Artikel top billede

Microsoft Azure slår Amazons cloud i test

Ydeevnen i cloud-løsningen Microsoft Azure er ifølge grundige test bedre end i Amazon Amazon Web Services S3.

Computerworld News Service: Cloud-løsningen Microsoft Azure har klaret sig bedre på ydeevne end Amazon Web Services i en række test udført af storage-leverandøren Nasuni, der årligt benchmarker cloud-tjenester.

Nasuni benytter selv offentlige cloud-tjenester i sine storage-løsninger til store virksomheder.

Derfor udfører virksomheden hvert år en række omfattende test af de førende cloud-tjenester for at finde ud af hvilke cloud-leverandører, der tilbyder den bedste ydeevne og den mest pålidelige infrastruktur.

Sidste år lå Amazon Web Services' cloud i top, men i år klarede Microsoft Azure sig bedst, både hvad angår ydeevne og pålidelighed.

AWS er stadig bedst til lagring af meget store datamængder, mens de to OpenStack-baserede clouds, som Nasuni testede - fra HP og Rackspace - havde problemer især i forhold til store opgaver.

56 procent hurtigere

Nasuni testede denne gang fem af de største cloud-tjenester: Azure, AWS, HP, Rackspace og Google Cloud Platform. En læse-, skrive- og slette-test afgjorde, hvor effektiv hver tjeneste er til at uploade tilfældigt genererede filer af forskellig størrelse (mellem en kilobyte og en gigabyte), hente dataene og slette dem igen.

Microsoft Azure var i testen 56 procent hurtigere end AWS S3 med hensyn til at skrive data i skyen og 39 procent hurtigere til at læse dataene.

En anden test målte de forskellige cloud-tjenesters pålidelighed ved at udføre en læsning/skrivning/sletning hvert minut i en hel måned og herefter afgøre, hvor konsekvent proceduren er, når den gentages mange gange.

Azure var gennemsnitligt 25 procent hurtigere end AWS S3 i udførslen af denne opgave hvert 60. sekund i 30 dage.

En tredje test målte, hvordan de forskellige cloud-tjenester håndterede upload af større og større filer.

Her klarede AWS sig bedst med en varians i ydeevnen på 0,6 procent fra de mindste til de største filer, med Azure på en tæt andenplads med en varians på 1,9 procent.

Her er de store fremskridt

De OpenStack-baserede clouds var ikke lige så pålidelige til lagring af meget store filer: HP's og Rackspaces clouds viste her en varians på henholdsvis 23,5 procent og 26,1 procent.

Dette er kun anden gang, Nasuni udfører disse test, men de nye resultater i forhold til sidste år viser, hvor hurtigt cloud-industrien udvikler sig.

Sidste år udråbte Nasuni AWS til at være den bedste cloud-tjenesteleverandør, skarpt efterfulgt af Microsoft.

Begge leverandører havde dog tilstrækkelig mange fejl og problemer med ydeevnen til, at Nasuni konkluderede, at ingen af dem var modne nok til brug som storage-løsning til store virksomheder.

Solide investeringer

Microsoft har dog investeret anseeligt i det forløbne år for at styrke Azure blandt andet ved at udvide løsningen fra at være platform as a service (PaaS) til applikationsudviklere til nu at være infrastructure as a service (IaaS), hvor beregnings- og storage-ressourcer kan lejes på timebasis.

Microsoft er endda begyndt at tilbyde virtuelle maskiner med Linux i sin cloud.

"De testede cloud-tjenesteleverandører har i år demonstreret tydelige fremskridt siden sidste år herunder bedre ydeevne og færre fejl," skriver Nasuni.

"Det står klart, at den laveste fællesnævner er blevet hævet, hvilket er rigtig godt nyt for hele cloud-storage-markedet. I takt med at flere cloud-tjenesteleverandører modnes og kan levere tjenester i enterprise-klasse, vil organisationer og leverandører blive i stand til at udnytte konkurrencemæssige fremskridt inden for både pris og teknologi til at forbedre den samlede storage-infrastruktur."

På grundlag af disse test har Nasuni valgt at benytte offentlige cloud-ressourcer fra både Azure og AWS som del af virksomhedens storage-løsninger til store virksomheder.

Nasuni specialiserer sig i globalt distribueret unified storage, der kombinerer lokalt installeret hardware med cloud-ressourcer i et centralt administreret storage-system med mobil adgang.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.