Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Fagforbund: SAS skærer alle danske it-folk væk

260 danske it-arbejdspladser tilknyttet flyselskabet SAS ser ud til forsvinde, oplyser fagforening. "Trist," lyder det fra SAS.

I sidste uge aflevere flyselskabets SAS et regnskab med et stort millionunderskud, og nu ser det ud til, at 260 it-folk enten bliver fyret eller flyttet til Sverige.

"Prosa ser med stor alvor på udviklingen i SAS. Som det ser ud i øjeblikket, vil der i løbet af foråret ske en reduktion af it-medarbejdere, som har med SAS at gøre, fra 260 til cirka 60, og de tilbageblevne placeres i Stockholm," forklarer formand Niels Bertelsen fra Prosa til Computerworld.

Samtidig ser det ud til, at en stribe folk vil blive virksomhedsoverdraget i forbindelse med de øvelser, selskabet udfører for at komme på fode igen.

"Dem, der ikke følger med til Stockholm, bliver formentlig virksomhedsoverdraget, og hvordan det kommer til at foregå, ved vi endnu ikke."

"Vi er selvfølgelig bekymret for, om omlægningen af SAS' it-strategi vil koste arbejdspladser for vores medlemmer," oplyser Niels Bertelsen videre.

"Vi ved heller ikke, hvor opgaverne lander henne, men vi følger nøje med i udviklingen," forklarer han.

Ny kontrakt skal (gen)tegnes

Af regnskabet kan man læse kortfattede tekst under "IT restructuring"

"A procurement of IT services is under way and expected to be
completed during the spring of 2013."

Tidligere har været spekulationer fremme om, hvorvidt CSC vil skulle fortsætte med at være storleverandør til selskabet.

SAS: "Trist"
Hos SAS offentliggør man "ikke detaljer omkring personalereduktion i de tre lande eller på afdelingsniveau" forklarer pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS til Computerworld.

"Samlet skal omkring 1000 medarbejdere desværre forlade SAS i forbindelse med strategiplanen 4Excellence Next Generation," forklarer hun videre i en mail.

It-organisationen skal gennem en større omstrukturering med en helt ny organisationsform, som også kommer til at betyde, at der sker afskedigelser i Danmark, bekræfter hun.

"Det er trist at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere, som i denne svære situation udviser en ekstrem loyalitet over for SAS," lyder det fra pressechefen, som reaktion på Prosas udmelding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere