Artikel top billede

Google Maps kort fra vivilhavefiber.dk

Danskere i bøn til fiberselskaber: Vi vil have fiber

Via hjemmeside melder flere og flere privatpersoner deres interesse for det hurtige fibernetværk.

Læs også:
Fyn melder rent ud: Vi vil have fiber

"Vi vil have fiber!"

Det er budskabet for de i skrivende stund 630 personer, der har valgt at registrere sig på hjemmesiden vivilhavefiber.dk.

Siden oprettelsen i november 2012 er tilmeldingerne strømmet til siden, der på simpel vis registrerer interesserede og viser tilmeldte på et kort leveret af Google Maps.

Og kortet viser landsdækkende interesse for de hurtige forbindelser.

"Det viser sig, at hele Danmark har behovet, og det mest slående er, at der især i området omkring København er enormt mange, der ønsker fiberforbindelser," siger hjemmesidens skaber, Sven Pedersen.

Vivilhavefiber.dk er langt fra eneste opsamlingspunkt for husstande, der ønsker fibernet. Flere personer har oprettet lignende sider via Facebook.

Sven Pedersen arbejder selv i fiberindustrien, hvor han tilknyttet Waoo's ip-tv-afdeling. Men han understreger overfor Computerworld, at hjemmesiden er et helt privat foretagende.

Hjemmeside oprettet i afmagt

Da Sven Pedersen oprettede siden i november 2012, skete det i afmagt over, at han og naboerne ved hjemmet i Nimtofte på Djursland ikke kan modtage særligt høje forbindelser via det traditionelt kobbernet.

"Jeg oprettede vivilhavefiber.dk for at gøre opmærksom på, at vi er en del på Djursland, der gerne vil have fiber, så vi håber selvfølgelig på, at de vil lægge fiber ud." fortæller Sven Pedersen.

Sven Pedersen har i flere omgange forsøgt at overbevise fiberselskaberne i området om at grave de eftertragtede kabler ned i jorden omkring hjemmet i Nimtofte.

"Vi ligger lige på grænsen mellem to forskellige selskabers forsyningsområde. Populært kaldet for cowboy-land, det fiberselskab, der kommer først erobre området." siger Sven Pedersen.

Men endnu er det altså ikke lykkedes at overbevise selskaberne om, at få gravet fiber ned.

Nuværende tilbud er utilfredsstillende

Forbindelsen gennem det traditionelle kobbernet, er ikke attraktivt for Sven Pedersen. For ham kan teleselskaberne ikke levere høj

"TDC holdt et hvervemøde med interesserede i området, hvor de gerne ville levere deres HomeTrio-produkt til os, men teknikeren, der var med til mødet kunne måle min forbindelse til 1Mbit ned og 512Kbit op," fortæller Sven Pedersen.

I dag benytter Sven Pedersen sig dog af en helt anden teknologi til internettet. Gennem Djurslands.net, kan Sven Pedersen modtage en synkron trådløs forbindelse på 4Mbit.

Læs også:
Fyn melder rent ud: Vi vil have fiber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?