Kæmpe it-nedbrud lammer stort site på årets vigtigste dag

UNI-C, der står for driften, har aldrig set noget lignende og er helt på bar bund.

Læs også:
Mainframe bag stort nedbrud hos dansk netbetalings-løsning

Derfor gik Danmarks mest besøgte hjemmeside helt i sort

UNI-C er i øjeblikket ramt af nedbrud på hjemmesiden optagelse.dk.

Og det skaber problemer for den gruppe af danskerne, der skal ansøge om optagelse på drømmeuddannelsen, inden afslutningsfristen lukker for tilmeldinger i aften.

Problemerne opstod ifølge UNI-C torsdag aften omkring klokken 21:00, og de har fortsat sat en stopper for ansøgerne.
"De massive problemer begyndte i går [torsdag, Red], og vi har samtidig haft problemer hen over natten. Siden fungerede til morgen, men til formiddag gik systemerne ned igen." fortæller Aino Olsen, der er vicedirektør ved UNI-C.

Virksomheden aner ikke, hvor problemet er opstået.

Driftschef: Vi arbejder på højtryk
Det er UNI-C, der står for den samlede drift, mens virksomheden benytter en ekstern leverandør til at udvikle og administrere indholdet på optagelse.dk.

UNI-C vil dog ikke fortælle, hvem den eksterne leverandør er.

"Systemerne er baseret på Oracle-databaser med Oracle WebLogic som applications-server, og med en Apache-server til http-rendering, men vi er endnu ikke klar over, hvor problemet er," fortæller Per Møgelhøj, der er driftschef i UNI-C.

Så I ved endnu ikke, hvor flaskehalsen befinder sig

"Nej, men det er det, vi i øjeblikket arbejder på fuld kraft for at finde ud af."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.