Artikel top billede

Derfor har utilfreds TDC-kunde ikke krav på fastnet

Fremtrædende it-mand er utilfreds med, at TDC kun vil levere ham fastnet, hvis han lægger mere end 80.000 kroner. TDC afviser at forsyningspligten dækker. Se her, hvem der har ret.

Den tidligere direktør for It-forum Midtjylland, Finn Støy,  beskylder TDC for ikke at opfylde sin leveringspligt, efter han har modtaget et tilbud på mere end 80.000 kroner for at få udlagt fastnet-forbindelse. Det kan du læse mere om her.

TDC afviser hans kritik med henvisning til, at han misforstår nogle ting. Læs TDC's svar til Finn Støy her.

Specialkonsulent Tore Christensen fra Erhvervsstyrelsen har sendt nedenstående skriftlige svar til Computerworld, som svar på it-direktøren og TDC's kommentarer til sagen.

"TDC er som forsyningspligtudbyder er forpligtet til at oprette en taletelefonitjeneste til samme pris, uanset hvor i landet man bor."

"TDC kan opfylde forsyningspligten på en taletelefonitjeneste ved at levere en mobiltelefontjeneste til samme pris," forklarer embedsmanden.

"Det er ikke et krav, at taletelefonitjenesten skal kunne understøtte internetforbindelse på 2 Mbit/s," slår han fast. 

Udspil ligger allerede klart

Endelig peger han på, at regeringens i marts 2013 kom med et udspil med 22 initiativer om bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark.

"Mere konkret er målet, at alle husstande og virksomheder skal kunne få adgang til 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload senest i 2020."

"Regeringen har allerede i 2012 gennemført den såkaldte 800 MHz-auktion, som vil give 207 postnumre med dårlig bredbåndsdækning adgang til mobilt bredbånd med oplevede hastigheder på 10 Mbit/s."

"Auktionen får fuld effekt med udgangen af 2015," oplyser embedsmanden.

Direktør: Fortsat et problem
Konfronteret med TDC og Erhvervsstyrelsens kommentarer har Finn Støy sendt følgende opfølgende citater, hvor han gør klart, at han fortsat mener, der er et problem.

"TDC og Erhvervsstyrelsen er åbenbart nu blevet enige om, at forsyningspligten på fastnettelefoner, og dermed basale internetforbindelser, er lagt i graven. Selv om Erhvervsstyrelsen i februar havde en anden opfattelse, så er det positivt med en afklaring."

"Men det gør det jo blot endnu mere påtrængende, at der findes en løsning på bredbåndsdækning af tyndt befolkede områder," udtaler han.

Han mener tidsplanen er uholdbar.

"Det er helt uholdbart, at regeringen stiller en løsning i udsigt i 2020 - altså om syv år," forklarer han.

"Regeringen bør sikre sig nu - at disse områder straks får adgang til mobilbaserede (3G/4G) løsninger til rimelige priser. Da det er de eneste internetforbindelser i disse områder, så er det helt afgørende, at prisen baseres på en flat-rate model," lyder det fra ham.

Læs også:

TDC til it-mand: Din fastnettelefon koster 83.615 kroner.

TDC: Utilfreds kunde blander tingene sammen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere