Artikel top billede

Fejl fundet: E-valget kører igen

Efter flere ugers søgen efter fejl i it-system kan valg via en selvbetjeningsløsning nu gennemføres, oplyser universitet.

Læs også: It-koks forsinker vigtige valg på universitet

En fejl i it-systemet hos Københavns Universitet er nu blevet løst.

Det fremgår af en besked på universitets intranet.

"Det er nu lykkedes Koncern-it at finde årsagen til den fejl, som har medført, at dele af Selvbetjeningen på KUnet har været lukket i cirka fire uger. Koncern-it har derfor åbnet for de adgange, som var lukket af sikkerhedshensyn," fremgår det af beskeden.

Fejlen bestod i at nogle brugere fik adgang til en anden brugers identitet, når de loggede på - og dermed kunne se og ændre andre brugeres data.

Det drejede sig om under 20 personer, men altså nok til at man lukkede ned for afstemningen til valg til flere Institutråd, så man ikke kunne stemme via selvbetjenings-modulet på intranettet

Fejlen blev identificeret i februar, men er altså først for nylig blevet fundet og rettet.

Universitet: Her er fejlen
It-infrastrukturchef Steen Rydicher fra København Universitet fortæller til Computerworld, at fejlen blev fundet i en sharepoint-løsning. 

Han forklarer, at såfremt to næsten ens profiler loggede på kort tid efter hinanden, hev systemet ikke en ny token frem.

"Det var svært at finde, fordi det skete så få gange, og fordi det kun var, hvis login skete hurtigt efter hinanden," forklarer han.

Nu er fejlen løst og afstemningen, der skulle være begyndt i mandags - bliver altså kun nogle dage forsinket.

Men kommer altså til at foregå sikkert, oplyser Steen Rydicher.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.