Artikel top billede

Google: It-industrien plages af helt ny slags pirateri

Mange it-virksomheder plages af en ny slags pirateri, som kan koste masser af penge og masser af besvær. Grib ind, lyder opfordringen fra Google.

For mange it-firmaer handler konkurrence ikke bare om at sælge de bedste produkter på den mest leverings-effektive måde og til den laveste pris.

Mange it-firmaer skal nemlig også slås om retten til patenter, da patent-området er blevet et våben, som konkurrenterne anvender til at skade eller genere deres konkurrenter med.

Problemet findes for blandt andre Google, Red Hat, BlackBerry og EarthLink, der samstemmende siger, at såkaldt 'patent privateering' er et stigende problem.

De opfordrer til, at myndigheder griber fat i problemet og lovgiver på området.

Sådan fungerer det

I 'patent privateering' sælger eller overdrager en virksomhed et patent til en mellemmand - en patent-troll - der så lægger sag an mod en konkurrent, uden at virksomheden selv bliver inddraget.

Fordelen er, at konkurrenten ikke kan sagsøge som modsvar, som det ellers er kutyme, da mellemmanden ikke har noget produkt.

"Virksomhederne gemmer sig bag en troll for at beskytte sig mod søgsmål. Nogle gange får de endda lidt penge ud af sagerne, som troll'ene kører," skriver Googles konkurrence-rådgiver, Matthew Bye i et [url= http://googlepublicpolicy.blogspot.dk/2013/04/its-time-to-take-action-against-patent.html]blog-indlæg. [/url]

Angriber licensordninger

Hertil kommer, at patent privateering anvendes til at angribe helt almindelige licens-ordninger, så virksomheder, der har udviklet produkter baseret på licensierede teknologier, bliver hevet i retten, fordi de pludselig overtræder patenter.

Google har fornylig offentliggjort en såkaldt 'Open Patent Non-Assertion Pledge,' hvori selskabet bedyrer, at det aldrig vil sagsøge nogen på grund af krænkelse af en række bestemte patenter, medmindre der er tale om 'modsvar' til søgsmål rettet mod Google.

Selskabet har til en begyndelse udpeget 10 patenter, der alle har forbindelse til MapReduce, som de første under ordningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.