Artikel top billede

Danske it-firmaer sammen om projekt: Eksporteventyr i vente

En gruppe danske it-aktører vil samarbejde om stort it-projekt. Drømmen er i sidste ende et eksporteventyr.

CSC Scandihealth, Judex, Alexandra Instituttet og Atea.

Sådan lyder den gruppe af it-aktører, der nu skal samarbejde om et stort it-projekt hos landets regioner.

"Vi er et hold af erfarne leverandører - CSC, Judex, Alexandra Instituttet og Atea - der i et tæt samarbejde med regionerne vil skabe et succesfuldt præhospital-projekt. Vi forudser, at dette nationale projekt kan blive starten på eksport af den danske løsninger til de øvrige nordiske lande," udtaler salgsdirektør Thomas Larsen fra CSC Scandihealth i en meddelelse.

Landets fem regioner skal således de kommende år have et nyt, elektronisk patientjournalsystem, der skal "øge sikkerheden og kvaliteten i behandlingen af akutte patienter ved sikker informationsudveksling mellem ambulancen eller akutlægehelikopteren og det hospital, der modtager patienten".

"Det nye Præhospitale Patient Journals-system sikrer en ubrudt informationsstrøm med patientoplysninger, herunder vitale data om patientens tilstand, fra patienten får akut behov for hjælp, modtager behandling af ambulancepersonale og akutlæger og til vedkommende er modtaget på sygehusafdeling eller akutmodtagelsen," hedder det.

Regionsformand har høje forventninger

Med andre ord skulle journalen sikre sammenhæng i patientforløb og øger patientsikkerheden.

Projektet er stort nok til at formanden for Danske Regioner, regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S) udtaler sig om projektet.

"Systemet giver ambulancepersonale, læger og sygeplejersker i både ambulancer, lægebiler og helikoptere adgang til samtlige patientdata overalt i Danmark, og det vil uden tvivl sikre alle patienter en bedre og hurtigere behandling, uanset hvor i landet de bor," udtaler han i en meddelelse.

Op imod 110 millioner kroner

Ifølge Computerworlds oplysninger er den samlede økonomi ved gennemførelse af den Præhospital Patient Journal er estimeret til knap 110 millioner kroner.

De årlige driftsudgifter fra 2015, hvor alle regioner forventes at have taget systemet i brug, er estimeret til 13 millioner kroner.

Den konkrete kontrakt, der er indgået med CSC Scandihealth vedrørende etablering, har en værdi af cirka 40 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.