til at bruge dem," siger han.

Mistillid

En af de helt store udfordringer for de virksomheder, der er afhængige af brugerdata, er en udpræget mistillid fra netbrugerne.

Undersøgelsen henviser til debatten om blandt andet Facebook og Googles brug af den data, som de indsamler om det enkelte individ.

Den viser, at sølle 14 procent af respondenterne mener, at internetvirksomhederne er ærlige omkring deres brug af de personlige data.

"Der er et klart behov for, at de virksomheder, der indsamler og kontrollerer data, får en bedre fornemmelse for den trussel mod deres "forsyningslinjer" af persondata, der på vej. Og at de så investerer i redskaber, der kan give dem indsigt i profilen af de brugere, der har en modvilje mod tracking" siger Mark Little.

Ovum mener, at undersøgelsen er et signal til virksomhederne om at gå forrest og give brugerne redskaber til at håndtere private oplysninger, gå i gang med målrettet at kommunikere og overbevise deres brugere, at de rent faktisk er til at stole på og i øvrigt sørge for at, der størst mulig transparens i forhold til hvordan dataindsamlingen sker, og hvad data bliver brugt til.

Oversættelse: Line Ørskov
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.