Niels Veileborg

Debatredaktør

E-Mail

nv@cw.dk

Telefon

31246643

Linkedin

Se Niels's LinkedIn profil

Jeg er debatredaktør, journalist, redigerende og layouter på Computerworld og husets øvrige printproduktion som for eksempel Top 100 og CIO. Desuden skriver jeg om it-teknologi over en bred kam og i det omfang, der er plads til det. Og så har jeg ansvaret for Computerworlds voksende korps af klummeskribenter.

Teknologifascination har altid været en drivkraft i mit arbejdsliv - og i mit privatliv, vil konen nok også sige. Jo flere knapper, jo bedre - groft sagt. Men altså kun, hvis udbyttet er bedre lyd, bedre funktion, mere samarbejde, et bedre samfund, en bedre verden ...

Form, farver og fonte er en anden personlig passion, som kommer i spil i arbejdet både med Computerworlds printproduktion og online.

Og så er der lige behovet for "Ordnung muss sein", som især Computerworld Brancheguiden nyder godt af i form af daglige opdateringer af landets mest omfattende register over virksomhederne i it-branchen.
492 artikler på Computerworld

Niels Veileborg

Premium

Nyt danskudviklet software hiver supercomputere ud af kløerne på Linux-eksperterne: Nu kan alle forskere regne løs på interaktiv cloudplatform

Ucloud er navnet på en ny, danskudviklet cloudplatform, som demokratiserer danske forskeres adgang til de nye nationale supercomputere. Nu kan alle forskere med et universitets-login gå i gang med det samme og dele og samarbejde om opgaverne på kryds og tværs.

13. november 2020 kl. 14.03 | læs »
2

Microsoft advarer: Drop sms og telefonbeskeder til flerfaktorgodkendelse

Sms og talebeskeder via telefonnettet som en del af flerfaktor-beskyttelse er en skidt ide, advarer Microsoft. Teknikken er for usikker, og det er for let at for phishing-angribere at omgå beskyttelsen.

12. november 2020 kl. 15.13 | læs »
Premium

Dansk landinspektør-firma satser stort på it - 20 procent af omsætningen kommer nu fra it-afdelingen: "Vi er tossede på det område, for vi har alt it inhouse"

Det store danske landindspektørfirma LE34 bliver ved med at sprøjte ny software på markedet, og nu har LE34 udviklet en helt ny løsning til nemt at håndtere de enorme datamængder, som indgår i store anlægs- og infrastrukturprojekter.

12. november 2020 kl. 13.58 | læs »

Ukrainsk udvikler idømt ni års fængsel: Stjal 60 millioner kroner i digital valuta fra Microsoft for at købe liebhavervilla og Tesla

En Ukrainsk-født udvikler udnyttede sin test-adgang til Microsofts online-butik og stjal gavekort og andre værdier for 60 millioner kroner, som han solgte online. Han forsøgte at skjule indtægterne med en såkaldt bitcoin-tumbler. Nu er han idømt ni års fængsel og risikerer udvisning fra USA.

10. november 2020 kl. 16.29 | læs »
3

Microsoft Cloud PC kommer til foråret: Kør via Remote Desktop og betal per bruger

Microsofts nye virtuelle tjeneste kaldet Cloud PC lanceres til foråret og tilbyder skalerbarhed og mere enkel prissætning end Windows Virtual Desktop.

10. november 2020 kl. 13.20 | læs »

Huawei sælger kæmpebrandet Honor for næsten 100 milliarder kroner: Satser på at slippe ud af USA-sanktioner

Mobilgiganten Huawei har fundet en køber til sit lavprismærke Honor, som står for over en fjerdedel af Huaweis mobilsalg. Håbet er, at et selvstændigt Honor kan slippe for USA’s sanktioner, som Huawei forventer fortsætter under Biden som præsident.

10. november 2020 kl. 10.10 | læs »
Premium

Nu finder Computerworld de it-virksomheder, som er dygtigst til at skabe vækst

Hvilke it-virksomheder har vist sig bedst til vækst de seneste fire år? Det afslører vi, når Computerworld i de kommende uger kårer årets it-kometer 2020.

2. november 2020 kl. 09.00 | læs »
Premium

Nuldags-sårbarhed i Chrome udnyttes af hackere - andre systemer kan også være ramt

En kritisk nuldags-sårbarhed er opdaget i Google Chrome, og hackere er allerede i gang med at udnytte den. Formentlig er andre browsere og systemer også ramt.

23. oktober 2020 kl. 14.13 | læs »
1

Russiske hackere har angrebet amerikanske myndigheder og stjålet data

Både statslige og lokale amerikanske myndigheder har været udsat for russiske hackerangreb. Data er blevet stjålet.

23. oktober 2020 kl. 09.31 | læs »

Slut med tocifrede vækstrater for Huawei

Omstridte Huawei har været vant til tocifrede vækstrater, men det seneste kvartal er en anden historie.

23. oktober 2020 kl. 08.44 | læs »