10 fede nyheder i kæmpe-opdatering til Windows 8

En hemmelig monster-opdatering til Windows 8 er blevet lækket. Vi har set på ti fede nyheder, som er på vej til dit Windows 8 styresystem.

Læs også:
Test: Derfor skal du ikke købe Windows 8-bærbar uden touch

Kæmpe-opdatering til din Windows afsløret - her er overraskelserne

Er Microsofts Windows 8 en succes eller en fiasko?

En lækket udgave af Windows Blue begyndte at cirkulere på en stribe fildelingstjenester i starten af påskeugen.

Læs den historie her.

Windows Blue er ikke et helt nyt styresystem, men opdateringen giver brugere - specielt RT-brugere, der anvender fingeren rigtig meget - en stribe kærkomne funktioner.

Den 2.6 gigabyte store ISO-fil rummer nemlig en solid opdatering til Windows 8 med en række koderettelser og ikke mindst nye funktioner.

Vi har set på det sidste.

Her er 10 nyheder i Windows 8, som du kan få glæde af, når Microsoft sender sin opdatering på gaden senere på året

1 - App-deling i halv skærm
I windows 8 kan man godt køre to apps på samme skærmbillede og derved opnå multitasking mellem to programmer.

Men som tingene står i øjeblikket, opdeles skærmen således, at den ene app får 75 procent af pladsen, mens den anden kun får de resterende 25 procent. Gad vide, hvad argumentet for at gøre det på denne måde har været?

Men det ændres der på med Blue-opdateringen. Her kommer der en 50/50-opdeling, så to åbne apps får en skærmhalvdel hver.

2- Pc-indstillingerne gøres fingervenlige.
En noget skizofren tilgang til pc-indstillingerne i Windows 8 ændres.

Indstillingerne er i øjeblikket spredt mellem det traditionelle Kontrolpanel, der findes under desktop og den menu, man kan hives frem ved at trække fingeren fra højre skærmkant (swipe) i Modern UI-brugerfladen.

Antallet af muligheder i indstillings-menuen i Modern UI udvides markant i Blue, hvilket specielt gør livet lettere for ejere af RT-tabletten, hvor fingeren er det primære værktøj til navigering.

Det bliver blandt andet muligt at rode med apps, skærmopløsninger, netværksindstillinger og meget mere.

3 - Meget mere SkyDrive
Efter en opdatering med Blue får SkyDrive sit helt eget faneblad under pc-indstillingerne (se ovenfor).

Funktionerne er endnu ikke tilgængelige i den udgave af Blue, der netop er blevet lækket, men fanebladet findes, og Microsoft vil efter al sandsynlighed fylde de nødvendige funktioner på, inden den endelige udgave af Blue sendes ud til brugerne.

4 - Internet Explorer 11
I opdateringspakken Blue finder man en ny udgave af Internet Explorer i version 11.

Det er en meget tidlig version af den næste browser-generation, men mon ikke, der kommer både nye funktioner og bedre hastighed i udgave 11.

5 - Nye apps
Ved siden af de velkendte fliser (tiles) som Mail, Maps og Music bliver der tilføjet et par ekstra programmer efter en Blue-opdatering.

Microsoft har nemlig tilføjet programmerne Movie Moments, alarm, lommeregner og en lydoptager til rækken af klinker på Modern UI-startsiden.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på dit internet: Optimering af WiFi, 4G og kablede forbindelser

Bliv klogere på, hvordan du får mere fart på dit netværk og hør om optimering af både WiFi, 4G og kablede forbindelser. Kom og få indsigt i de nyeste og mest effektive værktøjer, der kan bruges til at optimere og kvalitetssikre netværk. Du bliver også introduceret til konkrete koncepter og løsninger, der kan tages i brug, når medarbejderne er på farten. Herunder spiller både økonomi, brugervenlighed og ikke mindst it-sikkerhed en afgørende rolle.

21. september 2017 | Læs mere


Kompetera SolutionsDay 2017

Som it-professionel i dag forventes du at have et bud på fremtiden, fod på sikkerheden og fuldt styr på driften. På Kompetera SolutionsDay 2017 får du inspiration og svar - kom og hør spændende indlæg fra blandt andre Jakob Scharf tidligere chef for PET og Ken Bonefeld Nielsen, head of corporate security & ACA Department hos Sony Mobile Communications.

05. oktober 2017 | Læs mere


Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

10. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn
Top 100: Computerworld har nærstuderet årsregnskaberne fra 499 danske it- og televirksomheder og kan her bringe listen med de 30 største arbejdspladser. Se antallet af ansatte og få et indblik i, hvor mange penge virksomhederne bruger på løn til medarbejderne.
CIO
Du risikerer at blive hægtet helt af, hvis ikke dit netværk bliver fremtidssikret - og det haster
Klumme: Hver dag går mere 168,1 petabyte gennem netværket hos AT&T, hvilket svarer til 130 millioner timers video i HD. Det viser, hvor store krav der i dag stilles til en virksomheds netværk. Er du klar til det?
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Digitaliseringen af finanssektorens sætter skub i et helt nyt syn på it-infrastruktur
Finanssektoren er i fuld gang med en voldsom digital omvæltning. Det betyder blandt andet et helt nyt syn på it-infrastruktur. Stadig flere virksomheder skifter fokus fra on-premise-løsninger til et miks af on-premise, hosting og cloud som kaldes en hybrid it-infrastruktur. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.