Artikel top billede

Microsoft taber hastigt terræn i danske virksomheder

Efter mange år som it-chefernes yndling er billedet ved at vende. Mange danske CIO'er ser sig om efter alternativer til Microsoft-teknologi, konkluderer ny rapport. Helt forkert, siger Microsoft.

Læs også:
Dansk kommune slap for stor regning fra Microsoft

Københavnske hospitaler dropper Microsoft Office

Danske kommuneskoler dropper Microsoft Office

Microsofts software har altid haft en stor stjerne hos mange it-chefer og en dominerende rolle i erhvervslivet.

Men det bliver mere og mere almindeligt, at danske CIO'er nu ser sig om efter alternativer til kodegiganten fra Redmond.

Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse, som konsulenthuset Steria har foretaget. Den måler teknologi-temperaturen blandt it-chefer i Norden.

Her kan man blandt andet læse, at Webservices og Microsoft topper listen over prioriterede teknologier blandt godt fire ud af 10 it-chefer i Danmark.

Trods den delte førsteplads er der dog ikke megen grund til Microsoft-optimisme, lyder det fra Steria.

Højt at flyve, dybt at falde

Efter at have nået en all-time-high-position i 2011, hvor knap otte ud af ti danske it-chefer udnævnte Microsoft til deres foretrukne teknologi, er det gået stødt tilbage: Først til knap seks ud af ti i 2012 og nu til kun godt fire ud af ti i 2013.

Billedet er vendt, og "Microsoft har fået en regulær mavepuster i år." 

Samme tendens kan man se i Norge og Sverige.

"Microsoft er stadig førende, men der er langt fra tale om den samme velkonsoliderede position. Det kan måske tilskrives, at it-cheferne i Norden er under pres: Hvor de tidligere har investeret massivt i Microsoft, fordi det blev betragtet som 'et sikkert valg', ser de sig nu om efter alternative værktøjer i kampen mod effektivisering og optimering," siger Flemming Enemark, marketing- og kommunikationschef hos Steria om resultatet.

"Med undersøgelsen i hånden kan vi ikke tilbagevise tegn på, at især danske, men også norske og svenske virksomheder og deres it-chefer, ser sig om efter alternativer."

Microsoft: Sammenligning af æbler og bananer 
Microsoft i Danmark har dog langt fra den samme opfattelse.

"Forelagt listen tror jeg umiddelbart ikke, at vendingen om at sammenligne æbler og bananer er stærk nok til at dække her. At Microsoft skulle være en teknologi på linje IP-telefoni er som at spørge i en undersøgelse om biler, om man prioriterer Audi, bremser eller air condition," siger Anders Adelhorst, der er kommunikationsdirektør i Microsoft, og han fortsætter:

"Vi glæder os over, at vi har produkter og services inden for stort set alle de prioriterede teknologier på listen, er den eneste virksomhed på listen og har 3.800 dygtige partnere i Danmark - inklusive Steria - der hver dag skaber værdi hos de danske virksomheder sammen med it-cheferne. Så jeg vil lade læserne konkludere på undersøgelsen selv."

Denne teknologi har it-cheferne især kig på

It-chefernes prioriteringer har også ændret sig i det forgangne år.

ERP, der sidste år var langt nede på it-chefens ønskeliste, er blevet den helt store højdespringer hos danske it-chefer.

To ud af ti prioriterer i 2013 ERP som indsatsområde, hvilket er en fordobling i forhold til sidste år.

I den modsatte ende af skalaen har virtualisering fået et par over nakken.

Virtualisering indtog en fjerdeplads på de danske it-chefers prioriteringsliste sidste år, men er nu helt skubbet ud af top-10 i år.

"Virtualisering udgør efterhånden en naturlig del af de fleste større it- og forandringsprojekter, at det ikke længere kvalificerer til en status på listen", forklarer Flemming Enemark.

Konklusionerne kommer fra undersøgelsen: It-chefens udfordringer i Skandinavien. 250 it-chefer fra større organisationer i såvel offentlig som privat sektor i henholdsvis Danmark, Norge og Sverige har deltaget i undersøgelsen, der er foranlediget af Steria.

Læs også:
Dansk kommune slap for stor regning fra Microsoft

Københavnske hospitaler dropper Microsoft Office

Danske kommuneskoler dropper Microsoft Office
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere