Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD udskifter it-system efter licens-ballade med kommune

Stor utilfredshed hos kommune, der endte med en millionregning efter licenskontrol, får KMD til at udskifte Asset Management Software-system.

Læs også:
Dansk kommune slipper for stor regning fra Microsoft

Varde Kommune fik cirka halveret sin regning fra Microsoft efter licenskontrol. Det kan du læse mere [url0om her.

Men kommunen truede KMD, der havde rådgivet kommunen, med at sende regningen videre og gøre kravet gældende over for it-selskabet. 

Imidlertid skete det ikke, fordi KMD har en stor samarbejdspartner for kommunen, fortæller it-chefen i Varde Kommune.

Men hos KMD har licensballaden faktisk haft konsekvenser oplyser områdedirektør, Charlotte Jyde Ødegaard, fra KMD til Computerworld.

"Vi ønsker ikke at gå i detaljer med den specifikke sag, der vedrører en enkelt kunde. Helt overordnet kan vi dog sige, at vi blandt andet på grund af forløbet i Varde valgte at udskifte vores Asset Management Software," udtaler hun i et skriftligt svar.

Bedre kan analysere licensbehovet

KMD arbejder nu med en teknologi, der bedre kan analysere licensbehovet i et virtuelt miljø, da dette område er omfattet af komplicerede licensbetingelser, forklarer hun.

"Det er vores opfattelse, at vi gennem hele forløbet har haft en god og konstruktiv dialog med Varde Kommune, og vi kan konstatere, at Varde Kommune fortsat har ønsket at samarbejde med KMD på området," lyder det videre.

KMD har "solide kompetencer" inden for License- og Asset Management, understreger hun og oplever generelt tilfredshed fra kunderne.

Microsoft har ikke ønsket at kommentere hele sagen.

Læs også: Dansk kommune slap for stor regning fra Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere