Artikel top billede

Afstemning: Er Mac tilladt på din arbejdsplads?

Kloge hoveder mener, at it-afdelingen skal understøtte andet og mere end Windows - eksempelvis Mac. Men sker det på din arbejdsplads?

Læs også:

Kør Windows på din Mac: Her er de bedste løsninger

Derfor vil Apple snart vinde indpas i virksomhederne

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid

It-landskabet i de fleste virksomheder forandrer sig ganske betydeligt i disse år.

Hvor der tidligere var Windows her der og alle vegne, så betyder fremkomsten af smartphones og tablet-pc'er, at nye styresystemer bliver en del af både medarbejdernes og it-afdelingens hverdag.

Både Android, iOS og Windows Phone er i dag en del af it-miljøet i mange danske virksomheder. Nu er Microsofts nye Windows 8/RT også er på vej ind i virksomhederne som endnu en type platform, der skal understøttes og holdes ved lige.

Slut med Windows-æraen

Trenden med consumerization og bring your own device betyder et opgør med Windows-æraen, har blandt andre Gartner vurderet.

På analysefirmaet liste over de 10 strategisk vigtigste it-trends i 2013 handler de første fire punkter netop om afslutningen på den æra, hvor det var det primært var Windows, der dominerede.

"Konsekvensen for it-afdelingen er, at æraen, der var domineret af pc'er med Windows som den eneste platform, vil blive erstattet af post-pc æraen, hvor Windows blot er et af mange miljøer, man skal kunne understøtte," skriver Gartner.

Men hvad med Mac?

Men mens de fleste it-afdelingerne allerede har åbnet op for eksempelvis Android og iOS, så er Mac OS ikke nødvendigvis accepteret i virksomheden.

Men måske det er ved at ændre sig?

På internationalt plan har en Forrester-undersøgelse blandt 3.300 it-beslutningstagere og 10.000 vidensarbejdere i 17 forskellige lande vist, at 21 procent af vidensarbejderne anvender et eller flere produkter fra Apple på arbejdspladsen.

Halvdelen af virksomhederne med mere end 1.000 ansatte tilbyder Macs til i hvert fald nogle af de ansatte.

Forrester konkluderer også, at 52 procent af virksomhederne venter, at antallet af Macs i virksomheden vil blive øget i 2012.

Samme tendens beskrev Gartner i denne uge med en udtalelse om, at Mac-styresystemet ved udgangen af 2014 vil være ligeså accepteret blandt de it-professionelle som computere baseret på Windows.

Hvordan ser det ud hos dig?

En del af forklaringen er bring your own device-trenden, noget andet er, at cloud computing og desktop virtualisering gør selve styresystemet mindre og mindre afgørende.

Men én ting er, hvad de kloge hoveder siger - noget andet er, hvad der er de faktiske forhold ude i de danske it-afdelinger og på de danske arbejdspladser.

Vi er derfor interesseret i at høre, om Mac er tilladt på din arbejdsplads?

Brug gerne debatten til at uddybe dit svar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.