Artikel top billede

Microsoft: Facebook Home er bare 'so much two years ago'

Facebooks nye mobil-tjeneste, Facebook Home, er gammel vin på gamle flasker, mener Microsoft. Se hvordan her.

Læs også: Her er Facebooks nye mobil-system: Home

Microsoft hyler ikke ligefrem af frygt og benovelse over Facebooks nye mobile løsning, Facebook Home, som du kan læse mere om her.

Facebook Home emmer af fortid og hengemthed og gammel tid, mener Microsoft.

"Jeg fulgte med i præsentationen af Facebook Home, og jeg var faktisk nødt til at tjekke min kalenders årstal flere gange," lyder det fra Microsoft-talsmanden Frank X. Shaw.

"Det var ikke for at tjekke, om det var 1. april. Det var for at se, om vi stadigvæk befandt os i 2011," skriver han.

Microsoft-manden mener, at den nye Facebook-løsning minder bemærkelsesværdigt meget om den Windows Phone-løsning, som Microsoft løftede sløret for i 2011.

Smartphonens sjæl

Under lanceringen af Facebook Home beskrev Facebook-stifter Mark Zuckerberg løsningen - en slags Facebook-skin - som 'smartphonens sjæl.'

Ifølge ham fokuserer Facebook langt mere på mennesker end på apps.

"Vi sætter personerne forrest på din telefon," sagde han.

Men det er ikke just nye ideer, lyder det fra Microsoft.

Selskabet arbejdede nemlig efter nøjagtig samme devise, 'Put people first,' da det igangsatte udviklingen af Windows Phone OS, som altså blev lanceret i 2011.

"Folk er langt vigtigere end apps, så telefoner skal designes med dig og dine venner som omdrejningspunkt fremfor de apps, som du skal anvende til at nå dem," siger Microsoft-talsmand Frank X. Shaw.

Han siger, at 'millioner af Windows Phone-ejere' i dag allerede har 'erfaret rigtigheden i denne tilgang.'

Læs også: Her er Facebooks nye mobil-system: Home
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
"Hvorfor skal folk bruge tid på alt det nye, hvis man som organisation belønner dem for alt det, som allerede virker?"
"De fleste store virksomheder kæmper med at integrere nye ideer og opfindelser i deres store maskine. Oftest fordi de har så travlt med de stærke løsninger, som de allerede har."
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.