Artikel top billede

Her er gevinsten ved øget blokering af nettets indhold

En tættere filtrering af danskernes brug af internettet kan være til gavn for både net-udbydere og kunder.

Læs også: Danske internetudbydere vil indføre mere net-filtrering.

Danske internetudbydere arbejder på at indføre øget filtrering af danskernes internet-brug, hvilket du kan læse mere om her.

Indførslen af et nyt filter skal ifølge formanden for ISP Sikkerhedsforum, Torben Mellerup, være med til at sætte en stopper for den it-kriminalitet, der rammer internetudbydernes kunder.

ISP Sikkerhedsforum er en sammenslutning af en række større danske internetudbydere.

Har undersøgt mulighederne

"Vi har undersøgt mulighederne for at fange kundens trafik og lede vedkommende hen på en hjemmeside, hvor kunden bliver fortalt, at vedkommende computer er inficeret med den eller den virus," fortæller Torben Mellerup, der er formand for ISP Sikkerhedsforum.

"Det er rimelig ressourcekrævende at indføre sådan en løsning," mener Torben Mellerup.

Men det vil ikke kun være en økonomisk udgift for virksomhederne.

Filteret vil ifølge ISP Sikkerhedsforum nedbringe antallet af "abuse" mails, som de danske internetudbydere modtager fra andre udbydere.

"Hvis andre udbydere ser, at trafik fra vores netværk er relateret til internetkriminalitet, så modtager vi gerne en e-mail til den abuse-mail-adresse, der er registreret til vores ip-adresse eller range," siger Torben Mellerup og fortsætter:

"Det bliver til temmelig overfyldte mail-konti, og det skaber en masse arbejde,"

Derudover skal filteret også bruges som et værktøj til at forhindre DDoS-angreb mod internetudbyderne selv.

"Botnets er et stærkt våben, når vi snakker DDoS-angreb, og det er jo angreb, der også benyttes mod os internetudbydere." fortæller Torben Mellerup.

Sådan gør man andre steder i verden

Bruge kendt løsning

ISP Sikkerhedsrådet fremhæver, at netop walled garden-modellen allerede benyttes flittigt andre steder i verden.

"Rammes kunden af malware, bliver brugeren ledt ind i et begrænset område, hvor vedkommende via en hjemmeside får hjælp til at få renset sin computer. Det gør man eksempelvis hos flere udbydere i Tyskland," fortæller Torben Mellerup.

Han fremhæver samtidig, at walled garden-modellen er en gennemtestet og kendt model, der allerede benyttes flere steder.

"Nogle privatvirksomheder benytter også walled garden-modellen i dag. Så hvis en maskine er inficeret, så bliver adgang blokeret ud til nettet,"

Men jeres forslag skal jo gælde for alle internetudbydernes kunder, og derved får man ikke selv valget om at blive overvåget af jer?

"Det er nemlig rigtigt. Og det rejser et etisk spørgsmål, og der vil jo selvfølgelig være kunder, der siger, at det skal i overhovedet ikke blande jer i på nogen måde." afslutter Torben Mellerup.

Læs også:

Danske internetudbydere vil indføre mere net-filtrering.

Derfor har Danmark brug for endnu mere DNS-blokering.

Hvorfor DNS spærringer (også) er problematiske.

Derfor fjerner ingen de forældede DNS-blokeringer.

Venstre: Derfor er det slut med DNS-blokeringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.