Artikel top billede

Afstemning: Hvordan sikrer du smartphones og tablets?

Bring your own device er et koncept, stadig flere danske virksomheder tager i brug. Vi vil gerne vide, hvordan du håndterer sikkerheden?

Læs også:

Danske it-afdelinger åbner for Mac til medarbejderne

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid

Derfor er Surface en kæmpe trussel mod iPad

BYOD - bring your own device - vinder frem i stadig flere danske virksomheder, der ønsker at fremme medarbejder-mobilitet og imødekomme ønsker om nye typer enheder.

For et par uger siden kunne vi fortælle, at stadig flere virksomheder åbner op for Mac; 50 procent af vores læsere har svaret, at Mac enten er tilladt, men uden support, eller at Mac er tilladt og understøttet på lige fod med Windows.

Det er blot en del af en større trend, hvor antallet af platforme i virksomheden i det hele taget stiger. BYOD forstærker tendensen. 

En global undersøgelse fra Forrester viste sidste år, at 53 percent af medarbejderne bruger egne hardware-enheder til arbejdsformål. Blandt lederne i virksomhederne er tallet oppe på 77 procent.

Der har i de senere år været talt en del om bring your own device (BYOD). Gartner har blandt andet udtalt, at Windows-æraen er ved at være forbi.

"Konsekvensen for it-afdelingen er, at æraen, der var domineret af pc'er med Windows som den eneste platform, vil blive erstattet af post-pc æraen, hvor Windows blot er et af mange miljøer, man skal kunne understøtte."

Hvad med sikkerheden?

Det er dog ikke uden udfordringer, når medarbejderne bringer ny hardware og nye styresystemer med ind på virksomhedens netværk - eller når de begynder at tilgå kritiske applikationer og data fra enhederne, mens de sidder i toget eller på et hotelværelse i Indien.

Og hvad når ungerne får lov til at lege med fars Android-tablet - og måske installerer det der nye sjove og gratis spil på den?

Hvordan man håndterer de kritiske forretnings-data og sikkerheden i en BYOD-verden, er et stort tema for mange it-chefer, men samtidig har rigtig mange fokus på, at man skal finde en balance.

Man kan nemlig hurtigt komme til at overbeskytte enhederne i en grad, så det går ud over brugervenligheden og dermed medarbejdernes glæde ved at arbejde med de nye dimser.

Mange niveauer af sikkerhed

Der findes en række forskellige sikkerheds-teknologier, der er værd at overveje i en BOYD-baseret virksomhed.

Den mest simple model er naturligvis blot at kræve en PIN-kode på smartphonen eller tablet-pc'en.

Med teknologier som virtual desktop infrastructure (VDI), virtual private network (VPN), container-modeller og decideret mobile device management er der dog masser af mere vidtgående af muligheder.

Man skal også forholde sig til planer og politikker for remote wiping, om der skal være antivirus-software på klient-niveau, kryptering og alt muligt andet.

Afstemning og debat

Men er det sikkerheds-niveau overhovedet nødvendigt?

Vi vil meget gerne høre, hvordan man håndterer sikkerhed og BOYD i din organisation.

Afgiv din stemme herunder og bidrag med din viden om konkret BYOD-håndtering i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere