Kæmpe it-nedbrud lammer stort site på årets vigtigste dag

UNI-C, der står for driften, har aldrig set noget lignende og er helt på bar bund.

Læs også:
Mainframe bag stort nedbrud hos dansk netbetalings-løsning

Derfor gik Danmarks mest besøgte hjemmeside helt i sort

UNI-C er i øjeblikket ramt af nedbrud på hjemmesiden optagelse.dk.

Og det skaber problemer for den gruppe af danskerne, der skal ansøge om optagelse på drømmeuddannelsen, inden afslutningsfristen lukker for tilmeldinger i aften.

Problemerne opstod ifølge UNI-C torsdag aften omkring klokken 21:00, og de har fortsat sat en stopper for ansøgerne.
"De massive problemer begyndte i går [torsdag, Red], og vi har samtidig haft problemer hen over natten. Siden fungerede til morgen, men til formiddag gik systemerne ned igen." fortæller Aino Olsen, der er vicedirektør ved UNI-C.

Virksomheden aner ikke, hvor problemet er opstået.

Driftschef: Vi arbejder på højtryk
Det er UNI-C, der står for den samlede drift, mens virksomheden benytter en ekstern leverandør til at udvikle og administrere indholdet på optagelse.dk.

UNI-C vil dog ikke fortælle, hvem den eksterne leverandør er.

"Systemerne er baseret på Oracle-databaser med Oracle WebLogic som applications-server, og med en Apache-server til http-rendering, men vi er endnu ikke klar over, hvor problemet er," fortæller Per Møgelhøj, der er driftschef i UNI-C.

Så I ved endnu ikke, hvor flaskehalsen befinder sig

"Nej, men det er det, vi i øjeblikket arbejder på fuld kraft for at finde ud af."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.