Artikel top billede

Fiberbranchen vil have fingre i regeringens vækstkroner

Fiberbranchen øjner muligheden for at få fingre i en del af midlerne i regeringens netop fremlagte vækstpakke.

Læs også:
Fyn melder rent ud: Vi vil have fiber

Første møde om vækst: Fiber skal redde Danmark

Danskere i bøn til fiberselskaber: Vi vil have fiber

Dansk Energi kigger interesseret på den såkaldte Konkurrenceevnepakke, der netop er fremlagt af regeringen.

Helt konkret er det puljen på fire milliarder kroner, der skal kanaliseres ud til boligrenovering i den almene boligsektor, som fiberbranchens interesseorganisation har i kikkerten.

"Vi vil opfordre regeringen til at indtænke og øremærke midler til etablering af højhastighedsforbindelser i forbindelse med renovering af almennyttige boliger," siger Mikael Bomholt Nielsen, der er konsulent i Dansk Energi til Computerworld.

Dansk Energi ser dermed gerne, at høj hastighed på bredbåndet indtænkes på lige fod med gulve og tapet.

Midlerne i regeringens vækstplan indeholder i alt initiativer for 10 milliarder kroner.

Vi agerer på markedsvilkår

Selvom Dansk Energi ønsker at få del i statsmidlerne, mener virksomheden ikke, at det vil få betydning for den nuværende markedsbaserede markedsmodel.

Hvis I får del af puljen af renoveringsmidler, så er det jo statskroner I modtager, så kan man vel ikke tale om markedsvilkår?

"Alle aktører kan jo byde ind på de opgaver, der stilles, om det er offentlige midler eller ej, så foregår det stadig på konkurrencevilkår. Det væsentlige er, at man opfylder de krav der stilles," siger Mikael Bomholt Nielsen og forstætter:

"Når boligerne skal males, så får malerne midler fra samme pulje. Her taler man ikke om, at malerbranchen ikke foregår på markedsbaserede vilkår."

Dansk Energi mener samtidig, at midlerne i konkurrenceevnepakken skal bruges til at løfte borgernes adgang til digitale tjenester.

"Det er oplagt, at man ikke kun fokuserer på køkkener og gulve, når man bruger mange milliarder kroner på at lave omfattende renoveringer. Digital fremtidssikring af de almennyttige boliger bør være et centralt element i pakken."

Fibernetværk er fremtidssikring

Dansk Energi:
Hvad kan I tilbyde, som de almene boligbyggerier ikke allerede har adgang til i dag gennem andre tjenester?

"Fibernet er den klart bedste og hurtigste bredbåndsforbindelse du kan få, det kan du se via erhvervsstyrelsens kortlægning,"

"Fibernettet kan tilbyde andre ting, end de andre bredbåndsteknologier kan, og vi kan da også se, at fiberkunderne har helt andre og meget mere avancerede digitale vaner end andre danskere." mener Mikael Bomholt Nielsen.

Dansk Energi fremhæver samtidig, at renoveringsmidlerne kan være med til at opretholde regeringens ambitioner om, at alle danskerne skal have adgang til 100 Mbit inden år 2020.

"Vi mener, at vil være håbløst, hvis man investerer i en teknologi som ikke er fremtidssikker." afslutter Mikael Bomholt Nielsen

Læs også:
Fyn melder rent ud: Vi vil have fiber

Første møde om vækst: Fiber skal redde Danmark

Danskere i bøn til fiberselskaber: Vi vil have fiber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.