Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Foto: Wikipedia.

Sjælden Commodore 65 er solgt for en formue

Commodores afløser til den populære C64-model blev aldrig til andet end en prototype, men det gavner prisen. Et eksemplar af C65 er netop blevet solgt for en mindre formue. Her er hammerslaget.

17.827 euro eller 132.903 gode danske kroner.

Sådan lød hammerslaget på den Commodore 65, som netop er blevet solgt på den tyske auktionsside eBay.

Commodore er nok mere kendt for modellen med efternavnet 64, eller i folkemunde brødkassen, end for Commodore 65-modellen.

C65 blev aldrig til andet end en prototype, og projektet blev skrinlagt i 1991. Derfor kom den aldrig som et kommercielt produkt.

Da Commodore gik konkurs i 1994, blev prototyperne solgt fra, og på den måde er de cirka 2.000 producerede maskiner - i mere eller mindre færdig stand - blevet til samlerobjekter.

Knap 18.000 euro blev resultatet af auktionen på den tyske udgave af eBay. Skærmdump fra eBay.

Tidligt eksemplar

Den solgte model bærer serienummeret 158, og den er angivelig et tidligt eksemplar.

C65 havde ellers et lovende indhold og kunne blandt andet byde på en 3,54 MHz processor. Til sammenligning havde brødkassen en MOS-processor på 1 MHz.

Hukommelsen var som standard på 128 kilobyte men med udvidelsesmulighed til otte megabyte.

C64 havde i øvrigt 30-års jubilæum sidste år.

Den historie kan du læse her: Jubilæum: En kæmpe hyldest til Brødkassen

Læs også:
De fedeste spilkonsoller gennem tiderne

Disse 20 Commodore 64-spil bør du genopleve

Her er de 15 vigtigste computere i verden

Ønsker du dig en ultra-sjælden Commodore 65?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”