Artikel top billede

Ny ejer tilbyder danske it-ansatte ejerskab af firmaet

750 danske ansatte har fået ny ejer og opfordres til at købe sig ind i selskabet. "Det er en væsentlig del af vores værdigrundlag," lyder det fra den nye ejer, kæmpekoncernen CGI.

I 2012 blev firmaet Logica købt af den internationale koncern CGI, hvilket nu får betydning for de omkring 750 danske ansatte.

De skal nemlig til at være medejere af selskabet, fremgår det af det netop aflagt regnskab.

"CGI har som en væsentlig del af sit værdigrundlag, at alle medarbejdere løbende opfordres til, på favorable vilkår, at blive aktionærer og dermed ejere af CGI", står der i regnskabet.

Faktisk er den største gruppe enkelte aktionærer i CGI, der på verdensplan har 71.000 ansatte, selskabets medarbejdere, oplyses det.

Martin Petersen, der er administrerende direktør hos CGI Danmark bekræfter over for Computerworld, at medarbejdere får mulighed for at købe sig ind i selskabet.

"For 14 dage siden var jeg rundt på vores kontorer og informere medarbejderne om muligheden," fortæller han.

Det blev ifølge direktøren godt modtaget, og købene for dem, der siger ja tak, vil blive effektureret i næste kvartal, oplyser han.

"Jeg vil blive meget overrasket, hvis der ikke er stor tilslutning til det," siger direktøren.

Han peger dog på, at selvom vilkårene er favorable, skal den enkelte have pengene til at købe aktierne.

Unavngivet tabsgivende projekt

I øvrigt offentliggør selskabet lidt utraditionelt "medarbejdernøgletal".

Her fremgår det, at antallet af ledere hos CGI Danmark udgør 9,6 procent, gennemsnitsalderen er 45,2 år, og den gennemsnitlige anciennitet er 8 år.

Ligesom mændene udgør 74 procent af arbejdsstyrken i selskabet.

Det oplyses i øvrigt i regnskabet, at tabene fra et unavngivet "større projekt" i sidste regnskab ved en fejl blev vurderet for lavt.

"Effekten af denne fejl betyder, at hensættelsen til tabsgivende kontrakter pr. 31. december 2011 forøges med t. kr. 32.524."

Martin Petersen ønsker ikke at løfte sløret for, hvilket projekt der er tale om.

Endelig er selskabets regnskabstal ikke umiddelbart sammenlignelige med sidste år, da regnskabsperioden ikke er den samme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere