Artikel top billede

Kommuner på bar bund med NemID: Kan ikke få data

Landets kommuner mangler et overblik over, hvordan det går med udbredelsen af NemID. Indtil videre har NemID-data sandsynligvis været fejlbehæftede.

Kommunerne har i længere tid ikke kunnet se, hvordan det går med deres indsats for at få udbredt NemID til borgerne.

Mere konkret drejer det sig om, at kommunerne ikke kan få adgang til udbredelses-data af NemID i specifikke postnumre.

Derfor har de enkelte kommuner og deres projektledere ikke et præcist billede over, hvilke tiltag på eksempelvis lokalmesser der virker, når flere danskere skal have et NemID papkort i hånden til hjælp af eksempelvis aflæsning og indlevering af årsopgørelser.

"Vi ved, at indsatsen med medbetjening virker, men kommunerne har behov for at vide præcis hvilke tiltag, der virker bedst. Derfor er vi meget interesserede i at få fat på data om NemID-udbredelsen i specifikke postnumre," forklarer chefkonsulent Charlotte Munksgaard hos KL til Computerworld.

Udover den manglende indsigt i kommunernes kampagnetiltag til udbredelse af NemID, kan KL heller ikke få et samlet overblik over, hvor mange borgere i de enkelte postnumre, der i dag allerede har og gør brug af NemID.

"Ligesom kommunerne har data over opkald til virksomhederne og deres tabte opkald, så vil vi også gerne have indsigt i, hvordan NemID er udbredt på landsplan," forklarer Charlotte Munksgaard.

Ad hoc med fejl

DanID-selskabet Nets bekræfter over for Computerworld, at der har været problemer med at hive statistikkerne frem.

Problemerne skyldes ifølge kommunikationskonsulent Ulrik Marschall fra Nets, at der har manglet fælles fodslag mellem Nets og Digitaliseringsstyrelsen om, hvilke data styrelsen - og herunder kommunerne - ønsker fra Nets.

Han understreger, at Nets og Digitaliseringsstyrelsen som sådan ikke har været uenige undervejs, men bekræfter, at det har været en lang proces at finde definitionerne på Nets' dataudtræk.

"Vi har et omfattende business intelligence-system, som kan trække de rette data ud, men der skal man altså være skarp på hvilke data, man ønsker sig," siger Ulrik Marschall.

"Det har det været ressourcekrævende at få det rette datagrundlag på plads, og derfor har vi prioriteret at bruge kræfterne på driften i stedet," fortsætter han.

Kommer i denne måned

Nets og Digitaliseringsstyrelsen er dog løbende i dialog om dataudtrækkene, hvor kommunernes brug af NemID fordelt på postnumre er en del af den store datapakke, som Digitaliseringsstyrelsen vil få tilsendt snart.

Ifølge Ulrik Marschall vil data-definitionerne formentlig være på plads i denne måned, så styrelsen - og herunder kommunerne - kan få fingrene i data omkring NemID-udbredelsen.

"Indtil videre har vi kun ad hoc trukket tal, og disse tal kan godt have været fejlbehæftede. Med nye definitioner vil der kunne trækkes data om NemID noget oftere og mere præcist, end det hidtil har været tilfældet," forklarer Ulrik Marschall.

Han fortæller, at når definitionerne på plads, så vil kommunerne kunne følge med i NemID-udbredelsen, og hvordan det går med deres medbetjeningstiltag til endnu større udbredelse af NemID.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft lukker efter få dage for gratis Windows 365 efter enorm interesse
Efterspørgslen på at prøve Windows 365 har været så stor, at Microsoft har været nødsaget til at sætte pause på prøvemodel på grund af kapacitet, lyder det fra Microsoft.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.