Artikel top billede

Fagforbund: SAS skærer alle danske it-folk væk

260 danske it-arbejdspladser tilknyttet flyselskabet SAS ser ud til forsvinde, oplyser fagforening. "Trist," lyder det fra SAS.

I sidste uge aflevere flyselskabets SAS et regnskab med et stort millionunderskud, og nu ser det ud til, at 260 it-folk enten bliver fyret eller flyttet til Sverige.

"Prosa ser med stor alvor på udviklingen i SAS. Som det ser ud i øjeblikket, vil der i løbet af foråret ske en reduktion af it-medarbejdere, som har med SAS at gøre, fra 260 til cirka 60, og de tilbageblevne placeres i Stockholm," forklarer formand Niels Bertelsen fra Prosa til Computerworld.

Samtidig ser det ud til, at en stribe folk vil blive virksomhedsoverdraget i forbindelse med de øvelser, selskabet udfører for at komme på fode igen.

"Dem, der ikke følger med til Stockholm, bliver formentlig virksomhedsoverdraget, og hvordan det kommer til at foregå, ved vi endnu ikke."

"Vi er selvfølgelig bekymret for, om omlægningen af SAS' it-strategi vil koste arbejdspladser for vores medlemmer," oplyser Niels Bertelsen videre.

"Vi ved heller ikke, hvor opgaverne lander henne, men vi følger nøje med i udviklingen," forklarer han.

Ny kontrakt skal (gen)tegnes

Af regnskabet kan man læse kortfattede tekst under "IT restructuring"

"A procurement of IT services is under way and expected to be
completed during the spring of 2013."

Tidligere har været spekulationer fremme om, hvorvidt CSC vil skulle fortsætte med at være storleverandør til selskabet.

SAS: "Trist"
Hos SAS offentliggør man "ikke detaljer omkring personalereduktion i de tre lande eller på afdelingsniveau" forklarer pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS til Computerworld.

"Samlet skal omkring 1000 medarbejdere desværre forlade SAS i forbindelse med strategiplanen 4Excellence Next Generation," forklarer hun videre i en mail.

It-organisationen skal gennem en større omstrukturering med en helt ny organisationsform, som også kommer til at betyde, at der sker afskedigelser i Danmark, bekræfter hun.

"Det er trist at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere, som i denne svære situation udviser en ekstrem loyalitet over for SAS," lyder det fra pressechefen, som reaktion på Prosas udmelding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.