Artikel top billede

Vigtig it-myndighed ændres: Ansatte flyttes rundt

Digitaliseringsstyrelsen bygger helt om på sin organisation. Tre chefer stopper, og så skal der i øvrigt frigøres 12 milliarder kroner.

Læs også:

Tre ud af otte kontorchefer stopper hos it-styrelse

Her er statens it-planer for 2013

12 milliarder kroner skal frigøres via modernisering og digitalisering frem mod 2020.

Samtidig er Digitaliseringsstyrelsens resultatkontrakt blevet offentliggjort, ligesom tre kontorchefer stopper og deres pladser skal genbesættes.

"Direktionen har i lyset af dette ønsket at foretage en hurtig organisationsændring, så Digitaliseringsstyrelsen på bedst mulig vis geares til de udfordringer, som vi står over for," hedder det i en meddelelse.

Ændringerne består blandt andet af, at det nuværende såkaldte Kontor for digital post og betaling deles op i to kontorer.

Det kommer til at dreje sig om et, som primært skal have fokus på udvikling og implementering, og et som primært skal have fokus på drift, systemforvaltning og kontraktstyring.

"Arbejdet med interessenter og kommunikation samles i ét kontor, så der fremover sikres optimal synergi i forhold til den vigtige opgave med at få myndigheder, virksomheder og borgere til at agere digitalt."

"Efter gensidig aftale"

Dertil kommer så hele stoledansen, hvor tre kontorchefer altså er stoppet.

Som Computerworld tidligere har beskrevet, har to af kontorcheferne allerede fået nyt job i det private erhvervsliv.

Imidlertid har Digitaliseringsstyrelsen siden oplyst til Computerworld, at den ansvarlige kontorchef for blandt andet borger.dk forlader styrelsen "efter gensidig aftale".

Styrelsen vil nu konstituere tre nye kontorchefer, som alle kommer fra egne rækker.

"Marianne Sørensen rykker fra direktionssekretariatet og bliver konstitueret som kontorchef i Kontor for it-anvendelse og digital kommunikation."

Ny chef for borger.dk

"Lone Berglykke, som tidligere har været i Digitaliseringsstyrelsen, og som senest kommer fra Moderniseringsstyrelsen, bliver konstitueret kontorchef i Kontor for digital post og betaling."

"Morten Mejer-Warnich, som i dag er souschef i Kontor for digital post og betaling, bliver konstitueret kontorchef i Kontor for systemforvaltning og kontraktstyring," hedder det i meddelelsen. 

Endelig vil der herudover blive slået yderligere en stilling op som kontorchef for Kontor for borger.dk, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere