Artikel top billede

Surface Pro igen udsolgt: Microsoft kan ikke følge med

For anden gang på kort tid melder Microsoft alt udsolgt af Surface Pro. Se her, hvad der går galt.

Læs også:

Her er dommen over Microsofts nye Surface Pro.

Så svær bliver Surface Pro at reparere.

Microsoft har for anden gang på blot et par uger meldt alt udsolgt på det amerikanske marked, når det gælder selskabets tablet-computer Surface Pro 128 GB.

"Alt udsolgt"-beskeden ('Out of stock') blev smækket på Microsofts online-butik kun en uges tid efter, at selskabet meddelte, at det ville begynde at tage imod ordrer på Surface Pro 128 GB.

Det skete nemlig 15 februar, hvor Microsoft dog samtidig meddelte, at systemet ville afvise at tage imod nye ordrer, når lagrene var tømt, indtil nye eksemplarer af tablet-computeren igen er på lager.

Alt udsolgt

Microsoft begyndte at sælge Surface Pro 128 GB på det amerikanske marked i begyndelsen af februar, men måtte melde alt udsolgt i løbet af få timer.

Det faldt ikke i god jord hos kunderne, der skældte grundigt ud på selskabet.

For godt en uge siden åbnede Microsoft så igen for ordrer på tablet-computeren med besked om, at alle ordrer ville blive ekspederet, så tablet-computeren ville være kunderne i hænde inden 1. marts.

Normalt vil en producent skubbe den garanterede leveringsdato frem i tiden, hvis lagrene tømmes hurtigere end forventet.

Derfor vækker det en vis undren, at Microsoft har valgt helt at blokere for nye ordrer - en strategi, der giver utilfredse kunder, der måske endda vælger at købe en anden maskine.

Analytiker Ezra Gottheil fra analyseselskabet Technology Business Research siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, IDG News Service, at Microsoft i alvorlig grad har undervurderet efterspørgslen efter Surface Pro.

Han mener, at årsagen er, at Microsoft slet ikke har planlagt produktionen til at være i stor skala.

"Surface var oprindeligt beregnet til at være en inspirationskilde til OEM'erne, som skulle anvendes til at øge interessen for Windows 8 og til at inspirere OEM'erne til at udvikle bedre løsninger," siger han.

Læs også:

Her er dommen over Microsofts nye Surface Pro.

Så svær bliver Surface Pro at reparere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere