Artikel top billede

Google får økonomisk lussing for netværks-snuseri

Google har indsamlet ulovlige oplysninger om private netværk og personlige data.

Læs også:

Google Street View skyder lovligt videre

Google Street View straffet med bøde på én dollar

Syv millioner dollar, svarende til 40 millioner danske kroner, er pålydende på et girokort, som Google nu får tilsendt af de amerikanske myndigheder. 

Det er nemlig det beløb, som søgevirksomheden har modtaget i bødeforlæg i et opgør med 30 amerikanske delstater, fortæller Reuters nyhedsbureau.

Begrundelsen for bøden er en hændelse, der strækker sig tilbage til 2010, hvor Googles biler indsamlede data til korttjenesten Street View. 

I samme moment aflyttede bilerne nemlig kodeord og anden personlig kommunikation fra hjemmenetværk på Street View-bilernes færden.

Firmaet har forsvaret sig med, at episoderne ikke var tiltænkte, men baseret på en misforståelse. Google har ikke ønsket at kommentere bøden overfor Reuters. 

Dansk næse

Indsamlingen af panoramabillederne har stået på i mange lande, herunder Danmark, hvor det kun blev til en næse.

Datatilsynets årsberetning fra 2010 har meddelte Datatilsynet, "at dette (dataindsamlingen, red.) efter tilsynets opfattelse er uacceptabelt og meget beklageligt."

Og desuden står der:

"at Google straks slettede alle de omhandlede data ved brug af effektive midler på en sådan måde, at oplysningerne ikke kan genskabes."

Tager vi en anelse længere mod nord, er der afsagt en kendelse mod Googles Street View-indsamlinger, der minder om den amerikanske dom. 

I august 2012 måtte søgemaskinen nemlig punge op med 250.000 kroner for den samme forseelse i Norge

Google havde i den forbindelse lovet at slette de fejlindsamlede data, men det gjorde firmaet ikke, og derfor gik det norske datatilsyn ind i sagen, der endte med en bøde.

I 2011 gav franskmændene også Google en bøde på 750.000 kroner for ulovligt at have aflyttet private trådløse net.

Læs også:
Google Street View skyder lovligt videre

Google Street View straffet med bøde på én dollar




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere