Artikel top billede

Besked-bombardement knockouter Apples iMessage

Apples SMS-system på iPhone, iPad og Mac er udsat for et oversvømmelsesangreb, der sender app'en helt til tælling.

Læs også:

Apple klar med to-faktor-sikkerhed til iCloud og iTunes

Ny iOS-opdatering lukker hul i iPhone-adgangskoder

Apples iMessage, der lader brugerne sende gratis beskeder mellem Apple-enheder, har i de seneste dage skabt problemer for en del brugere.

Det er iOS-udviklere, der oplever at blive bombaderet med beskeder i en form for oversvømmelsesangreb, der til sidst drukner iMessage, hvis ikke man hele tiden tømmer den for beskeder.

Det skriver blandt andre The Next Web.

The Next Web har kun kendskab til en god håndfuld personer, der er ramt af problemet.

Angrebet er tilsyneladende relateret et en suspect Twitter-profil, der sælger unikke iPhone/iPad ID'er (UDID) og andet, der kan bruges til at fascilitere installationen af pirat-apps, skriver mediet.

Sådan ser beskederne ud

En bruger fortæller, at han modtog læssevis af beskeder med "Hi" og "We are anonymous."

En anden bruger udtaler til The Next Web:

"Det er simpelthen en oversvømmelse: Apple ser ikke ud til at begrænse, hvor hurtigt beskeder kan sendes, så angriberen er i stand til at sende tusindvis af beskeder meget hurtigt," forklarer han.

En anden metode, som angriberne har anvendt, er at sende meget lange beskeder med mange specielle tegn, hvilket kan få iMessage til at crashe.

Apple har endnu ikke reageret på angrebet.

Det er langt fra første gang, at denne type besked-tjenester, er udsat for angreb.

Den gratis SMS-tjeneste WhatsApp, der minder en del om Apples iMessage, har flere gange være udsat for kriminelle handlinger, og er ofte kritiseret for at være for nem at udnytte af hackerne til eksempelvis at opsnuse data.

Læs også:

Apple klar med to-faktor-sikkerhed til iCloud og iTunes

Ny iOS-opdatering lukker hul i iPhone-adgangskoder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.