Artikel top billede

Ny ejer tilbyder danske it-ansatte ejerskab af firmaet

750 danske ansatte har fået ny ejer og opfordres til at købe sig ind i selskabet. "Det er en væsentlig del af vores værdigrundlag," lyder det fra den nye ejer, kæmpekoncernen CGI.

I 2012 blev firmaet Logica købt af den internationale koncern CGI, hvilket nu får betydning for de omkring 750 danske ansatte.

De skal nemlig til at være medejere af selskabet, fremgår det af det netop aflagt regnskab.

"CGI har som en væsentlig del af sit værdigrundlag, at alle medarbejdere løbende opfordres til, på favorable vilkår, at blive aktionærer og dermed ejere af CGI", står der i regnskabet.

Faktisk er den største gruppe enkelte aktionærer i CGI, der på verdensplan har 71.000 ansatte, selskabets medarbejdere, oplyses det.

Martin Petersen, der er administrerende direktør hos CGI Danmark bekræfter over for Computerworld, at medarbejdere får mulighed for at købe sig ind i selskabet.

"For 14 dage siden var jeg rundt på vores kontorer og informere medarbejderne om muligheden," fortæller han.

Det blev ifølge direktøren godt modtaget, og købene for dem, der siger ja tak, vil blive effektureret i næste kvartal, oplyser han.

"Jeg vil blive meget overrasket, hvis der ikke er stor tilslutning til det," siger direktøren.

Han peger dog på, at selvom vilkårene er favorable, skal den enkelte have pengene til at købe aktierne.

Unavngivet tabsgivende projekt

I øvrigt offentliggør selskabet lidt utraditionelt "medarbejdernøgletal".

Her fremgår det, at antallet af ledere hos CGI Danmark udgør 9,6 procent, gennemsnitsalderen er 45,2 år, og den gennemsnitlige anciennitet er 8 år.

Ligesom mændene udgør 74 procent af arbejdsstyrken i selskabet.

Det oplyses i øvrigt i regnskabet, at tabene fra et unavngivet "større projekt" i sidste regnskab ved en fejl blev vurderet for lavt.

"Effekten af denne fejl betyder, at hensættelsen til tabsgivende kontrakter pr. 31. december 2011 forøges med t. kr. 32.524."

Martin Petersen ønsker ikke at løfte sløret for, hvilket projekt der er tale om.

Endelig er selskabets regnskabstal ikke umiddelbart sammenlignelige med sidste år, da regnskabsperioden ikke er den samme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere