10 fede nyheder i kæmpe-opdatering til Windows 8

En hemmelig monster-opdatering til Windows 8 er blevet lækket. Vi har set på ti fede nyheder, som er på vej til dit Windows 8 styresystem.

Læs også:
Test: Derfor skal du ikke købe Windows 8-bærbar uden touch

Kæmpe-opdatering til din Windows afsløret - her er overraskelserne

Er Microsofts Windows 8 en succes eller en fiasko?

En lækket udgave af Windows Blue begyndte at cirkulere på en stribe fildelingstjenester i starten af påskeugen.

Læs den historie her.

Windows Blue er ikke et helt nyt styresystem, men opdateringen giver brugere - specielt RT-brugere, der anvender fingeren rigtig meget - en stribe kærkomne funktioner.

Den 2.6 gigabyte store ISO-fil rummer nemlig en solid opdatering til Windows 8 med en række koderettelser og ikke mindst nye funktioner.

Vi har set på det sidste.

Her er 10 nyheder i Windows 8, som du kan få glæde af, når Microsoft sender sin opdatering på gaden senere på året

1 - App-deling i halv skærm
I windows 8 kan man godt køre to apps på samme skærmbillede og derved opnå multitasking mellem to programmer.

Men som tingene står i øjeblikket, opdeles skærmen således, at den ene app får 75 procent af pladsen, mens den anden kun får de resterende 25 procent. Gad vide, hvad argumentet for at gøre det på denne måde har været?

Men det ændres der på med Blue-opdateringen. Her kommer der en 50/50-opdeling, så to åbne apps får en skærmhalvdel hver.

2- Pc-indstillingerne gøres fingervenlige.
En noget skizofren tilgang til pc-indstillingerne i Windows 8 ændres.

Indstillingerne er i øjeblikket spredt mellem det traditionelle Kontrolpanel, der findes under desktop og den menu, man kan hives frem ved at trække fingeren fra højre skærmkant (swipe) i Modern UI-brugerfladen.

Antallet af muligheder i indstillings-menuen i Modern UI udvides markant i Blue, hvilket specielt gør livet lettere for ejere af RT-tabletten, hvor fingeren er det primære værktøj til navigering.

Det bliver blandt andet muligt at rode med apps, skærmopløsninger, netværksindstillinger og meget mere.

3 - Meget mere SkyDrive
Efter en opdatering med Blue får SkyDrive sit helt eget faneblad under pc-indstillingerne (se ovenfor).

Funktionerne er endnu ikke tilgængelige i den udgave af Blue, der netop er blevet lækket, men fanebladet findes, og Microsoft vil efter al sandsynlighed fylde de nødvendige funktioner på, inden den endelige udgave af Blue sendes ud til brugerne.

4 - Internet Explorer 11
I opdateringspakken Blue finder man en ny udgave af Internet Explorer i version 11.

Det er en meget tidlig version af den næste browser-generation, men mon ikke, der kommer både nye funktioner og bedre hastighed i udgave 11.

5 - Nye apps
Ved siden af de velkendte fliser (tiles) som Mail, Maps og Music bliver der tilføjet et par ekstra programmer efter en Blue-opdatering.

Microsoft har nemlig tilføjet programmerne Movie Moments, alarm, lommeregner og en lydoptager til rækken af klinker på Modern UI-startsiden.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Peter Schleidt står i spidsen for et it-budget på 1,2 milliarder kroner i Jyske Bank: "Der kommer til at ske enormt meget i branchen, og teknologien bliver helt afgørende"
Interview: Peter Schleidt står i spidsen for al digitalisering i Jyske Bank, der med et it-budget på 1,2 milliarder kroner for alvor kan gøre en forskel på området. Men selv med et så stort budget skal der fokuseres. Og tænkes i nye baner. "Der sker noget på digitaliseringsfronten alle steder i Jyske Bank," siger direktøren.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.