Artikel top billede

Lovændring: Bedre mobildækning til danske yderområder

Ny lov fjerner væsentlige forhindringer på vejen for at sikre sikre bedre mobildækning i det danske landskab. Læs her, hvad du kan forvente.

Landets teleselskaber har med jævne mellemrum råbt højt om, hvordan kommunalt bureaukrati spænder ben for en bedre bredbåndsdækning.

Et problem, der har medvirket til såkaldte "mobilhuller" i de danske yderområder.

Nu er en af forhindringerne fjernet.

I sidste uge blev en ny planlov vedtaget, og den gør det nemmere for teleselskaberne at sætte antenner op i de danske landdistrikter.

For med den nye lov behøver de ikke længere at have en landzonetilladelse for at sætte antenner op på siloer, skorstene eller på eksisterende master i landdistrikterne.

"Hvis yderområderne i Danmark skal være attraktive for erhvervslivet skal mobiltelefonerne hverken skratte eller falde ud, når ordrerne skal landes. Derfor gør vi det nu enklere for mobilselskaberne at sætte antenner op på velegnede bygninger, så også yderområderne får bedre mulighed for god mobildækning og -bredbånd," udtaler miljøminister Ida Auken (SF) i en pressemeddelelse.

Holder et løfte

Dermed kan regeringen glæde sig over at have holdt et af sine løfter.

I sit nylige bredbåndsudspil lovede regeringen nemlig at skabe bedre muligheder for mobilantenner i landdistrikterne.

"Regeringen vil ændre planloven, så der ikke længere kræves landzonetilladelse til etablering af antenner på eksisterende master, der anvendes til offentlig mobilkommunikation, samt på siloer og høje skorstene," skrev regeringen i bredbåndsudspillet.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere