Artikel top billede

Ny chef for 300 it-folk: Data vil give os milliarder

Danmarks data er bogstaveligt talt milliarder af kroner værd, forklarer ny direktør.

Geodatastyrelsen med 300 medarbedere har fået ny direktør.

Det er 39-årige Kristian Møller, der kommer fra en stilling som vicedirektør i Energistyrelsen.

Styrelsen kommer til at spille en væsentlig rolle i forbindelse med frigivelse af offentlige grunddata.

Du skal stå i spidsen for Geodatastyrelsen - hvad tror du geodata kan gøre for Danmark?

"Geodata indgår allerede i mange forskellige sammenhænge, og jeg forventer, at anvendelsen vil stige betydeligt de kommende år," udtaler han til Computerworld.

Geodata bruges eksempelvis til at opdatere søkort til sejlads, og geodata er centrale for registrering af fast ejendom.

Samtidig har Kristian Møller store forventinger til frigivelsen af grunddata, som trådte i kraft ved årsskiftet.

"Arbejdet med grunddataprogrammet i regi af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi har vist, at de frie geodata vil give en årlig merværdi for samfundet på 100 millioner," forklarer den nye direktør.

"Og når alle grunddatapakkerne er foldet ud, så snakker vi om en lille milliard kroner om året," udtaler han.

Din rolle

Ja, den gratis udbredelse af frie grundata er blevet spået at ville give milliardgevinst. Kan du mærke et forventningspres på dine skuldre?

"Vi er mange både offentlige og private virksomheder som sammen skal løse denne opgave. Jeg bliver motiveret af udfordringer, der, som her, har betydning for samfundet," lyder det fra embedsmanden. 

Har du en it-baggrund - eller hvordan griber du opgaven an?

"Der er masser af solid viden om it og data hos medarbejderne i Geodatastyrelsen. Min rolle bliver at få orkestret til at spille endnu bedre og få musikken længere ud i vores omverden," forklarer Kristian Møller, der i øvrigt bor på Frederiksberg med kone og barn og tiltræder den nye stilling 1. maj. 

Du får 300 datafolk under dig - hvad er din ledelsesmæssige kerneværdi?

"Ledelse handler om rigtig mange ting og er afhængig af situationen. Det er i sig selv vigtigt at være opmærksom på. Men ellers er tillid og gode relationer helt grundlæggende værdier," forklarer direktøren, der er uddannet cand. merc. (mat).

Kristian Møller har desuden en fortid i Finansministeriet, senest som kontorchef, hvor hans arbejdsområder var inden for miljø, energi, økonomi og erhverv.

I perioden 2004-2006 havde han en afstikker til London som seniorøkonom for Maxwell Stamp PLC, der er en konsulentvirksomhed med speciale i økonomisk rådgivning af udviklingslande, oplyser styrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.