Artikel top billede

Afstemning: Hvordan sikrer du smartphones og tablets?

Bring your own device er et koncept, stadig flere danske virksomheder tager i brug. Vi vil gerne vide, hvordan du håndterer sikkerheden?

Læs også:

Danske it-afdelinger åbner for Mac til medarbejderne

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid

Derfor er Surface en kæmpe trussel mod iPad

BYOD - bring your own device - vinder frem i stadig flere danske virksomheder, der ønsker at fremme medarbejder-mobilitet og imødekomme ønsker om nye typer enheder.

For et par uger siden kunne vi fortælle, at stadig flere virksomheder åbner op for Mac; 50 procent af vores læsere har svaret, at Mac enten er tilladt, men uden support, eller at Mac er tilladt og understøttet på lige fod med Windows.

Det er blot en del af en større trend, hvor antallet af platforme i virksomheden i det hele taget stiger. BYOD forstærker tendensen. 

En global undersøgelse fra Forrester viste sidste år, at 53 percent af medarbejderne bruger egne hardware-enheder til arbejdsformål. Blandt lederne i virksomhederne er tallet oppe på 77 procent.

Der har i de senere år været talt en del om bring your own device (BYOD). Gartner har blandt andet udtalt, at Windows-æraen er ved at være forbi.

"Konsekvensen for it-afdelingen er, at æraen, der var domineret af pc'er med Windows som den eneste platform, vil blive erstattet af post-pc æraen, hvor Windows blot er et af mange miljøer, man skal kunne understøtte."

Hvad med sikkerheden?

Det er dog ikke uden udfordringer, når medarbejderne bringer ny hardware og nye styresystemer med ind på virksomhedens netværk - eller når de begynder at tilgå kritiske applikationer og data fra enhederne, mens de sidder i toget eller på et hotelværelse i Indien.

Og hvad når ungerne får lov til at lege med fars Android-tablet - og måske installerer det der nye sjove og gratis spil på den?

Hvordan man håndterer de kritiske forretnings-data og sikkerheden i en BYOD-verden, er et stort tema for mange it-chefer, men samtidig har rigtig mange fokus på, at man skal finde en balance.

Man kan nemlig hurtigt komme til at overbeskytte enhederne i en grad, så det går ud over brugervenligheden og dermed medarbejdernes glæde ved at arbejde med de nye dimser.

Mange niveauer af sikkerhed

Der findes en række forskellige sikkerheds-teknologier, der er værd at overveje i en BOYD-baseret virksomhed.

Den mest simple model er naturligvis blot at kræve en PIN-kode på smartphonen eller tablet-pc'en.

Med teknologier som virtual desktop infrastructure (VDI), virtual private network (VPN), container-modeller og decideret mobile device management er der dog masser af mere vidtgående af muligheder.

Man skal også forholde sig til planer og politikker for remote wiping, om der skal være antivirus-software på klient-niveau, kryptering og alt muligt andet.

Afstemning og debat

Men er det sikkerheds-niveau overhovedet nødvendigt?

Vi vil meget gerne høre, hvordan man håndterer sikkerhed og BOYD i din organisation.

Afgiv din stemme herunder og bidrag med din viden om konkret BYOD-håndtering i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.