Artikel top billede

Danske virksomheder skruer op: Vil købe mere it

Optimismen er ikke til at tage fejl af. Især en bestemt gruppe danske virksomheder planlægger at skrue gevaldigt op for it-investeringerne.

It-barometer 2013: Fremgangen i klimaet for it-investeringer har for alvor bidt sig fast.

For fjerde kvartal i træk melder danske virksomheder om mere optimisme i forhold til deres planer om investeringer i it, og det er især de mellemstore virksomheder, der trækker læsset.

Det viser Q1-udgaven af Computerworlds it-barometer for 2013, der er skabt i samarbejde med Capgemini.

Andelen af virksomheder, der venter øgede it-investeringer, er vokset fra 28 procent til 31 procent de seneste tre måneder.

Samtidig er andelen af virksomheder, der regner med et fald i investeringerne, faldet fra 20 procent til 16 procent.

Dobbelt så mange skruer op

"For første gang, siden krisen satte ind, er der nu dobbelt så mange virksomheder, der regner med vækst i it-investeringerne, som virksomheder, der forventer et fald i investeringerne," siger Per Andersen, som er konsulentdirektør hos Capgemini og har været med til at designe it-barometeret.

Han registrerer også et andet markant skift i den seneste måling.

"Lige nu er det faktisk de mellemstore virksomheder, som ser mere positivt på tilværelsen. Vi har været vant til, at det var de store virksomheder, som drev den positive udvikling i it-investeringerne fremad, men flere af dem har desværre været ramt af økonomisk pres. Potentialet som vækstdrivkraft har hele tiden været til stede blandt de mellemstore virksomheder, og nu skal vi altså for alvor til at holde øje med den gruppe," siger Per Andersen.

Mobilitet er uden tvivl den vigtigste megatrend inden for it, og det sætter sine tydelige spor i it-barometeret.

Investeringer i tablets og mobile device management topper listen over investeringer.

"Sådan har det været i længere tid, og interessen for det investeringsområde bliver bare ved med at vokse. Halvdelen af virksomhederne regner nu med at øge investeringerne inden for tablets, og det er den største andel, vi har registreret, siden vi begyndte at udarbejde it-barometeret," siger Per Andersen.
De store virksomheder er fakstisk de mest ivrige, for 69 pct. af dem vil øge investeringerne i tablets.

Derfor er skyen blevet så interessant

Virksomhederne bliver stadigt mere interesserede i at købe løsninger i skyen.

"Det gælder både software-as-a-service og infrastruktur, og det er primært de største virksomheder, der regner med at øge deres investeringer i cloud-løsninger," siger Per Andersen.

Andelen af virksomheder, der begynder at investere i "big data", er stadig begrænset, men den er voksende.

"Vi kan se en øget interesse for "big data" blandt alle størrelser af virksomheder, men også her er det de største, der viser mest interesse. Hver fjerde af de store virksomheder med flere end 500 ansatte forventer at øge sine investeringer i "big data" i år," siger Per Andersen.

Samme billede tegner sig inden for sociale medier.

Hver fjerde virksomhed regne med at øge sine investeringer i år, og interessen er størst blandt de største virksomheder.

Op ad bakke for Windows 8

Umiddelbart ser det ud til, at danske virksomheder ikke er helt overbeviste om, at Windows 8 er vejen frem for dem - i hvert fald ikke i 2013.

Kun otte procent af virksomhederne regner med at implementere Windows 8 på pc'er i løbet af 2013, enten generelt eller for visse brugergrupper.

"Billedet er noget mere positivt, når det gælder Windows 8 på mobile enheder. 10 procent af virksomhederne forventer helt eller delvist at gå over til Windows 8 på deres mobile enheder, mens næsten en fjerdedel af alle virksomheder regner med, at der på en eller anden måde kommer Windows 8 ind i virksomheden på smartphones eller tablets," siger Per Andersen fra Capgemini.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?