Artikel top billede

Vigtig it-myndighed ændres: Ansatte flyttes rundt

Digitaliseringsstyrelsen bygger helt om på sin organisation. Tre chefer stopper, og så skal der i øvrigt frigøres 12 milliarder kroner.

Læs også:

Tre ud af otte kontorchefer stopper hos it-styrelse

Her er statens it-planer for 2013

12 milliarder kroner skal frigøres via modernisering og digitalisering frem mod 2020.

Samtidig er Digitaliseringsstyrelsens resultatkontrakt blevet offentliggjort, ligesom tre kontorchefer stopper og deres pladser skal genbesættes.

"Direktionen har i lyset af dette ønsket at foretage en hurtig organisationsændring, så Digitaliseringsstyrelsen på bedst mulig vis geares til de udfordringer, som vi står over for," hedder det i en meddelelse.

Ændringerne består blandt andet af, at det nuværende såkaldte Kontor for digital post og betaling deles op i to kontorer.

Det kommer til at dreje sig om et, som primært skal have fokus på udvikling og implementering, og et som primært skal have fokus på drift, systemforvaltning og kontraktstyring.

"Arbejdet med interessenter og kommunikation samles i ét kontor, så der fremover sikres optimal synergi i forhold til den vigtige opgave med at få myndigheder, virksomheder og borgere til at agere digitalt."

"Efter gensidig aftale"

Dertil kommer så hele stoledansen, hvor tre kontorchefer altså er stoppet.

Som Computerworld tidligere har beskrevet, har to af kontorcheferne allerede fået nyt job i det private erhvervsliv.

Imidlertid har Digitaliseringsstyrelsen siden oplyst til Computerworld, at den ansvarlige kontorchef for blandt andet borger.dk forlader styrelsen "efter gensidig aftale".

Styrelsen vil nu konstituere tre nye kontorchefer, som alle kommer fra egne rækker.

"Marianne Sørensen rykker fra direktionssekretariatet og bliver konstitueret som kontorchef i Kontor for it-anvendelse og digital kommunikation."

Ny chef for borger.dk

"Lone Berglykke, som tidligere har været i Digitaliseringsstyrelsen, og som senest kommer fra Moderniseringsstyrelsen, bliver konstitueret kontorchef i Kontor for digital post og betaling."

"Morten Mejer-Warnich, som i dag er souschef i Kontor for digital post og betaling, bliver konstitueret kontorchef i Kontor for systemforvaltning og kontraktstyring," hedder det i meddelelsen. 

Endelig vil der herudover blive slået yderligere en stilling op som kontorchef for Kontor for borger.dk, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?