Artikel top billede

Rapport: Danske it-virksomheder er igennem krisen

Danske it-virksomheder er godt igennem krisen, viser ny undersøgelse.

Det går godt for danske it-virksomheder, hvis man skal tro en netop offentliggjort analyse fra revisions- og rådgivningsvirksomheden BDO.

Analysen, der tager udgangspunkt i regnskaber og spørgeskemaundersøgelser fra it-virksomhederne selv, viser, at små og mellemstore it-virksomheder er igennem det værste.

"Specialiseret viden og mod til nytænkning har bragt it-branchen sikkert igennem krisen, og branchens aktører forventer, at den positive udvikling fortsætter," skriver BDO i en pressemeddelelse. 

En betydelig andel af BDO'skundeportefølje består af virksomheder i it-branchen.

BDO i Danmark består af BDO Statsautoriset revisionsaktieselskab og dets datterselskab BDO Kommunernes Revision, Godkendt revisionsaktieselskab.

Analysen, som overvejene viser positive resultater fra branchen, har taget udgangspunkt i it-virksomheders regnskabstal fra perioden 2007-2011.

Danske it-virksomheder er gode til at specialisere sig

De gode takter skal særlig ses i lyset af it-virksomhedernes evne til at fokusere på en særlig branche, et særligt segment eller en bestem niche.

"Hvis du som virksomhed kan levere unikke ydelser, og har en spidskompetence indenfor et særligt område, så får du altså bare en højere pris for dit produkt," siger Claus Bonde Hansen, udviklingschef, partner og statsautoriseret revisor hos BDO.

Det har de danske virksomheder være gode til at efterfølge, og det ses nu i nye analyse.

"Det generelle billede er, at virksomhederne har været gode til at specialisere sig og tjene penge, og det får os til at sige, at it-branchen er kommet igennem krisen - faktisk rigtig godt igennem krisen," siger Claus Bonde Hansen.

Et enkelt men

Selvom tallene og udmeldingerne fra branchen er positive, er der stadig en række udfordringer for it-virksomhederne de næste par år.

Særligt bliver virksomhederne nødt til at fokusere på viden og kompetencer, hvis den positive udvikling skal fortsætte, mener Claus Bonde Hansen.

"Det er vigtigt, at virksomhederne har modet til at investere i fremtiden. Det vil sige i nye teknologier, nye produkter og ikke mindst i viden og kompetencer for medarbejderne," siger han og forsætter:

"Det er nemt nok at ansætte it-medarbejdere - men at få den rigtige og kompetente arbejdskraft er en udfordring. Der er blevet holdt lidt igen med efteruddannelse og kurser igennem krisen, så det eneste men er - huske lige at invester i medarbejderne."

Analysen fra BOD runder af med at komme med fem anbefalinger til de danske it-virksomheder.

Læs også: 

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Sådan gør du it-afdelingens ansatte skarpere og dygtigere

Dansk it-firma dropper vilde vækst-drømme efter nedtur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.