Artikel top billede

KMD udskifter it-system efter licens-ballade med kommune

Stor utilfredshed hos kommune, der endte med en millionregning efter licenskontrol, får KMD til at udskifte Asset Management Software-system.

Læs også:
Dansk kommune slipper for stor regning fra Microsoft

Varde Kommune fik cirka halveret sin regning fra Microsoft efter licenskontrol. Det kan du læse mere [url0om her.

Men kommunen truede KMD, der havde rådgivet kommunen, med at sende regningen videre og gøre kravet gældende over for it-selskabet. 

Imidlertid skete det ikke, fordi KMD har en stor samarbejdspartner for kommunen, fortæller it-chefen i Varde Kommune.

Men hos KMD har licensballaden faktisk haft konsekvenser oplyser områdedirektør, Charlotte Jyde Ødegaard, fra KMD til Computerworld.

"Vi ønsker ikke at gå i detaljer med den specifikke sag, der vedrører en enkelt kunde. Helt overordnet kan vi dog sige, at vi blandt andet på grund af forløbet i Varde valgte at udskifte vores Asset Management Software," udtaler hun i et skriftligt svar.

Bedre kan analysere licensbehovet

KMD arbejder nu med en teknologi, der bedre kan analysere licensbehovet i et virtuelt miljø, da dette område er omfattet af komplicerede licensbetingelser, forklarer hun.

"Det er vores opfattelse, at vi gennem hele forløbet har haft en god og konstruktiv dialog med Varde Kommune, og vi kan konstatere, at Varde Kommune fortsat har ønsket at samarbejde med KMD på området," lyder det videre.

KMD har "solide kompetencer" inden for License- og Asset Management, understreger hun og oplever generelt tilfredshed fra kunderne.

Microsoft har ikke ønsket at kommentere hele sagen.

Læs også: Dansk kommune slap for stor regning fra Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.