Microsoft taber hastigt terræn i danske virksomheder

Efter mange år som it-chefernes yndling er billedet ved at vende. Mange danske CIO'er ser sig om efter alternativer til Microsoft-teknologi, konkluderer ny rapport. Helt forkert, siger Microsoft.

Læs også:
Dansk kommune slap for stor regning fra Microsoft

Københavnske hospitaler dropper Microsoft Office

Danske kommuneskoler dropper Microsoft Office

Microsofts software har altid haft en stor stjerne hos mange it-chefer og en dominerende rolle i erhvervslivet.

Men det bliver mere og mere almindeligt, at danske CIO'er nu ser sig om efter alternativer til kodegiganten fra Redmond.

Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse, som konsulenthuset Steria har foretaget. Den måler teknologi-temperaturen blandt it-chefer i Norden.

Her kan man blandt andet læse, at Webservices og Microsoft topper listen over prioriterede teknologier blandt godt fire ud af 10 it-chefer i Danmark.

Trods den delte førsteplads er der dog ikke megen grund til Microsoft-optimisme, lyder det fra Steria.

Højt at flyve, dybt at falde
Efter at have nået en all-time-high-position i 2011, hvor knap otte ud af ti danske it-chefer udnævnte Microsoft til deres foretrukne teknologi, er det gået stødt tilbage: Først til knap seks ud af ti i 2012 og nu til kun godt fire ud af ti i 2013.

Billedet er vendt, og "Microsoft har fået en regulær mavepuster i år." 

Samme tendens kan man se i Norge og Sverige.

"Microsoft er stadig førende, men der er langt fra tale om den samme velkonsoliderede position. Det kan måske tilskrives, at it-cheferne i Norden er under pres: Hvor de tidligere har investeret massivt i Microsoft, fordi det blev betragtet som 'et sikkert valg', ser de sig nu om efter alternative værktøjer i kampen mod effektivisering og optimering," siger Flemming Enemark, marketing- og kommunikationschef hos Steria om resultatet.

"Med undersøgelsen i hånden kan vi ikke tilbagevise tegn på, at især danske, men også norske og svenske virksomheder og deres it-chefer, ser sig om efter alternativer."

Microsoft: Sammenligning af æbler og bananer 
Microsoft i Danmark har dog langt fra den samme opfattelse.

"Forelagt listen tror jeg umiddelbart ikke, at vendingen om at sammenligne æbler og bananer er stærk nok til at dække her. At Microsoft skulle være en teknologi på linje IP-telefoni er som at spørge i en undersøgelse om biler, om man prioriterer Audi, bremser eller air condition," siger Anders Adelhorst, der er kommunikationsdirektør i Microsoft, og han fortsætter:

"Vi glæder os over, at vi har produkter og services inden for stort set alle de prioriterede teknologier på listen, er den eneste virksomhed på listen og har 3.800 dygtige partnere i Danmark - inklusive Steria - der hver dag skaber værdi hos de danske virksomheder sammen med it-cheferne. Så jeg vil lade læserne konkludere på undersøgelsen selv."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.