Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Også danskerne må ufrivilligt stille op for fotografen, når Googles kameravogne kommer forbi.

Google Street View skyder lovligt videre

Det krænker ikke privatlivets fred, at Google kører rundt og tager billeder af veje, huse og mennesker, fastslår en tysk domstol.

Computerworld News Service: Google kan roligt skyde videre med sine bil-monterede kameraer på veje og stræder i Tyskland og blive ved med at fylde billeder på sin Street View-tjeneste.
Det har retten i Berlin afgjort på baggrund af en klage fra en tysk kvinde, der ville have stoppet Googles aktiviteter. Kvinden ville ikke finde sig i, at Google har taget billeder af hendes hus, hvor man angiveligt kan kigge ind i hendes have.

Kvinden ønskede ikke økonomisk kompensation for krænkelsen, men blot at Google vil ophøre med at tage billeder af hende og hendes medtyskeres private boliger.

Det kan Google i Tyskland imidlertid gøre uden problemer, mener retten i Berlin.

Tyskerne har i dag allerede muligheden for at få sløret deres identitet inden Google frigiver billederne. Og tyskerne er faktisk de eneste, der har den mulighed, for i de øvrige lande kan borgene først bagefter henvende sig til Google og få sløret deres ansigter, hvis de ønsker det.

Sex-stævnemøder i Frankrig

Google er dog ikke helt ude af suppedasen i Tyskland. Under optagelserne til Street View kom det nemlig frem, at Googles biler opsnapper data fra ubeskyttede Wi-Fi-netværk, når de bevæger sig rundt i landet.

Den sag er ved at blive undersøgt af de tyske myndigheder i skikkelse af den offentlige anklager i Hamborg.

Google har undskyldt sig med, at opsamlingen af data fra de ubeskyttede netværk var en fejl.

Men en fransk undersøgelse har vist, at Google har opsnappet login-koder fra en internet-bruger, som var i gang med at arrangere sex-stævnemøder. Kombineret med brugerens nøjagtige position på en tyndt befolket vej nær byen Carcasonne, er det let at lægge to og to sammen.

Google skal betale 100.000 euro - omkring 750.000 kroner - i bøde til den franske stat for ulovligt at have indsamlet data om Wi-Fi hotspots i Frankrig.

Anklagemyndighederne i andre lande som USA, Sydkorea, England og Spanien er også i gang med at vende stenene i den sag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere