BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Derfor gik Roskilde Kommunes mail-system i sort

Roskilde Kommune har fundet årsagen til, at kommunens ansatte ikke kunne sende mails i næsten to døgn.

Læs også:

It-kaos i stor dansk kommune: Samtlige ansatte uden mail

Virus sender 600 pc'er til tælling i dansk kommune

Den uge Frederiksberg mistede sit netværk

Der har været ualmindelig stillle i mail-programmerne i Roskilde kommune siden i går, tirsdag, da det ikke har været muligt for de ansatte at sende mails.

Årsagen til mail-nedbruddet i den midtsjællandske kommune er en uhæderlig mail, der foregav at komme fra en af de offentlige kollegaer, nemlig fra Region Sjælland.

"Den (mailen, red.) foregav, at ens mail-boks var ved at være fuld, og med et klik kunne man få mere plads," fortæller digitaliseringschef Ole Bech til Roskilde Avis.

Den besked var der nogle medarbejdere i kommunen, som tog til efterretning og klikkede på.

Konsekvensen var, at nogle maskiner på eget initiativ sendte mails.

"Vi har haft et par pc'er, der begyndte at sende store mængder tomme e-mails ud af huset, siger Ole Bech til avisen.

Alle har fået svar
Derfor blev kommunens mail-center hos TDC lukket for udgående post.

Der har dog ikke været problemer med at modtage posten.

"Vi har fået alle mails, og medarbejderne har svaret på vigtige mails via deres private mails eller fax," siger Ole Bech.

Fra i dag klokken 13 har Roskilde kommune fået rettet problemerne, og de ansatte kan igen udsende digitale postbeskeder, oplyser digitaliseringschefen.

Læs også:

It-kaos i stor dansk kommune: Samtlige ansatte uden mail


Virus sender 600 pc'er til tælling i dansk kommune

Den uge Frederiksberg mistede sit netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.