Niels Veileborg

Debatredaktør

E-Mail

nv@cw.dk

Telefon

31246643

Linkedin

Se Niels's LinkedIn profil

Jeg er debatredaktør, journalist, redigerende og layouter på Computerworld og husets øvrige printproduktion som for eksempel Top 100. Desuden skriver jeg om it-teknologi over en bred kam og i det omfang, der er plads til det. Og så har jeg ansvaret for Computerworlds voksende korps af klummeskribenter.

Teknologifascination har altid været en drivkraft i mit arbejdsliv - og i mit privatliv, vil konen nok også sige. Jo flere knapper, jo bedre - groft sagt. Men altså kun, hvis udbyttet er bedre lyd, bedre funktion, mere samarbejde, et bedre samfund, en bedre verden ...

Form, farver og fonte er en anden personlig passion, som kommer i spil i arbejdet både med Computerworlds printproduktion og online.

Og så er der lige behovet for "Ordnung muss sein", som især Computerworld Brancheguiden nyder godt af i form af daglige opdateringer af landets mest omfattende register over virksomhederne i it-branchen.
626 artikler på Computerworld

Niels Veileborg

Næsten hver femte nye bil solgt i EU er elektrisk

En ud af fem nye biler solgt i tredje kvartal i EU var en elektrisk model, viser nye tal. Til gengæld går det skidt med salget af især diesel-biler. I Danmark voksede salget af rene el-biler med hele 97 procent i tredje kvartal.

22. oktober 2021 kl. 12.31 | læs »

Masser af amerikansk højteknologi godkendt og solgt til Huawei trods forbud

Amerikansk højteknologi for milliarder er solgt til Huawei og den kinesiske chipproducent SMIC, selv om selskaberne er på den sorte liste.

22. oktober 2021 kl. 08.35 | læs »

USA bruger nu den store hammer mod cyberkriminelle: Den berygtede russiske REvil-hackergruppe blev udslettet af FBI

Hackergrupper og ransomware-kriminelle, som angriber kritisk infrastruktur, får nu samme behandling af de amerikanske myndigheder som terrorister. Det har den russiske gruppe REvil, som lagde Colonial Pipeline ned og stod bag Kaseya-angrebet, lært på den hårde måde.

22. oktober 2021 kl. 08.10 | læs »

Morgen-briefing: Dustin lancerer nyt lavprisvaremærke / Legendariske AM Rens er tilbage - nu med certificeret rens til skærmen i din VW / Google sænker priserne for at lancere abonnementsbaserede apps i Play Store

Morgen-briefing: Dustin lancerer nyt lavprisvaremærke / Legendariske AM Rens er tilbage - nu med certificeret rens til skærmen i din VW / Google sænker priserne for at lancere abonnementsbaserede apps i Play Store / Facebook og franske nyhedstjenester er tæt på aftale om betaling for nyheder /

22. oktober 2021 kl. 06.40 | læs »

Antallet af Microsoft-ansatte eksploderer: Sådan har selskabets medarbejderstab udviklet sig

Microsoft har på globalt plan nu over 180.000 ansatte i over 100 lande. Antallet af ansatte er vokset med markante 46,5 procent siden 2017, og det endda uden at tælle de ansatte i LinkedIn og GitHub med.

21. oktober 2021 kl. 12.51 | læs »

Atea kom ud af tredje kvartal med vækst i både top og bund: Selskabets turnaround kører på skinner

Ateas omsætning i Danmark voksede med 100 millioner kroner i tredje kvartal forhold til samme periode sidste år, og driftsresultatet voksede med over 6 millioner.

21. oktober 2021 kl. 09.06 | læs »

Tracebook eller Boomerville? Nettet eksploderer med bud på nyt navn til Facebook

Det mulige forestående navneskift for Facebooks moderselskab har fået netbrugere over hele verden til at levere en sværm af vittige og tankevækkende bud på et nyt navn.

21. oktober 2021 kl. 08.32 | læs »

IBM’s gamle forretningsben gav sløv omsætning i tredje kvartal

IBM fik en del færre ordrer i tredje kvartal til sin gamle infrastruktur-forretning, som snart udskilles i ny enhed. Mainframe-forretningen går også skidt, så den samlede omsætning blev mindre end ventet, og aktien faldt i eftermarkedet.

21. oktober 2021 kl. 07.59 | læs »

PayPal vil sende forretningen i en helt ny retning: Har tilbudt at købe Pinterest for 345 milliarder kroner

Betalingstjenesten PayPal har tilbudt at købe det sociale medie og digitale opslagstavle Pinterest for 45 milliarder dollars svarende til cirka 345 milliarder kroner, forlyder det. Det er ny rekord for opkøb af et socialt medie.

21. oktober 2021 kl. 07.17 | læs »

Morgen-briefing: Dansk software har fremtrædende placering i ny Apple-video / Dansk feriebolig-portal solgt til Tyskland / Nørdet dansk AI-virksomhed får tunge investorer

Morgen-briefing: Dansk software har fremtrædende placering i ny Apple-video / Dansk feriebolig-portal solgt til Tyskland / Nørdet dansk AI-virksomhed får tunge investorer / Din it-chef er nervøs for alle dine IoT-enheder, når du arbejder hjemme / Facebook får kæmpebøde i Storbritannien

21. oktober 2021 kl. 06.40 | læs »