Artikel top billede

Går væk fra Android: Samsung satser på nyt open source-OS

Samsung er på vej med en high-end smartphone baseret på et nyt open source-styresystem. Måske er Samsung i gang med at bevæge sig fra Android. Se her, hvad det skyldes.

Samsung er på vej med en high-end smartphone, der bliver baseret på open source-styresystemet Tizen.

Open source-telefonen vil blive lanceret i august eller september.

Ifølge analysehusene IDC og Gartner kører syv ud af 10 smartphones i dag på Android, og Samsung står i dag bag omkring halvdelen af de Android-baserede smartphones, der produceres i verden.

Derfor har Samsungs beslutning om at lancere en Tizen-telefon fået mange analytikeres hjerner til at knage.

De skriver blandt andet, at Samsung dårligt nok har nævnt, at den netop lancerede topmodel Galazy S4 - som du kan læse udførligt om her - kører på Android 4.2.2.

Kan den manglende omtale indikere, at Samsung er ved at bevæge sig væk fra Android, lyder spekulationen?

Vil få de bedste specifikationer

Samsung-chef Lee Young Hee siger til Bloomberg, at den kommende Tizen-telefon vil blive "i high-end kategorien,' samt at den vil blive 'blandt de bedste produkter og udstyret med de bedste specifikationer." Altså ikke noget prisbilligt discount-produkt her.

Kevion Burden, analytiker i Strategy Analytics, siger til Computerworld News Service, at Samsung ønsker større kontrol med det styresystem, der befinder sig i selskabets telefoner.

Samsung, Intel og Sprint arbejder sammen om den videre udvikling af Tizen. Også andre smartphone-producenter har angiveligt kig på systemet.

En af årsagerne kan være, at Google - der står bag Android - for nogle måneder siden købte den kriseramte mobil-producent Motorola.

Det har vakt bekymring blandt flere af Motorolas konkurrenter, som frygter, at Google vil sikre Motorola visse fordele, når det gælder Android, som vil være det oplagte valg på kommende Motorola-telefoner.

Andre analytikere vurderer, at Samsung mener, at det har stået for sløjt til med udrulningen af opdateringer af Android til samtlige typer enheder.

Næste generation af Android ventes præsenteret til maj. Sandsynligvis kommer næste generation - der afløser den nuværende 4.2 Jelly Bean - til at hedde Key Lime Pie.

Læs også:

Ny topmobil fra Samsung: Her er Samsung Galaxy S4

Test: Ni måneder med Samsung Galaxy S3 - det har jeg lært.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.