Artikel top billede

Vigtig it-myndighed ændres: Ansatte flyttes rundt

Digitaliseringsstyrelsen bygger helt om på sin organisation. Tre chefer stopper, og så skal der i øvrigt frigøres 12 milliarder kroner.

Læs også:

Tre ud af otte kontorchefer stopper hos it-styrelse

Her er statens it-planer for 2013

12 milliarder kroner skal frigøres via modernisering og digitalisering frem mod 2020.

Samtidig er Digitaliseringsstyrelsens resultatkontrakt blevet offentliggjort, ligesom tre kontorchefer stopper og deres pladser skal genbesættes.

"Direktionen har i lyset af dette ønsket at foretage en hurtig organisationsændring, så Digitaliseringsstyrelsen på bedst mulig vis geares til de udfordringer, som vi står over for," hedder det i en meddelelse.

Ændringerne består blandt andet af, at det nuværende såkaldte Kontor for digital post og betaling deles op i to kontorer.

Det kommer til at dreje sig om et, som primært skal have fokus på udvikling og implementering, og et som primært skal have fokus på drift, systemforvaltning og kontraktstyring.

"Arbejdet med interessenter og kommunikation samles i ét kontor, så der fremover sikres optimal synergi i forhold til den vigtige opgave med at få myndigheder, virksomheder og borgere til at agere digitalt."

"Efter gensidig aftale"

Dertil kommer så hele stoledansen, hvor tre kontorchefer altså er stoppet.

Som Computerworld tidligere har beskrevet, har to af kontorcheferne allerede fået nyt job i det private erhvervsliv.

Imidlertid har Digitaliseringsstyrelsen siden oplyst til Computerworld, at den ansvarlige kontorchef for blandt andet borger.dk forlader styrelsen "efter gensidig aftale".

Styrelsen vil nu konstituere tre nye kontorchefer, som alle kommer fra egne rækker.

"Marianne Sørensen rykker fra direktionssekretariatet og bliver konstitueret som kontorchef i Kontor for it-anvendelse og digital kommunikation."

Ny chef for borger.dk

"Lone Berglykke, som tidligere har været i Digitaliseringsstyrelsen, og som senest kommer fra Moderniseringsstyrelsen, bliver konstitueret kontorchef i Kontor for digital post og betaling."

"Morten Mejer-Warnich, som i dag er souschef i Kontor for digital post og betaling, bliver konstitueret kontorchef i Kontor for systemforvaltning og kontraktstyring," hedder det i meddelelsen. 

Endelig vil der herudover blive slået yderligere en stilling op som kontorchef for Kontor for borger.dk, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.