Artikel top billede

Rapport: Danske it-virksomheder er igennem krisen

Danske it-virksomheder er godt igennem krisen, viser ny undersøgelse.

Det går godt for danske it-virksomheder, hvis man skal tro en netop offentliggjort analyse fra revisions- og rådgivningsvirksomheden BDO.

Analysen, der tager udgangspunkt i regnskaber og spørgeskemaundersøgelser fra it-virksomhederne selv, viser, at små og mellemstore it-virksomheder er igennem det værste.

"Specialiseret viden og mod til nytænkning har bragt it-branchen sikkert igennem krisen, og branchens aktører forventer, at den positive udvikling fortsætter," skriver BDO i en pressemeddelelse. 

En betydelig andel af BDO'skundeportefølje består af virksomheder i it-branchen.

BDO i Danmark består af BDO Statsautoriset revisionsaktieselskab og dets datterselskab BDO Kommunernes Revision, Godkendt revisionsaktieselskab.

Analysen, som overvejene viser positive resultater fra branchen, har taget udgangspunkt i it-virksomheders regnskabstal fra perioden 2007-2011.

Danske it-virksomheder er gode til at specialisere sig

De gode takter skal særlig ses i lyset af it-virksomhedernes evne til at fokusere på en særlig branche, et særligt segment eller en bestem niche.

"Hvis du som virksomhed kan levere unikke ydelser, og har en spidskompetence indenfor et særligt område, så får du altså bare en højere pris for dit produkt," siger Claus Bonde Hansen, udviklingschef, partner og statsautoriseret revisor hos BDO.

Det har de danske virksomheder være gode til at efterfølge, og det ses nu i nye analyse.

"Det generelle billede er, at virksomhederne har været gode til at specialisere sig og tjene penge, og det får os til at sige, at it-branchen er kommet igennem krisen - faktisk rigtig godt igennem krisen," siger Claus Bonde Hansen.

Et enkelt men

Selvom tallene og udmeldingerne fra branchen er positive, er der stadig en række udfordringer for it-virksomhederne de næste par år.

Særligt bliver virksomhederne nødt til at fokusere på viden og kompetencer, hvis den positive udvikling skal fortsætte, mener Claus Bonde Hansen.

"Det er vigtigt, at virksomhederne har modet til at investere i fremtiden. Det vil sige i nye teknologier, nye produkter og ikke mindst i viden og kompetencer for medarbejderne," siger han og forsætter:

"Det er nemt nok at ansætte it-medarbejdere - men at få den rigtige og kompetente arbejdskraft er en udfordring. Der er blevet holdt lidt igen med efteruddannelse og kurser igennem krisen, så det eneste men er - huske lige at invester i medarbejderne."

Analysen fra BOD runder af med at komme med fem anbefalinger til de danske it-virksomheder.

Læs også: 

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Sådan gør du it-afdelingens ansatte skarpere og dygtigere

Dansk it-firma dropper vilde vækst-drømme efter nedtur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere