Artikel top billede

Fiber-branchen samlet: Sådan vinder vi kunderne

London: Flere danske fiberselskaber er lige nu i London for at udveksle ideer til, hvordan fiber-sagen kan fremmes. Dansk Energi kommer med nyt forslag.

Læs også:

Danskere i bøn til fiberselskaber: Vi vil have fiber

London: Skulle man tro, at det står virkelig grelt til med fiberudrulningen i det danske kongerige, får man et andet indtryk, hvis man lytter til talerne på den fiberkonference, der lige nu finder sted i en messehal i det østlige London.

Blandt pindemadder, paneldebatter og Powerpoint-præsentationer lyder gang på gang den melding, at Skandinavien, dog i særdeleshed Sverige, ligger i toppen, når det gælder den europæiske fiber-udrulning.

Den melding når ud til repræsentanterne fra Waoo, Syd Energi, Seas-NVE og Østjysk Energi, der foruden Dansk Energi vandrer rundt mellem stande og foredrag som deltagere i den årlige fiberkonference arrangeret af FTTH Council Europe, en interesseorganisation, der kæmper for fiberteknologiens udbredelse i Europa.

Glæder sig til ny markedsføring

Konsulent Christian Berg fra Dansk Energi fandt i går vej til talerstolen for at dele ud af de danske erfaringer, når det gælder markedsføring af bredbåndshastigheder.

Som tidligere beskrevet træder den 1. marts en ny markedsføringslov i kraft, der skal gøre op med de mere kreative måder at markedsføre bredbåndshastigheder på.

Noget, som længe har været en torn i øjet på fiberbranchen, idet teleselskabernes "op til"-hastigheder har gjort det sværere for forbrugerne at få øje på fiberteknologiens fordele.

"Vi er meget spændte på at se effekten af den nye aftale," sagde han og tilføjede, at EU Kommissionen kigger på det danske tiltag med stor interesse.

Dansk Energi kommer med nyt forslag

Han foreslog desuden, at EU Kommissionen bør kaste et blik på markedet for energimærkning af hvidevarer for at sikre endnu mere transparens.

"I dag er det svært at finde et køleskab uden et energimærke, og vi har foreslået EU Kommissionen at kigge på markedet for energideklarationer. For hvorfor ikke lave samme type deklaration, når det gælder bredbåndshastigheder?" lød det fra Christian Berg.

En anden af de danske deltagere i konferencen i går var Lisbeth Valther, direktør for Next Step Citizen, et projekt der sidste år blev søsat af fiberselskabet Syd Energi med formålet at identificere ydelser, inden for eksempel telemedicin, som kan gøre fiberteknologien endnu mere attraktiv.

Hun deltog i en workshop, hvor hun delte erfaringer i forhold til ydelser på fibernettet.

"Noget af det overraskende er, at selv om de fire nordiske lande bliver regnet for at være længst fremme med fiberudrulningen, så er der store forskelle landene imellem. 

I modsætning til i Danmark ejer kommunerne fibernettet i Sverige, og det giver nogle helt andre muligheder, når kommunen ejer et åbent netværk. Det er også interessant, at fiberudrulningen bliver set som en kommunal opgave," lyder det fra Lisbeth Valther.

Konferencen er den tiende af sin slags og slutter senere i dag.

Læs også:

Danskere i bøn til fiberselskaber: Vi vil have fiber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere