Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Google Maps kort fra vivilhavefiber.dk

Danskere i bøn til fiberselskaber: Vi vil have fiber

Via hjemmeside melder flere og flere privatpersoner deres interesse for det hurtige fibernetværk.

Læs også:
Fyn melder rent ud: Vi vil have fiber

"Vi vil have fiber!"

Det er budskabet for de i skrivende stund 630 personer, der har valgt at registrere sig på hjemmesiden vivilhavefiber.dk.

Siden oprettelsen i november 2012 er tilmeldingerne strømmet til siden, der på simpel vis registrerer interesserede og viser tilmeldte på et kort leveret af Google Maps.

Og kortet viser landsdækkende interesse for de hurtige forbindelser.

"Det viser sig, at hele Danmark har behovet, og det mest slående er, at der især i området omkring København er enormt mange, der ønsker fiberforbindelser," siger hjemmesidens skaber, Sven Pedersen.

Vivilhavefiber.dk er langt fra eneste opsamlingspunkt for husstande, der ønsker fibernet. Flere personer har oprettet lignende sider via Facebook.

Sven Pedersen arbejder selv i fiberindustrien, hvor han tilknyttet Waoo's ip-tv-afdeling. Men han understreger overfor Computerworld, at hjemmesiden er et helt privat foretagende.

Hjemmeside oprettet i afmagt

Da Sven Pedersen oprettede siden i november 2012, skete det i afmagt over, at han og naboerne ved hjemmet i Nimtofte på Djursland ikke kan modtage særligt høje forbindelser via det traditionelt kobbernet.

"Jeg oprettede vivilhavefiber.dk for at gøre opmærksom på, at vi er en del på Djursland, der gerne vil have fiber, så vi håber selvfølgelig på, at de vil lægge fiber ud." fortæller Sven Pedersen.

Sven Pedersen har i flere omgange forsøgt at overbevise fiberselskaberne i området om at grave de eftertragtede kabler ned i jorden omkring hjemmet i Nimtofte.

"Vi ligger lige på grænsen mellem to forskellige selskabers forsyningsområde. Populært kaldet for cowboy-land, det fiberselskab, der kommer først erobre området." siger Sven Pedersen.

Men endnu er det altså ikke lykkedes at overbevise selskaberne om, at få gravet fiber ned.

Nuværende tilbud er utilfredsstillende

Forbindelsen gennem det traditionelle kobbernet, er ikke attraktivt for Sven Pedersen. For ham kan teleselskaberne ikke levere høj

"TDC holdt et hvervemøde med interesserede i området, hvor de gerne ville levere deres HomeTrio-produkt til os, men teknikeren, der var med til mødet kunne måle min forbindelse til 1Mbit ned og 512Kbit op," fortæller Sven Pedersen.

I dag benytter Sven Pedersen sig dog af en helt anden teknologi til internettet. Gennem Djurslands.net, kan Sven Pedersen modtage en synkron trådløs forbindelse på 4Mbit.

Læs også:
Fyn melder rent ud: Vi vil have fiber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.