Artikel top billede

Derfor har utilfreds TDC-kunde ikke krav på fastnet

Fremtrædende it-mand er utilfreds med, at TDC kun vil levere ham fastnet, hvis han lægger mere end 80.000 kroner. TDC afviser at forsyningspligten dækker. Se her, hvem der har ret.

Den tidligere direktør for It-forum Midtjylland, Finn Støy,  beskylder TDC for ikke at opfylde sin leveringspligt, efter han har modtaget et tilbud på mere end 80.000 kroner for at få udlagt fastnet-forbindelse. Det kan du læse mere om her.

TDC afviser hans kritik med henvisning til, at han misforstår nogle ting. Læs TDC's svar til Finn Støy her.

Specialkonsulent Tore Christensen fra Erhvervsstyrelsen har sendt nedenstående skriftlige svar til Computerworld, som svar på it-direktøren og TDC's kommentarer til sagen.

"TDC er som forsyningspligtudbyder er forpligtet til at oprette en taletelefonitjeneste til samme pris, uanset hvor i landet man bor."

"TDC kan opfylde forsyningspligten på en taletelefonitjeneste ved at levere en mobiltelefontjeneste til samme pris," forklarer embedsmanden.

"Det er ikke et krav, at taletelefonitjenesten skal kunne understøtte internetforbindelse på 2 Mbit/s," slår han fast. 

Udspil ligger allerede klart

Endelig peger han på, at regeringens i marts 2013 kom med et udspil med 22 initiativer om bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark.

"Mere konkret er målet, at alle husstande og virksomheder skal kunne få adgang til 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload senest i 2020."

"Regeringen har allerede i 2012 gennemført den såkaldte 800 MHz-auktion, som vil give 207 postnumre med dårlig bredbåndsdækning adgang til mobilt bredbånd med oplevede hastigheder på 10 Mbit/s."

"Auktionen får fuld effekt med udgangen af 2015," oplyser embedsmanden.

Direktør: Fortsat et problem
Konfronteret med TDC og Erhvervsstyrelsens kommentarer har Finn Støy sendt følgende opfølgende citater, hvor han gør klart, at han fortsat mener, der er et problem.

"TDC og Erhvervsstyrelsen er åbenbart nu blevet enige om, at forsyningspligten på fastnettelefoner, og dermed basale internetforbindelser, er lagt i graven. Selv om Erhvervsstyrelsen i februar havde en anden opfattelse, så er det positivt med en afklaring."

"Men det gør det jo blot endnu mere påtrængende, at der findes en løsning på bredbåndsdækning af tyndt befolkede områder," udtaler han.

Han mener tidsplanen er uholdbar.

"Det er helt uholdbart, at regeringen stiller en løsning i udsigt i 2020 - altså om syv år," forklarer han.

"Regeringen bør sikre sig nu - at disse områder straks får adgang til mobilbaserede (3G/4G) løsninger til rimelige priser. Da det er de eneste internetforbindelser i disse områder, så er det helt afgørende, at prisen baseres på en flat-rate model," lyder det fra ham.

Læs også:

TDC til it-mand: Din fastnettelefon koster 83.615 kroner.

TDC: Utilfreds kunde blander tingene sammen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.