Artikel top billede

Intel drosler ned for ambitioner - ændrer planer for Itanium

Intel ændrer planerne for den næste version af Itanium-chippen, der bliver langt fra så avanceret, som selskabet ellers havde planer om.

Intel skruer ned for sit ambitionsniveau for den næste generation af Itanium-chippen, der primært anvendes i HP's high-end Integrity servere.

Ifølge en diskret note på selskabets website vil den næste version af Itanium - med arbejdstitlen Kittson - bliver bygget med 32-nanometer fremstillingsproces ligesom den nuværende version af Itanium.

Dermed dropper Intel den mere avancerede fremstillingsproces, som selskabet ellers havde meddelt, at den næste generation af Itanium skulle bygge på.

Dropper sokkel

Ligeledes skrotter Intel tidligere offentliggjorte planer om at bygge en Kittson-chip, der deler sokkel-type med selskabets Xeon server-chip.

Ideen var ellers, at en fælles sokkel-type kunne nedbringe omkostningerne for både Intel og HP, der er hovedproducent af Itanium-systemerne.

Kittson vil nu blive bygget med samme sokkel som den eksisterende Itanium 9300 og Itanium 9500.

De ændrede og meget mindre ambitiøse planer for den kommende version af Itanium-chippen tegner et dystert billede, mener flere branche-analytikere.

Måske en exit-strategi

"Det kan meget vel være, at dette er tegn på en exit-strategi og at Itanium-chippens tid er ved at løbe ud," siger analytiker i Insight64, Nathan Brookwood, til Computerworlds nyhedsbureau, IDGNS.

Heller ikke Gartner-analytiker Martin Reynolds forventer, at der kommer flere større opdateringer til Itanium-chippens mikroarkitektur.

I stedet vil fremtiden alene handle om at bygge mindre chip, tror han.

Intel vil endnu ikke løfte sløret for detaljer om Kittson-chippen, som først ventes på gaden om to til tre år.

"Den vil selvfølgelig blive bedre, men vi har endnu ikke klarlagt hvor meget bedre," siger en Intel talsmand til IDGNS.

Kan skrue i årevis

Analytiker Nathan Brookwood siger, at Intel og HP kan skrue på Kittson-chippen arkitektur i årevis og derved give kunderne en konstant strøm af mindre forbedringer.

Den første Itanium-chip blev lanceret i 2001 som en udfordrer til RISC-chippene, der primært blev anvendt i Unix-serverne, men salget har aldrig været på omgangshøjde med de oprindelige forventninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.