Niels Veileborg

Debatredaktør

E-Mail

n.veileborg@cw.dk

Linkedin

Se Niels's LinkedIn profil

Jeg er journalist, redigerende og layouter på Computerworld og husets øvrige printproduktion som for eksempel Top 100 og CIO. Desuden skriver jeg om it-teknologi over en bred kam og i det omfang, der er plads til det.

Teknologifascination har altid været en drivkraft i mit arbejdsliv - og i mit privatliv, vil konen nok også sige. Jo flere knapper, jo bedre - groft sagt. Men altså kun, hvis udbyttet er bedre lyd, bedre funktion, mere samarbejde, et bedre samfund, en bedre verden ...

Form, farver og fonte er en anden personlig passion, som kommer i spil i arbejdet både med Computerworlds printproduktion og online.

Og så er der lige behovet for "Ordnung muss sein", som især Computerworld Brancheguiden nyder godt af i form af daglige opdateringer af landets mest omfattende register over virksomhederne i it-branchen.
441 artikler på Computerworld

Niels Veileborg

Klar konsekvens af Højesterets-dom om digital tinglysning: "Der er sat streg under, at aktører ikke kan holdes ansvarlige, hvis blot it-systemet er komplekst"

Højesterets punktum i skandalen om digital tinglysning er en milepæl i diskussionen om, hvem der har ansvaret for offentlige it-skandaler, mener professor Kim Normann Andersen, CBS. Og nu står staten betydeligt stærkere i fremtidige forhandlinger.

16. juni 2020 kl. 15.11 | læs »

Domstolsstyrelsen: Godt, at der nu er faldet en afgørelse i sagen om digital tinglysning - her er detaljerne

Domstolsstyrelsen er tilfreds med, at Højesteret nu har afgjort sagen om erstatning i forbindelse med den kaotiske implementering af digital tilglysning i 2009. Her er sagsforløbet, som Domstolsstyrelsen ser det.

16. juni 2020 kl. 11.10 | læs »
Premium

Advokatformand stærkt utilfreds med frifindelse af Domstolsstyrelsen: En privat virksomhed havde haft et kæmpe erstatningsansvar

Danske Boligadvokater er voldsomt utilfreds med Højesterets frifindelse af Domstolsstyrelsen i sagen om den digitale tinglysning og kalder det “en temmelig ulykkelig dom både for samfundet og for de berørte bolighandlende”

15. juni 2020 kl. 15.45 | læs »

Ny sårbarhed kan udnytte millioner af printere og routere til DDoS-angreb: Se listen over usikre enheder her

Routere, printere og andre netværksforbunde enheder i millionvis er ramt af en nyfunden sårbarhed i UPnP, som blandt andet kan udnyttes til voldsomme DDoS-angreb.

15. juni 2020 kl. 14.34 | læs »

Kampen om videomøder spidser til: Machine learning kan nu fjerne lyden af barnegråd og knitrende chips-poser fra Google Meet

Støj og dårlig lydkvalitet er noget af det absolut mest irriterende ved videomøder. Nu lancerer Google en ny funktion i Google Meet, som kan kvæle de irriterende lyde fra potter, pander, hunde, chips-poser og hvad man ellers må trækkes med. Det hele er baseret på machine learning til dels udviklet i Stockholm.

12. juni 2020 kl. 13.40 | læs »
Premium

Dansk ingeniørvirksomhed får alvorlig kritik af Datatilsynet for brud på GDPR

Ingeniørvirksomheden DMR får alvorlig kritik af Datatilsynet for brud på GDPR.

12. juni 2020 kl. 13.14 | læs »

Tre års fængsel for at sætte ild til 4G-mobilmast: 47-årig far frygtede coronasmitte fra 5G

En engelsk familiefar er netop blevet fængslet i tre år for at sætte ild til en mobilmast i Liverpool-området. Manden var dybt involveret i udvikling af konspirationsteorier om en direkte sammenhæng mellem 5G og coronasmitte. Desværre var det en 4G-mast, han gjorde kål på.

11. juni 2020 kl. 11.40 | læs »
Premium

Utilfredsstillende tilbud får Køge til at annullere million-udbud af it-drift: "Tilbuddene har været langt fra det forventede"

Køge Kommune annullerer udbud af en kontrakt om driften af kommunens it-systemer til en værdi af 18 millioner. "De indkomne tilbud har været for langt fra det forventede," meddeler kommunen.

10. juni 2020 kl. 10.30 | læs »

Morgen-briefing: Skatteinddrivelsen er dybt afhængig af data fra tredieparter og digitale værktøjer / De første Telenor-kunder kommer på Norlys’ fibernet / Millioninvestering i dansk esport-firma

Morgen-briefing: Skatteinddrivelsen er dybt afhængig af data fra tredieparter og digitale værktøjer / De første Telenor-kunder kommer på Norlys’ fibernet / Millioninvestering i dansk e-sport-firma / Veeam fortsætter sin vækst i 2020 / Netflix er en del af Telmore Play / Frankrig: Sociale medier får en time til at fjerne indhold - ellers vanker der kæmpebøder

15. maj 2020 kl. 06.40 | læs »
1

Morgen-briefing: Gamle CRM-systemer er ofte dyre og besværlige / Nyåbnede metrolinjer i København får omsider fuld mobildækning / Skatteregning til Bitcoin-spekulant trods tab på investeringen

Morgen-briefing: Gamle CRM-systemer er ofte dyre og besværlige / Nyåbnede metrolinjer i København får omsider fuld mobildækning / Skatteregning til Bitcoin-spekulant trods tab på investeringen / Grundlæggeren af Infinidat stopper som CEO / To selskaber bag britiske corona-nødhospitaler ramt af cyberangreb i maj / Angela Merkel bekræfter, at russiske spioner hackede hendes mail i 2015

14. maj 2020 kl. 06.40 | læs »