Artikel top billede

Minister til it-firmaer: Derfor må I lægge ekstra kræfter i

"Innovative virksomheder, som har tilstrækkeligt attraktive ESDH-løsninger, vil have en plads på markedet," mener erhvervsministeren.

Debatten om den omstridte it-klub SBSYS vil ikke dø.

Nu har erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) måtte besvare spørgsmål om klubben.

I svaret henholder hun sig til, hvad Konkurrence - og Forbrugerstyrelsen har oplyst hende.

Således slås det fast, at det udbud, som klubben har afholdt, har overholdt reglerne.

"At der udvikles på et system, så det bliver mere effektivt, kan medvirke til, at andre aktører på markedet også lægger ekstra kræfter i deres løsninger, så de bliver lige så attraktive. Det vil kunne have en positiv effekt på konkurrencen," står der videre i ministerens svar.

Der vil således fortsat være plads til forskellige aktører på ESDH-markedet, vurderes det.

"Innovative virksomheder, som har tilstrækkeligt attraktive esdh-løsninger, vil have en plads på markedet. Kommuner, der lægger vægt påeffektiv administration, vil vælge de løsninger, som giver den mest effektive sagsbehandling og anvendelse af ressourcerne," fremgår det af svaret, som du kan læse i sin fulde længde herunder.

Principiel sag

Tidligere har flere leverandører klaget over klubben.

Udbuddet viste sig dog siden at holde vand juridisk set, mens styrelsen aldrig har undersøgt, om selve kontruktionen af brugerklubben er i orden.

I øvrigt en afklaring som brugerklubbens formand tidligere selv har udtalt, at hun intet ville have imod kom på plads.

Seneste har it-brancheforeningen ITEK under Dansk Industri haft et indlæg i de kommunale it-chefer magasin, hvor foreningen igen kritiserer klubben.

Direktør Tom Togsverd fra ITEK mener, at sagen er principiel for, hvordan offentlige myndigheder kan angribe området.

Brugerklubben har da også haft bevågenhed fra mange aktører i it-branchen, der har fulgt udviklingen tæt.

Du kan læse meget mere om brugerklubben på denne artikels sidste side.

Læs hele svaret fra ministeren her

Spørgsmål stillet af Venstres Michael Aastrup-Jensen:

"Finder ministeren, at sammenslutningen af offentlige indkøbere,SBSYS, gavner konkurrencen på esdh-området i Danmark?"

Svar:

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har oplyst følgende, som jeg henholder mig til:

"De offentlige myndigheder, herunder især en række kommuner, som er medlemmer af SBSYS, har selv ansvaret for at erhverve sig de IT-systemer til sagsbehandling m.v., som de finder mest effektive og brugervenlige at anvende. Det er myndighedernes eget valg, og myndighederneskal i deres valg overholde udbudsreglerne.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foretog i marts 2012 en vurdering af Brugerklubben SBSYS i relation til udbudsreglerne. Det var styrelsens vurdering, at de i udbudsmaterialet nævnte offentlige myndigheder ikke handler i strid med udbudsreglerne ved uden forudgående udbud at blivemedlem af Brugerklubben SBSYS.

Endvidere var det styrelsens vurdering, at Brugerklubben SBSYS ikke handler i strid med udbudsdirektivets artikel 32, stk. 2, in fine, ved at udbyde en rammeaftale, som giver potentielle medlemmer af brugerklubben mulighed for at trække på rammeaftalen, såfremt de bliver medlem af brugerklubben. At der udvikles på et system, så det bliver mere effektivt, kan medvirke til, at andre aktører på markedet også lægger ekstra kræfter i deres løsninger, så de bliver lige så attraktive. Det vil kunne have en positiv effekt på konkurrencen.

Innovative virksomheder, som har tilstrækkeligt attraktive esdh-løsninger, vil have en plads på markedet. Kommuner, der lægger vægt påeffektiv administration, vil vælge de løsninger, som giver den mest effektive sagsbehandling og anvendelse af ressourcerne."

Kilde: Folketinget.dk

24 artikler om hele sagen

Brugerklubben SBSYS har optaget mange i it-branchen grundet dens konstruktion.

Herunder finder du 24 artikler om den omdiskuterede klub, hvor du også kan læse interview med virksomheden Ditmer, der leverer til klubben og en lang række andre aktører i og omkring klubben.


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere