Artikel top billede

Fyn melder rent ud: Vi vil have fiber

Sammenslutning af fynske kommuner barsler med konkrete planer for udbygning af fiber-infrastruktur.

Læs også:
Første møde om vækst: Fiber skal redde Danmark

Så mange danske firmaer kan være afskåret fra bredbånd

De fynske kommuner vil etablere fiber-infrastruktur, der skal give fynske borgere og virksomheder højhastighedsbredbånd.

"Hvis vi kigger få år frem i tiden, så vil hastigheden betyde rigtig meget i forhold til det digitale samfund," siger Svendborgs borgmester Curt Sørensen (S).

Udmeldingen kommer fra Fyns-projektet, der er etableret som en enhed med repræsentanter fra alle de fynske kommuner.

Fiber skal tiltrække erhvervslivet

Ifølge borgmesteren skal en fremtidig fiberinfrastruktur nå helt ud til de enkelte borgere i kommunerne.

"Vi kigger i særdeleshed på den borgervendte del. Her vil vi helt klart forfølge fibernettet," siger Curt Sørensen. 

Men etableringen sker også for at lokke flere virksomheder til landsdelen.

"Det handler om, at kunne tiltrække flere nye mellemstore og store virksomheder med højt vidensindhold, og der er den digitale kommunikation et vigtigt parameter," siger Curt Sørensen.

Der foreligger endnu ikke konkrete planer for finansiering, men ifølge borgmesteren er de på vej.

"Der skal foreligge konkrete planer til april, hvor vi afholder næste store konference i Fyns-projektet. Her skal der fremlægges konkrete forslag, og tages stilling til finansiering og samarbejdsformer omkring udbygningen," siger borgmesteren.

Læs også:
Første møde om vækst: Fiber skal redde Danmark

Så mange danske firmaer kan være afskåret fra bredbånd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.