TDC: Derfor sender vi Fullrate i haserne på 3 og Telia

Interview: TDC-ejede Fullrate går i hælene på rivalerne med fri tale-pakker. Men der er skam ikke tale om en priskrig, fortæller koncerndirektør Anders Jensen. Se her, hvad der så er tale om.

I midten af februar satte teleselskabet 3 gang i en ny fase i priskrigen på det danske marked ved at lancere pakker med fri tale.

Så fulgte Telia efter, og nu, i denne uge, lancerede det TDC-ejede lavprisselskab Fullrate ligeledes pakker med fri tale.

Det skete på trods af, at TDC sidste år fra officiel side trak sig ud af priskrigen med ordene om, at krigen var både ekstremt kortsigtet og skadelig.

Hvorfor er TDC i priskrig?
Computerworld har derfor spurgt TDC's koncerndirektør, Anders Jensen, hvordan de to ting harmonerer.

Hvorfor er I trådt ind i priskrigen igen?

"Jeg vil gerne undgå at kalde det en priskrig, og det er i øvrigt langt fra alle kunder, der har fordele ved de nye abonnementer," siger Anders Jensen fra TDC. 

"Men det er et prispunkt, som er kommet under pres, og vi er nødt til at reagere, når der sker noget på markedet. [/size]I forbindelse med vores strategiudspil sidste efterår gjorde vi det meget klart, at Fullrates opgave er at svare på prisudspil," fortsætter han. 

Anders Jensen lover samtidig, at hverken Telmore eller andre af TDC's brands kommer til at følge efter bevægelserne på markedet lige nu.

Det værste er overstået
Hvor bekymret er du over den seneste optrapning med 3's udspil?

"Priskrigen gennem det sidste halvandet år har overordnet set været meget destruktiv, men jeg tror, at vi har været igennem det værste. Fri tale er ikke det værste, der er sket, for tale bliver mindre og mindre værd, og derfor er jeg mindre bekymret for dette udspil," siger Anders Jensen og uddyber:

"Jeg mener, at det, der har været mest destruktivt, er den utrolige mængde data, der er havnet i forskellige typer af pakker. At data er vitalt for vor fremtid, tror jeg, at alle operatører kan blive enige om. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi skaber værdi omkring mobil data."

Man har længe snakket om, at nogen før eller siden knækker nakken på den intense konkurrence. Hvordan ser det ud fra din stol?

"Jeg kan bare konstatere, at markedet fortsat er overetableret, og der findes i min optik et netværk for meget på det danske marked. Når man bygger infrastruktur, er det vitalt, at man kan tjene penge på det, så man kan fortsætte med at udbygge. Det bliver et problem, især i lyset af den eksplosion af mobil data, som vi kun lige har set starten på," siger TDC's koncerndirektør Anders Jensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.