Artikel top billede

Skjult aftale: TDC betaler Dansk Erhverv for at skaffe kunder

I al stilhed har TDC gennem de sidste mange år sendt Dansk Erhverv en check som tak for hjælpen med at skaffe nye tele- og bredbåndskunder.

Gennem de sidste otte år har erhvervsorganisationen Dansk Erhverv modtaget penge fra TDC som tak for hjælpen med at anvise kunder til Danmarks største teleselskab TDC.

Det skriver Berlingske.

De to parter underskrev for otte år siden en kontrakt om anvisningsprovision. Den indebærer, at Dansk Erhverv også får en del af kagen, når organisationen sender nogle af sine 17.000 medlemsvirksomheder lige lukt i armene på TDC.

TDC er blot en af flere virksomheder, som Dansk Erhverv har underskrevet partneraftaler med, og det rejser kritik fra flere steder, blandt andet fordi aftalerne hverken fremgår af salgsmaterialet eller kundens kontrakter.

Det store spørgsmål er desuden, om aftalerne er i strid med markedsføringsloven, som erhvervsorganisationer, der driver kommerciel virksomhed, også er omfattet af.

Forbrugerombudsmanden har over for Berlingske ikke ønsket at tage stilling til den konkrete sag, men udtaler følgende til avisen:

"Hvis en erhvervsdrivende får penge for at anbefale et bestemt produkt, så er det vigtigt, at modtageren af budskabet bliver oplyst om provisionen og de økonomiske incitamenter, der dermed kan ligge bag anbefalingen. Den viden er vigtig at have for, at vedkommende kan overveje, om det er en god idé at undersøge markedet yderligere og indhente andre tilbud," udtaler Eva Sjøgren, jurist ved Forbrugerombudsmanden.

Hverken TDC eller Dansk Erhverv har ønsket at oplyse størrelsen på de overførte beløb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.