Artikel top billede

Dropbox-brugere kræver svar: Er vores mails lækket?

Populære Dropbox har fået brugere på nakken, efter at de har fået mistanke om, at deres mail-adresser er kommet i de forkerte hænder.

Læs også: 

Spammere negler Dropbox-brugeres mail-adresser

Seks tip der kan forbedre din Dropbox-sikkerhed

"Hvorfor blev min email lækket?"

Sådan lyder et spørgsmål fra en Dropbox-bruger i cloud-tjenestens eget support-forum.

Årsagen er, at et ukendt antal brugere pludselig er begyndt at modtage spam på den mail-adresse, der er tilknyttet Dropbox.

Dropbox selv afviser, at tjenesten skulle have noget med spam-problemerne at gøre.

"Din email er sandsynligvis ikke lækket. Mange spammere forsøger sig med 'hit and miss' teknikker, og du er formentlig bare et tilfældigt offer," skriver en moderator ved navn Andy Y.

Den bider brugeren Forrest F. dog ikke på:

"Forkert. Det her er grunden til, at jeg oprettede min email på den made, den er (***.dropbox@****.***), så jeg ved, hvor det kommer fra. Så jeg formoder, at nogen må have gættet blot denne ene ud af alle mine emails," brugerens modsvar.

En anden bruger ved navn Stephen O. bakker op:

"Jeg har en email-adresse der er på 10 tilfældige tegn, der kun bruges til Dropbox, og jeg fik spam på den i denne uge. Hvis de spammede mit domæne, ville jeg have modtaget mange flere beskeder, men de ramte kun denne specifikke adresse - Dropbox'."

Det drejer sig konkret som spam-mails, der omhandler LinkedIN, eBay og Paypal.

Ikke første gang

Når flere af Dropbox-brugerne er helt oppe i det røde felt, skyldes det også, at Dropbox tilbage i august sidste år måtte indrømme, at spam-afsendere havde fået adgang til en liste, der indeholdt email-adresser på et uoplyst antal Dropbox-brugere.

I denne omgang har Dropbox dog indtil videre afvist, at det skulle være tilfældet.

Det er langt fra første gang, at Dropbox er under beskydning for ikke at håndtere sikkerheden godt nok.

I 2011 var kritikken helt berettiget, da Dropbox måtte indrømme, at en kodeopdatering havde medført, at det var muligt at logge på enhver Dropbox-konto med et vilkårligt kodeord.

Læs også:

Spammere negler Dropbox-brugeres mail-adresser

Seks tip der kan forbedre din Dropbox-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.