Artikel top billede

Her kan du (måske) tjene kassen på din app

Det er svært at få kommerciel succes som app-udvikler, men milliarderne gemmer sig ude i markedet, hvis man bare fokuserer det rette sted.

Læs også:

Derfor kan du godt glemme alt om at få et app-hit

App Store fylder fem: Sådan skabte Apple en it-revolution

Selvom mange håbefulde app-udviklere må erkende, at det er nemmere sagt end gjort at skabe det nye Angry Birds-hit, er der omvendt en så betydelig vækst i markedet, at det er værd at fortsætte arbejdet.

På de blot fem år, der er gået, siden Apple kom med sin App Store og skabte en it-revolution, er markedet vokset og vokset i både i antal apps, antal brugere - og i omsætning.

En ny opgørelse fra ABI Research viser, at der i 2013 vil blive omsat for omkring 50 milliarder kroner på markedet for tablet-apps, mens omsætningen inden for smartphone-apps ventes at nå op på mere end 93 milliarder kroner.

De beløb skal naturligvis holdes op imod, at der eksempelvis findes flere end 800.000 apps alene i Apples App Store til iPhone, iPad og iPod Touch.

Her sælges der mest

ABI skriver, at 65 procent af den samlede app-omsætning i 2013 vil komme fra salget i Apples butik, mens 27 procent kommer fra Android og otte procent fra de andre platforme som eksempelvis Windows Phone og Blackberry.

Det er interessant, når man holder det op imod en anden opgørelse.

Den viser, at Android i 2013 vil være udgangspunkt for 58 procent af de apps, der downloades til smartphones, mens Apples App Store vil levere 33 procent af de apps, der hentes til smartphones.

På tablet-fronten står Apples iOS til gengæld for 75 procent af de apps, der downloades.

Er man app-udvikler, skal man også holde øje med, hvor efterspørgslen rykker hen i de kommende år.

Dette app-marked tager over nu

Da Apple tilbage i 2008 introducerede App Store og sparkede gang i hele app-industrien, var det iPhonen, der var omdrejningspunktet.

Siden har tablet-pc'erne for alvor fået medvind, og nu vurderer ABI Research, at det i de kommende år er her, man for alvor skal vente væksten.

I 2017 vil der blive omsat lige så meget inden for tablet-apps som smartphone-apps, forudser analysefirmaet. Allerede fra 2018 vil tablet-apps være det største marked.

"Dynamikken er ret lige til. De større skærme får apps og indhold til at se bedre ud, og derfor er der mere lukrative muligheder," lyder det fra ABI Research.

"Smartphonen banede vejen for dem, men i sidste ende tror vi, at det er tablets, der vil blive det mest transformerende af de to device-segmenter."

I 2018 vil apps-markedet samlet set omsætte for omkring 524 milliarder kroner ifølge ABI Research.

Du kan høre meget mere om app-udvikling ved at tilmelde dig Danmarks største it-messe, Computerworld Expo. Det er gratis. 

Læs også:

Rødglødende app-butikker: Her er de mest succesfulde

It-giganter bønfalder udviklerne: Kom over til os

Sådan ser fremtidens app ud: Kombinerer to verdener
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere