Artikel top billede

Derfor har utilfreds TDC-kunde ikke krav på fastnet

Fremtrædende it-mand er utilfreds med, at TDC kun vil levere ham fastnet, hvis han lægger mere end 80.000 kroner. TDC afviser at forsyningspligten dækker. Se her, hvem der har ret.

Den tidligere direktør for It-forum Midtjylland, Finn Støy,  beskylder TDC for ikke at opfylde sin leveringspligt, efter han har modtaget et tilbud på mere end 80.000 kroner for at få udlagt fastnet-forbindelse. Det kan du læse mere om her.

TDC afviser hans kritik med henvisning til, at han misforstår nogle ting. Læs TDC's svar til Finn Støy her.

Specialkonsulent Tore Christensen fra Erhvervsstyrelsen har sendt nedenstående skriftlige svar til Computerworld, som svar på it-direktøren og TDC's kommentarer til sagen.

"TDC er som forsyningspligtudbyder er forpligtet til at oprette en taletelefonitjeneste til samme pris, uanset hvor i landet man bor."

"TDC kan opfylde forsyningspligten på en taletelefonitjeneste ved at levere en mobiltelefontjeneste til samme pris," forklarer embedsmanden.

"Det er ikke et krav, at taletelefonitjenesten skal kunne understøtte internetforbindelse på 2 Mbit/s," slår han fast. 

Udspil ligger allerede klart

Endelig peger han på, at regeringens i marts 2013 kom med et udspil med 22 initiativer om bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark.

"Mere konkret er målet, at alle husstande og virksomheder skal kunne få adgang til 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload senest i 2020."

"Regeringen har allerede i 2012 gennemført den såkaldte 800 MHz-auktion, som vil give 207 postnumre med dårlig bredbåndsdækning adgang til mobilt bredbånd med oplevede hastigheder på 10 Mbit/s."

"Auktionen får fuld effekt med udgangen af 2015," oplyser embedsmanden.

Direktør: Fortsat et problem
Konfronteret med TDC og Erhvervsstyrelsens kommentarer har Finn Støy sendt følgende opfølgende citater, hvor han gør klart, at han fortsat mener, der er et problem.

"TDC og Erhvervsstyrelsen er åbenbart nu blevet enige om, at forsyningspligten på fastnettelefoner, og dermed basale internetforbindelser, er lagt i graven. Selv om Erhvervsstyrelsen i februar havde en anden opfattelse, så er det positivt med en afklaring."

"Men det gør det jo blot endnu mere påtrængende, at der findes en løsning på bredbåndsdækning af tyndt befolkede områder," udtaler han.

Han mener tidsplanen er uholdbar.

"Det er helt uholdbart, at regeringen stiller en løsning i udsigt i 2020 - altså om syv år," forklarer han.

"Regeringen bør sikre sig nu - at disse områder straks får adgang til mobilbaserede (3G/4G) løsninger til rimelige priser. Da det er de eneste internetforbindelser i disse områder, så er det helt afgørende, at prisen baseres på en flat-rate model," lyder det fra ham.

Læs også:

TDC til it-mand: Din fastnettelefon koster 83.615 kroner.

TDC: Utilfreds kunde blander tingene sammen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere