Artikel top billede

Danske it-folk: Så meget tid bruger vi på emails

Emailen fylder meget i arbejdsdagen hos danske it-folk. Måske også for meget. Se her, hvor meget tid du bruger på email hver eneste arbejdsdag.

Læs også:

Derfor bombarderer dine kolleger dig med cc-mails

Her er emailens svagheder: Kan gå ud over dit firma

For to uger siden spurgte vi her på Computerworld dig, hvor stor en del af din dag du bruger på emails?

En McKinsey-rapport har konkluderet, at den gennemsnitlige vidensarbejder bruger estimeret 28 procent af arbejdstiden på emails.

Det er derfor interessant, om danske it-folk matcher den vurdering, og resultatet af afstemningen bekræfter, at det faktisk rundt regnet er tilfældet.

Ud af de 270 læsere, der har stemt, vurderer 38 procent, at 10 til 25 procent af arbejdsdagen bruges på at læse og skrive emails.

Yderligere 24 procent vurderer, at det er hele 25 til 50 procent af arbejdsdagen, der går med emails, og yderligere 10 procent af stemmerne mener, at det enten er 50 til 75 procent eller endda mere end 75 procent af arbejdsdagen, der bruges på emails.

24 procent af de læsere, der har stemt, vurderer, at det er under 25 procent af arbejdsdagen, der foregår i mail-programmet.


Hvad bruger vi mailen til?
Nu behøver email-tidsforbruget naturligvis ikke være noget problem i sig selv, for det kan sagtens være, at man rent faktisk benytter emailen på en måde, der forbedrer virksomhedens produktivitet og konkurrenceevne.

Det kan imidlertid også være, at emailen er en tidsrøver på den negavtive måde.

McKinsey vurderer eksempelvis, at virksomheder kan øge vidensarbejderes produktivitet med 25 til 30 procent ved at tage moderne samarbejdssystemer og sociale teknologier i brug.

Og it- og innovationsforsker Casten Sørensen fra London School of Economics and Political Science har i en artikel på Computerworld beskrevet problemstillingen således:

"Hvis en organisation skal være konkurrencedygtig, kan den ikke bare have en masse mennesker, der sidder og kigger på emails og sender hinanden emails bare for at vise, at de har gjort noget, selvom det i virkeligheden ikke er vigtigt."

"Problemet er, at det tager vores opmærksomhed fra bolden. Vi kigger for meget væk fra bolden og bruger for meget tid på de emails," siger han.

Carsten Sørensen har et bud på, hvorfor vi bliver ved med at sende så mange cc-mails til hinanden, når det forstyrrer og dermed går ud over produktiviteten.

Sådan kan du styre mail-dyngerne

Læs også:

Derfor bombarderer dine kolleger dig med cc-mails

Her er emailens svagheder: Kan gå ud over dit firma

Emailens afløser: Sådan kommer du til at kommunikere

Du spilder kostbar tid på emails: Så glat står det til

Også Computerworlds læsere har en klar holdning til, om det massive tidsforbrug på emails er et problem.

Frank Helbo Christensen skriver eksempelvis:

"Et af udfordringerne med e-mails er at de sjældent er til gavn for andre end den som modtager denne."

"En anden udfordring med e-mails er, at de kommer i en strøm ind imellem hinanden, uden sammenhæng, og mængden i sig selv er en stressfaktor - der mangler simpelthen struktur på informationen, og det kan være svær at holde fokus."

Kennie Nybo Pontoppidan har en helt anden holdning:

"Jeg vil hellere have 100 cc mails hver dag og have en ide om, hvad der foregår. Så længe mit mailprogram kan vise mails i tråde, så er det ikke et problem."

Og Jørgen L. Sørensen har et interessant bud på, hvordan man kan afhjælpe problemet med de mange cc-mails:

1: Have det princip at man ikke handler på grundlag af en cc-mail, men blot betragter den som info (som man måske/måske ikke læser).

2: Smider alle indgående cc-mails over i en særskilt mappe, så de ikke stjæler opmærksomheden i indbakken.

3: Politik om at alle de "sjove billeder af min kat/hund/børnebørn/afklædte blondiner" henvises til den private mail.

Læs også:

Derfor bombarderer dine kolleger dig med cc-mails

Her er emailens svagheder: Kan gå ud over dit firma

Emailens afløser: Sådan kommer du til at kommunikere

Du spilder kostbar tid på emails: Så glat står det til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Stort dansk gennembrud i kvanteforskningen: Kan bane vejen for bedre kryptering og beskyttelse mod cyberangreb
Et gennembrud på Københavns Universitet kan skabe forbedrede muligheder for at udvikle nye kvantekryptografiske løsninger, der kan styrke datasikkerheden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.