Artikel top billede

Blackberry giver kold skulder til Lenovo efter opkøbs-snak

Blackberry-boss Thorsten Heins reagerer nu på udtalelser fra Lenovo, der har sat gang i opkøbs-rygter.

Læs også:

Et af verdens største it-firmaer vil købe Blackberry

Her er dommen over Blackberrys nye smartphones

Mens Blackberry i disse måneder arbejder hårdt på at vinde forbrugernes opmærksomhed med sine nye smartphones og et nyt styresystem, så har en del af skriverierne i pressen i stedet handlet om, hvorvidt et opkøb af Blackberry kan komme på tale.

Det er ikke mindst Lenovo, der har været nævnt som en potentiel opkøber.

Lenovos administrerende direktør blev i en fransk avis tidligere  på måneden spurgt, om et opkøb af Blackberry kan være en mulighed?

Dertil svarede han
, at det "muligvis kan give mening, men først er jeg nødt til at analysere markedet for at forstå, hvor vigtig denne virksomhed er."

I et interview til australske Financial Review siger Blackberry-boss Thorsten Heins, at opkøbsskriverne kom som en overraskelse for ham.

Selvom Lenovos udtalelser fik Blackberry-aktien til at stige, er Thorsten Heins ikke specielt tilfreds med den situation, det skaber for selskabet.

"Jeg ved ikke, hvorfor de går offentligt med sådan noget. For mig er det her rygter og spekulation. Vi ser vores strategi igennem, og der er forskellige elementer i den gennemgang, som vi overvejer, men det ønsker jeg ikke at kommentere på," siger han blandt andet til Australian Financial Review.

Rygter kan ikke bruges til noget

Thorsten Heins tilføjer også, at han han ikke bryder sig om, at rygterne risikerer at irritere både investorer, aktionærer og kunder, og at han mener, at man kun skal gå til offentligheden med den slags, hvis man rent faktisk har noget substantielt at byde på.

"Det er ikke nogen hjælp for industrien med de rygter, der er derude, og det er heller ikke nogen hjælp for mine aktionærer. Men folk snakker, de gør, hvad de gør, og jeg er nødt til at håndtere det."

I stedet vil Thorsten Heins meget hellere fortælle om virksomhedens nye produkter om om, hvordan de eksempelvis er sammenlignet med Apples iPhone.

Blackberry: Apple står stille med iPhone

Det kan godt være, at Blackberry gør alt, hvad der er i selskabets magt for at bide sig fast i det buldrende smartphone-marked.

Men nye smartphones og et helt nyt styresystem, som i øvrigt
har fået fornuftige anmeldelser, er ikke nok i sig selv til at sikre succesen.

Analysefirmaet Gartner peger i en udtalelse på de mest markante udfordringer for Blackberry, nu hvor produkterne sendes på markedet.

"Selvom BB10 er en moderne ny platform baseret på touch-teknologi, vil markeds-forholdene gøre det ekstremt svært for Blackberry at løbe fra iOS, Android og Windows Phone 8."

Selvom Blackberry nu i hidtil uset grad forsøger at gå efter forbruger-segmentet, har erhvervs-segmentet traditionelt været selskabets stærkeste kort.

Nu er problemet i følge Gartner bare, at man som producent kun kan få en betydelig succes hos virksomhederne, hvis man også har det hos forbrugerne.

"Spørgsmålet er, om den nye platform er nok til at motivere køberen til at vælge Blackberry frem for den platform, de kender."

Gartner venter, at Blackberry i 2016 vil kunne have opnået en markedsandel på under fem procent på det globale smartphone-marked.

Blackberry er da bedre end iPhone

Thorsten Heins siger til Australian Financial Review, at Blackberry arbejder hårdt på at få udviklerne vundet over til den nye platform.

Han giver også udtryk for, at Blackberry har ladet sig inspirere af Apples kommercielle og teknologiske succes med iPhone.

"Apple gjorde det fantastisk i forhold til at bringe touch-produkter ud på markedet ... De gjorde et faktastisk arbejde med brugergrænsefladen, de er et design-ikon. Der er en grund til, at de var så succesfulde, og det er vi faktisk nødt til at beundre," siger Thorsten Heins til Australian Financial Review.

Og så kommer direktøren alligvel med en drilsk kommentar om iPhonen, som i høj gad er et af de produkter, Blackberry har brug for at stjæle kunder fra.

"Historien gentager sig selv ... innovationen i vores industri er så markant, at hvis du ikke innoverer med den hastighed, så kan du ret hurtigt blive erstattet. Brugergrænsefladen på iPhone er, med al respekt for hvad denne opfindelse var, nu fem år gammel," udtaler direktøren til det australske nyhedsmedie.

Konkret mener han, at Blackberry-telefonerne blandt andet er bedre end iPhone til at håndtere multitasking, når flere apps kører på samme tid.

Mens der endnu ikke har været konkrete bestillings- og salgstal fremme, kom det i sidste uge frem, at en virksomhed havde bestilt en million nye Blackberry-telefoner - hvilket Thorsten Heins bekræfter uden dog at ville kommentere det yderligere.

Læs også:

Et af verdens største it-firmaer vil købe Blackberry

Her er dommen over Blackberrys nye smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.