Artikel top billede

Google: It-industrien plages af helt ny slags pirateri

Mange it-virksomheder plages af en ny slags pirateri, som kan koste masser af penge og masser af besvær. Grib ind, lyder opfordringen fra Google.

For mange it-firmaer handler konkurrence ikke bare om at sælge de bedste produkter på den mest leverings-effektive måde og til den laveste pris.

Mange it-firmaer skal nemlig også slås om retten til patenter, da patent-området er blevet et våben, som konkurrenterne anvender til at skade eller genere deres konkurrenter med.

Problemet findes for blandt andre Google, Red Hat, BlackBerry og EarthLink, der samstemmende siger, at såkaldt 'patent privateering' er et stigende problem.

De opfordrer til, at myndigheder griber fat i problemet og lovgiver på området.

Sådan fungerer det

I 'patent privateering' sælger eller overdrager en virksomhed et patent til en mellemmand - en patent-troll - der så lægger sag an mod en konkurrent, uden at virksomheden selv bliver inddraget.

Fordelen er, at konkurrenten ikke kan sagsøge som modsvar, som det ellers er kutyme, da mellemmanden ikke har noget produkt.

"Virksomhederne gemmer sig bag en troll for at beskytte sig mod søgsmål. Nogle gange får de endda lidt penge ud af sagerne, som troll'ene kører," skriver Googles konkurrence-rådgiver, Matthew Bye i et [url= http://googlepublicpolicy.blogspot.dk/2013/04/its-time-to-take-action-against-patent.html]blog-indlæg. [/url]

Angriber licensordninger

Hertil kommer, at patent privateering anvendes til at angribe helt almindelige licens-ordninger, så virksomheder, der har udviklet produkter baseret på licensierede teknologier, bliver hevet i retten, fordi de pludselig overtræder patenter.

Google har fornylig offentliggjort en såkaldt 'Open Patent Non-Assertion Pledge,' hvori selskabet bedyrer, at det aldrig vil sagsøge nogen på grund af krænkelse af en række bestemte patenter, medmindre der er tale om 'modsvar' til søgsmål rettet mod Google.

Selskabet har til en begyndelse udpeget 10 patenter, der alle har forbindelse til MapReduce, som de første under ordningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere