Artikel top billede

Microsofts Skype-boss: Her er fremtidens kommunikation

San Diego: På sin keynote i San Diego fortalte Tony Bates fra Microsofts Skype-division om fremtidens unified communications.

Læs også:

Microsoft smelter Skype sammen med Lync

Lync Conference 2013, San Diego: Godt 1.000 mennesker havde fundet sig til rette på Lync Conference 2013 for at høre Skype-topchef Tony Bates' vision for unified communications.

"På mange måder er dette en udviklingsrejse, og vi er faktisk først lige begyndt. Der er så meget mere, vi kan gøre," starter Tony Bates ud.

Her er UC-visionen 

Konferencen i San Diego skal vise de godt 1.000 fremmødte deltagere, hvad Lync 2013 og fremtidens kommunikation vil byde på.

"Kommunikation er så fundamentalt for vores hverdag og samarbejde, at vi faktisk bliver nødt til at gøre det mere humant," siger Tony Bates.

For kommunikationsteknologien er gået i en forkert retning ifølge topchefen.

"Tag telefonen. Den medførte, at det var alt for nemt for mig at lade være med at gå ned på pubben og faktisk socialisere og interagere på en personlig og dyb måde," siger han og fortsætter:

"Teknologi har på nogle måder gjort verden mindre, men den har på en måde også skubbet os væk fra hinanden."

De oprindelige kommunikationsformer skal tilbage

Han påpeger blandt andet, at de sociale medier har gjort det muligt slet ikke at mødes.

Ifølge Tony Bates er det nogle gange en envejskommunikation, hvor en masse mennesker råber i munden på hinanden.

Det er en forkert udvikling - vi skal derimod tilbage til de oprindelige dyder omkring kommunikation, mener han. 

"Vi vil bringe bytorvet tilbage, hvor folk mødtes for at kommunikere og udveksle ideer - blot på en virtuel og intim måde, der skaber mere dybde og mere samarbejde og mere mening," siger Tony Bates og følger op:

"Det, jeg virkelig beskriver her, er 'rehumanization' af kommunikation."

Brugeren i centrum

Det handler om, at teknologien skal kunne håndtere menneskers kommunikation og ikke omvendt.

"Hver eneste dag er vi alle både forbrugere, professionelle, venner, familie og kolleger på en gang - kommunikationsteknologi bliver i ligeså høj grad nødt til at kunne flytte sig imellem disse dimensioner," fremhæver han.

"I dag retter folk sig ind efter teknologien. Alle de enheder, applikationer og netværk, der er i dag, har hver deres sæt af regler og identiteter, og kræver, at vi overholder dem. Vi bliver nødt til at sætte folks behov først og lade teknologien følge efter."

Det kan vi vente os af Lync i fremtiden

Mod slutningen af sin keynote giver han forsamlingen en række løfter.

"Brugeroplevelsen skal være simpel, praktisk naturlig og gnidningsfri. Barriere for kommunikationen skal fjernes for alle. Vi skal sørge for at designe services og enheder, som folk vil have - det vil blandt andet sige platformsuafhængig og mobilitet. Og til sidst skal det være pålideligt og sikkert at anvende,"  siger Tony Bates og runder af:

"Det er vores vision. Og nu, hvor vi har bragt Lync og Skype sammen i én division, har vi muligheden for virkelig at levere denne fantastiske kommunikations-oplevelse."

Microsoft er for alvor gået ind i kampen med Cisco med hensyn til IP-telefoni. Her har Lync gået fra tre millioner brugere til fem millioner brugere i løbet af de sidste 14 måneder. 

Læs også:

Microsoft smelter Skype sammen med Lync
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.