Artikel top billede

Efter tvangsauktion: Dansker genvinder sine domæner

Først blev hans domæner sendt på tvangsauktion og solgt. Men nu har Klagenævnet for Domænenavne vendt det hele på hovedet i en klagesag over domæner. Se den overraskende vending i sagen.

Læs også:
Danske domæner på tvangsauktion for første gang

Først blev hans domæner solgt på tvangsauktion.

Men nu har han fået dem igen.

Det er den foreløbige udgang af en noget usædvanlig afgørelse fra Klagenævnet for Domænenavne.

Knud Jacobsen fra Dianalund blev i marts sidste år formentlig den første dansker, der fik sat sine domænenavne på tvangsauktion.

Det var advokat Johan Schwarz-Nielsen fra Birkerød, som begærede han domæner på tvangsauktion.

"Sagen er den, at jeg har ført nogle sager for ham (Knud Jacobsen, red.) og har noget salær til gode. Det er rigtigt, at jeg har gjort udlæg i domænerne. Det er fordi, han angiveligt ikke ejede andet," lød begrundelsen dengang fra advokat Johan Schwarz-Nielsen.

Efterfølgende købte Johan Schwarz-Nielsen selv domænerne, da de blev sat til salg på Københavns Auktioner.

Manglende web-aktivitet

Den afgørelse mente Knud Jacobsen ikke var retfærdig, og han klagede over den afgørelse, hvilket nu har givet ham domænerne tilbage.

Det handler om navnene kikmose.dk og sparol.dk, der begge er relaterede til firmaer og har været drevet som sådan i mange år.

Derfor bedømmer Klagenævnet for Domænenavne, at Knud Jacobsen har "en særlig interesse i på ny at blive registrant af disse domænenavne."

Efter købet på tvangsauktionen har der ikke været nogen aktivitet på domænerne, der stadig har det sammen indhold som før salget.

"Indklagede (Johan Schwarz-Nielsen, red.) har siden ibrugtagningen primo juni 2012 ikke vist tegn på at ville benytte domænerne til egne formål. Han benytter dem ikke til e-mailadresser, og de to hjemmesider benyttes nu til at fremvise klagers (Knud Jacobsen, red.) ophavsretligt beskyttede tekst og billeder," står der i afgørelsen.

Og det er en af de faktorer, som har ligget til grund for, at Knud Jacobsen nu igen har fået brugsretten tilbage.

"Dette tyder på, at indklagede alene har erhvervet domænenavnene med henblik på gennem udøvelse af tilbageholdsret i domænenavnene at få klageren til at foretage den betaling, som parterne ifølge klageren har haft en strid om," skriver Klagenævnet for Domænenavne.

Navne retur

Med andre ord har advokaten, der erhvervede navnene på tvangsauktionen ikke haft anden hensigt med købet end at få de beløb, som han mener, Knud Jacobsen skylder ham, hvilket Klagenævnet ikke har anset som en gyldig grund.

Klagen om domænenavne er nemlig blevet færdigbehandlet, og registreringen tilbageføres nu til Knud Jacobsen.

Knud Jacobsen har yderligere et domænenavn, der blev solgt i samme forbindelse. Den sag er endnu ikke afgjort.

Hele afgørelsen kan læses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere