Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

3.000 af disse diske skal op i Sydfrika og i Australien i et nyt kæmpe forskningsprojekt, hvor datamængderne kommer til at overgå den samlede mængde data på internettet mange gange. Foto: SKA Organisation/Swinburne Astronomy Productions.

Data-projekt skal findes svar på livets største spørgsmål

Stort data-projekt skal forsøge at finde svaret på det største af alle de spørgsmål, som vi tumler med.

Det kan godt være, at big data er den klareste it-trend under solen lige nu.

Men der skal måske opfindes et nyt astronomisk ord for gigantiske datamængder om ganske få år, når forskningsprojektet SKA (Square Kilometer Array) bogstaveligt talt går i luften fra Sydafrika og fra Australien i 2017.

For SKA-projektet skal med verdens største rum-teleskop samle data ind fra universet, så man kan tilbagespore big bang, der angiveligt fandt sted for 13 milliarder år siden.

Alene teleskopet skal samles af 3.000 sammenkoblede parabolantenner hver med en diameter på 15 meter, og datamængderne i projektet vil overstige den globale internettrafik med 10 gange.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin, Computer Sweden.

IBM bygger ny server-generation

Teleskopet vil ifølge SKA-organisationen være så sensitivt, at det vil kunne registrere almindelige lufthavns-radarder på planeter 50 lysår væk. 

SKA-projektet bliver udført af en lang række lande og teknologivirksomheder, som blandt andet inkluderer IBM.

Sammen med forskere fra det sydafrikanske National Research Foundation-institut og det hollandske Institute for Radio Astronomy, skal IBM blandt andet være med til at udvikle en ny generation robuste mikroservere.

Serverne skal kobles til de store parabolantenner og håndtere de helt vilde datamængder, så menneskeheden kan blive klogere på, hvordan det hele egentligt startede.

Du kan læse mere om SKA-projektet på organisationens hjemmeside, som du finder her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere