Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Microsoft taber hastigt terræn i danske virksomheder

Efter mange år som it-chefernes yndling er billedet ved at vende. Mange danske CIO'er ser sig om efter alternativer til Microsoft-teknologi, konkluderer ny rapport. Helt forkert, siger Microsoft.

Læs også:
Dansk kommune slap for stor regning fra Microsoft

Københavnske hospitaler dropper Microsoft Office

Danske kommuneskoler dropper Microsoft Office

Microsofts software har altid haft en stor stjerne hos mange it-chefer og en dominerende rolle i erhvervslivet.

Men det bliver mere og mere almindeligt, at danske CIO'er nu ser sig om efter alternativer til kodegiganten fra Redmond.

Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse, som konsulenthuset Steria har foretaget. Den måler teknologi-temperaturen blandt it-chefer i Norden.

Her kan man blandt andet læse, at Webservices og Microsoft topper listen over prioriterede teknologier blandt godt fire ud af 10 it-chefer i Danmark.

Trods den delte førsteplads er der dog ikke megen grund til Microsoft-optimisme, lyder det fra Steria.

Højt at flyve, dybt at falde

Efter at have nået en all-time-high-position i 2011, hvor knap otte ud af ti danske it-chefer udnævnte Microsoft til deres foretrukne teknologi, er det gået stødt tilbage: Først til knap seks ud af ti i 2012 og nu til kun godt fire ud af ti i 2013.

Billedet er vendt, og "Microsoft har fået en regulær mavepuster i år." 

Samme tendens kan man se i Norge og Sverige.

"Microsoft er stadig førende, men der er langt fra tale om den samme velkonsoliderede position. Det kan måske tilskrives, at it-cheferne i Norden er under pres: Hvor de tidligere har investeret massivt i Microsoft, fordi det blev betragtet som 'et sikkert valg', ser de sig nu om efter alternative værktøjer i kampen mod effektivisering og optimering," siger Flemming Enemark, marketing- og kommunikationschef hos Steria om resultatet.

"Med undersøgelsen i hånden kan vi ikke tilbagevise tegn på, at især danske, men også norske og svenske virksomheder og deres it-chefer, ser sig om efter alternativer."

Microsoft: Sammenligning af æbler og bananer 
Microsoft i Danmark har dog langt fra den samme opfattelse.

"Forelagt listen tror jeg umiddelbart ikke, at vendingen om at sammenligne æbler og bananer er stærk nok til at dække her. At Microsoft skulle være en teknologi på linje IP-telefoni er som at spørge i en undersøgelse om biler, om man prioriterer Audi, bremser eller air condition," siger Anders Adelhorst, der er kommunikationsdirektør i Microsoft, og han fortsætter:

"Vi glæder os over, at vi har produkter og services inden for stort set alle de prioriterede teknologier på listen, er den eneste virksomhed på listen og har 3.800 dygtige partnere i Danmark - inklusive Steria - der hver dag skaber værdi hos de danske virksomheder sammen med it-cheferne. Så jeg vil lade læserne konkludere på undersøgelsen selv."

Denne teknologi har it-cheferne især kig på

It-chefernes prioriteringer har også ændret sig i det forgangne år.

ERP, der sidste år var langt nede på it-chefens ønskeliste, er blevet den helt store højdespringer hos danske it-chefer.

To ud af ti prioriterer i 2013 ERP som indsatsområde, hvilket er en fordobling i forhold til sidste år.

I den modsatte ende af skalaen har virtualisering fået et par over nakken.

Virtualisering indtog en fjerdeplads på de danske it-chefers prioriteringsliste sidste år, men er nu helt skubbet ud af top-10 i år.

"Virtualisering udgør efterhånden en naturlig del af de fleste større it- og forandringsprojekter, at det ikke længere kvalificerer til en status på listen", forklarer Flemming Enemark.

Konklusionerne kommer fra undersøgelsen: It-chefens udfordringer i Skandinavien. 250 it-chefer fra større organisationer i såvel offentlig som privat sektor i henholdsvis Danmark, Norge og Sverige har deltaget i undersøgelsen, der er foranlediget af Steria.

Læs også:
Dansk kommune slap for stor regning fra Microsoft

Københavnske hospitaler dropper Microsoft Office

Danske kommuneskoler dropper Microsoft Office
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital