Artikel top billede

Ny ejer tilbyder danske it-ansatte ejerskab af firmaet

750 danske ansatte har fået ny ejer og opfordres til at købe sig ind i selskabet. "Det er en væsentlig del af vores værdigrundlag," lyder det fra den nye ejer, kæmpekoncernen CGI.

I 2012 blev firmaet Logica købt af den internationale koncern CGI, hvilket nu får betydning for de omkring 750 danske ansatte.

De skal nemlig til at være medejere af selskabet, fremgår det af det netop aflagt regnskab.

"CGI har som en væsentlig del af sit værdigrundlag, at alle medarbejdere løbende opfordres til, på favorable vilkår, at blive aktionærer og dermed ejere af CGI", står der i regnskabet.

Faktisk er den største gruppe enkelte aktionærer i CGI, der på verdensplan har 71.000 ansatte, selskabets medarbejdere, oplyses det.

Martin Petersen, der er administrerende direktør hos CGI Danmark bekræfter over for Computerworld, at medarbejdere får mulighed for at købe sig ind i selskabet.

"For 14 dage siden var jeg rundt på vores kontorer og informere medarbejderne om muligheden," fortæller han.

Det blev ifølge direktøren godt modtaget, og købene for dem, der siger ja tak, vil blive effektureret i næste kvartal, oplyser han.

"Jeg vil blive meget overrasket, hvis der ikke er stor tilslutning til det," siger direktøren.

Han peger dog på, at selvom vilkårene er favorable, skal den enkelte have pengene til at købe aktierne.

Unavngivet tabsgivende projekt

I øvrigt offentliggør selskabet lidt utraditionelt "medarbejdernøgletal".

Her fremgår det, at antallet af ledere hos CGI Danmark udgør 9,6 procent, gennemsnitsalderen er 45,2 år, og den gennemsnitlige anciennitet er 8 år.

Ligesom mændene udgør 74 procent af arbejdsstyrken i selskabet.

Det oplyses i øvrigt i regnskabet, at tabene fra et unavngivet "større projekt" i sidste regnskab ved en fejl blev vurderet for lavt.

"Effekten af denne fejl betyder, at hensættelsen til tabsgivende kontrakter pr. 31. december 2011 forøges med t. kr. 32.524."

Martin Petersen ønsker ikke at løfte sløret for, hvilket projekt der er tale om.

Endelig er selskabets regnskabstal ikke umiddelbart sammenlignelige med sidste år, da regnskabsperioden ikke er den samme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.