Artikel top billede

Politikere vrede over myndigheders licens-rod: Bare ikke i orden

Danske myndigheder, der over de sidste år har betalt mindst 70 millioner kroner i ekstra licensregninger efter kontrol, får skæld ud af politikere.

Læs også: Offentlige kunder har rod i licenser for millioner

Igennem de seneste måneder har Computerworld afsløret den ene millionregning efter den næste, der er udløst i kølvandet på de såkaldte licensaudits.

I alt beløber regninger i kommuner, ministerier og regioner sig til mindst 70 millioner kroner.

Og det får flere politikere til at skælde ud.

"Det er simpelthen for ringe, at der ikke er styr på licenserne. Det offentlige har en speciel forpligtelse til at overholde reglerne og betale, hvad der skal betales," forklarer it-ordfører Brian Mikkelsen fra de Konservative.

Han kalder det dobbeltmoralsk, fordi det offentlige selv håndhæver rettigheder.

"Dobbeltmoralsk at myndigheder som ofte går hårdt til privatpersoner og virksomheder ikke kan finde ud at betale for rettigheder."

"Den politiske ledelse må forlange overfor administrationen at der kommer styr på det med det samme," mener Brian Mikkelsen.

Helt på linie er it-ordfører Michael Aastrup-Jensen fra Venstre.

"Jeg synes, at det er stærkt kritisabelt, at der åbenbart ikke er styr på licenserne indenfor det offentlige, for det skal der selvfølgelig være - ikke mindst, når man tænker på, at det offentlige burde være dem som gik frem med det gode eksempel i forhold til både virksomheder og private," udtaler han.

Her kan du læse mere om de mange store regninger og her afslører en fortrolig rapport, hvordan kontrollen egentlig udføres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.