Artikel top billede

Her er statens it-planer for 2013

Se hvor staten vil lægge it-kræfterne i det kommende år. Læs statens it-planer her.

Digitaliseringsstyrelsen har i dag publiceret sin resultatkontrakt.

Det betyder, at det nu er helt klart, hvilke områder Finansministeriets it-styrelse vil satse benhårdt på, når det kommer til digitaliseringen i det kommende års tid, hvor der er sat en kvart milliard kroner af til formålet hos Digitaliseringsstyrelsen.

"Sigtelinjen for resultatkontrakten er Digitaliseringsstyrelsens strategi frem mod 2015, som i væsentlig grad bygger på den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi," skriver styrelsen på sin hjemmeside med henvisning til den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi for 2011 frem til 2015. 

Udover den "gamle" fællesstrategi, så kører staten også sit eget ræs enkelte områder.

Mere selvbetjening på vej

En af Digitaliseringsstyrelsens helt store opgaver bliver i tråd med den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi at søsætte anden bølge af de obligatoriske selvbetjeningsløsninger til danskerne, efter første fase blev en realitet i december sidste år

I den forbindelse kan vi forvente, at der bliver fremsat lovforslag på yderligere 26 sagsområder, der skal gøres obligatoriske at anvende selvbetjening på fra 1. december 2013.

Det drejer sig blandt andet om valg af læge, kørekortansøgning og vielser.

Til sommer mødes staten og Kommunernes Landsforening (KL), og her sås frøene så til yderligere selvbetjeningsinitiativer i 2014, hvor blandt andet byggetilladelser og anmeldelse af byggearbejde er på tegnebrættet.

Læs mere om køreplanen for de obligatoriske selvbetjeningsløsninger her

Samtidig vil Digitaliseringsstyrelsen også i år markedsføre sin kommende digital post-kasse, der bliver obligatorisk at benytte for virksomheder. Virksomhedernes tvungne digitale post kan du læse mere om her

Velfærd i digitaliseringens navn

Digitaliseringsstyrelsen vil i år sammen med regionerne og kommunerne også arbejde hen i mod en decideret digitaliseringsreform, der formentlig vil blive offentliggjort til sommer.

"Det forventes blandt andet, at der indgås aftale om mindst tre konkrete digitale initiativer på velfærdsområderne med potentiale for national udbredelse og dokumenterede effektiviseringsgevinster," skriver Digitaliseringsstyrelsen i sit pressemateriale.

Her ligger den største udgift

Indtil videre er der ikke sat navn på de disse tre projekter, men Digitaliseringsstyrelsen har tidligere løftet lidt af sløret for det kommende reformarbejde over for Computeworld her. 

Omdrejningspunkterne i denne digitaliseringsreform bliver således, hvordan den danske velfærd kan digitaliseres på skole- og socialområdet samt ikke mindst hos sundhedsvæsenet, hvor eksempelvis telemedicin kan komme i spil med nationale udrulninger.

Dermed kommer Digitaliseringsstyrelsen til at bidrage væsentligt til regeringens målsætning om, at den offentlige sektor skal moderniseres for mindst fem milliarder kroner frem mod 2020, lyder det i rapporten.

Staten kigger i skyen

Helt konkret for staten vil Digitaliseringsstyrelsen udarbejde en it-strategi, der skal sætte fokus på statens it-ansvarsområder som sourcing, arkitektur, sikkerhed, genbrug af data og fælles komponenter.

Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at det godt kan tænkes, at denne fokus på it-drift vil læne sig opad metoderne, som blev indført i 2010 med henblik på at stramme op på de statslige it-projekter.

For at ramme den rigtige strategi vil styrelsen i 2013 udarbejde et kommissorium, der skal sikre de mest optimale løsninger.

"Digitaliseringsstyrelsen igangsætter endvidere en indsats, der har til formål at optimere statens outsourcede it-drift," lyder det i pressematerialet.

Den største post på budgettet

Den suverænt største økonomiske post på Digitaliseringsstyrelsens årsbudget bliver arbejdet med at videreudvikle en fællesoffentlig it-infrastruktur.

"Ud over en ny statslig it-strategi vil der i 2013 blive arbejdet videre med grunddata, blandt andet via anskaffelse af en datafordeler, som er en forudsætning for effektiv distribution af data samt en analyse af mulighederne for en mere effektiv grundregistrering af personer," skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Du kan læse mere om formålet med anskaffelse af datafordeleren her

Udover de store overskrifter med selvbetjening, velfærdsdigitalisering, statslig it-strategi og videreudvikling af den danske offentlige it-infrastruktur, har staten også nedfældet målsætninger på centrale projekter som NemID, Borger.dk og Nemlogin.

Her fremgår det blandt andet, at Digitaliseringsstyrelsen har til hensigt at indgå aftale med Nets om udviklingen af det mobile NemID i andet kvartal af 2013.

Du kan læse hele Digitaliseringsstyrelsens resultatkontrakt her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.