Artikel top billede

Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen har en meget fyldt indbakke med mails fra danskere om dårlig bredbåndsdækning.

Politiker i mail-storm om dårlig bredbåndsdækning

Interview: Telepolitisk ordfører Trine Bramsen fra Socialdemokraterne har modtaget langt over 1.500 mails om dårlig bredbåndsdækning fra danskerne.

Socialdemokraternes tele-politiske ordfører, Trine Bramsen, har modtaget mere end 1.500 mails om dårlig bredbåndsdækning i Danmark.

Trine Bramsen. Hvordan kan det være, at det lige præcis er dig, der har modtaget så mange mails, når alle de andre telepolitiske ordførere typisk har modtaget 10 til 20 og maksimalt 50 mails angående dårlig mobildækning inden for det seneste år?

"Jeg tror faktisk, at jeg har modtaget flere mails, siden jeg har oplyst om det (i marts 2012, red.). Grunden til, at folk skriver til netop mig, er jo, at jeg er gået aktivt ind i denne kamp og på den måde markeret mig og stillet krav om bedre dækning."

Hvad vil du gøre ved disse 1.500 henvendelser?

"Som politikere skal vi jo sørge for bredbånd til alle danskere. Og hvis telebranchen ikke selv kan løfte dette ansvar, så må vi ind og regulere. Jeg håber dog, at branchen gerne vil spille med, og når den siger, at den gerne vil samarbejde, så håber jeg også, at den har noget at lægge på forhandlingsbordet."

Undsagt af minister

I sidste uge gik erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) på Folketingets talerstol og sagde, at regeringen ikke vil tvinge teleindustrien til at rulle bredbånd ud til alle danskere. 

Den udtalelse harmonerer umiddelbart ganske skidt med Trine Bramsens udsagn om, at teleselskaberne har en forpligtelse til at tilbyde alle danskere bredbånd. 

I forbindelse med Socialdemokraternes teleudspil i januar mailede hun følgende kommentar til Computerworld: 

"Vores krav fremadrettet er, at hvis internetudbydere vil lægge internet i jorden eller i luften der, hvor der er mange penge at tjene på det, fordi befolkningstætheden er høj - så må udbyderne også tage ansvar for at dække områder med lavere befolkningstæthed og dermed lavere indtjening."

Trine Bramsen: Ingen undsigelse

Trine Bramsen, hvordan har du det med, at dit forslag om at tvinge teleselskaberne til at dække landets yderområder bliver undsagt af erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen?

"Det er på ingen måde en undsigelse af vores forslag. Det, ministeren sagde, var, at vi bliver nødt til at se på, hvordan dækningen skal foregå på nye måder. Hun sagde, at den markedsmæssige dækning som udgangspunkt fungerer godt, men at hun var åben for at se på, hvordan vi kan sikre ordentlig dækning. Og det står altså ikke i modstrid til vores forslag."

Ministeren sagde, at "Regeringen har ikke planer om at pålægge telebranchen regulering i form af krav om fastnetbredbånd". I Socialdemokraternes forslag lyder det ellers, at telebranchen har et 'social ansvar', så når teleselskaberne kan tjene penge i byområderne, bør de også forpligtes til at dække områder med lavere befolkningstæthed og dermed lavere indtjening. Hvordan hænger de to udsagn sammen?

"Vores forslag indeholder 16 punkter i alt, og der hviler både ansvar på politikere og på teleindustrien. I bund og grund er jeg ret ligeglad med, hvordan vi når frem til en bedre dækning. Det afgørende for mig er, at danskerne får bedre internet. Det skal gerne være et samarbejde mellem politikerne og teleselskaberne, og dermed lægger det også ansvar hos både politikere og teleselskaberne."

Hvilket ansvar har teleselskaberne?

"Vi håber da på, at teleselskaberne selv vil tage et ansvar for udrulningen. Jo mere, vi kan undgå at lovgive om, des bedre er det. Derfor vil jeg gerne se, at teleindustrien påtager sig dette ansvar, men jeg har bare ikke set dem gøre det endnu."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.