Artikel top billede

Minister til it-firmaer: Derfor må I lægge ekstra kræfter i

"Innovative virksomheder, som har tilstrækkeligt attraktive ESDH-løsninger, vil have en plads på markedet," mener erhvervsministeren.

Debatten om den omstridte it-klub SBSYS vil ikke dø.

Nu har erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) måtte besvare spørgsmål om klubben.

I svaret henholder hun sig til, hvad Konkurrence - og Forbrugerstyrelsen har oplyst hende.

Således slås det fast, at det udbud, som klubben har afholdt, har overholdt reglerne.

"At der udvikles på et system, så det bliver mere effektivt, kan medvirke til, at andre aktører på markedet også lægger ekstra kræfter i deres løsninger, så de bliver lige så attraktive. Det vil kunne have en positiv effekt på konkurrencen," står der videre i ministerens svar.

Der vil således fortsat være plads til forskellige aktører på ESDH-markedet, vurderes det.

"Innovative virksomheder, som har tilstrækkeligt attraktive esdh-løsninger, vil have en plads på markedet. Kommuner, der lægger vægt påeffektiv administration, vil vælge de løsninger, som giver den mest effektive sagsbehandling og anvendelse af ressourcerne," fremgår det af svaret, som du kan læse i sin fulde længde herunder.

Principiel sag

Tidligere har flere leverandører klaget over klubben.

Udbuddet viste sig dog siden at holde vand juridisk set, mens styrelsen aldrig har undersøgt, om selve kontruktionen af brugerklubben er i orden.

I øvrigt en afklaring som brugerklubbens formand tidligere selv har udtalt, at hun intet ville have imod kom på plads.

Seneste har it-brancheforeningen ITEK under Dansk Industri haft et indlæg i de kommunale it-chefer magasin, hvor foreningen igen kritiserer klubben.

Direktør Tom Togsverd fra ITEK mener, at sagen er principiel for, hvordan offentlige myndigheder kan angribe området.

Brugerklubben har da også haft bevågenhed fra mange aktører i it-branchen, der har fulgt udviklingen tæt.

Du kan læse meget mere om brugerklubben på denne artikels sidste side.

Læs hele svaret fra ministeren her

Spørgsmål stillet af Venstres Michael Aastrup-Jensen:

"Finder ministeren, at sammenslutningen af offentlige indkøbere,SBSYS, gavner konkurrencen på esdh-området i Danmark?"

Svar:

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har oplyst følgende, som jeg henholder mig til:

"De offentlige myndigheder, herunder især en række kommuner, som er medlemmer af SBSYS, har selv ansvaret for at erhverve sig de IT-systemer til sagsbehandling m.v., som de finder mest effektive og brugervenlige at anvende. Det er myndighedernes eget valg, og myndighederneskal i deres valg overholde udbudsreglerne.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foretog i marts 2012 en vurdering af Brugerklubben SBSYS i relation til udbudsreglerne. Det var styrelsens vurdering, at de i udbudsmaterialet nævnte offentlige myndigheder ikke handler i strid med udbudsreglerne ved uden forudgående udbud at blivemedlem af Brugerklubben SBSYS.

Endvidere var det styrelsens vurdering, at Brugerklubben SBSYS ikke handler i strid med udbudsdirektivets artikel 32, stk. 2, in fine, ved at udbyde en rammeaftale, som giver potentielle medlemmer af brugerklubben mulighed for at trække på rammeaftalen, såfremt de bliver medlem af brugerklubben. At der udvikles på et system, så det bliver mere effektivt, kan medvirke til, at andre aktører på markedet også lægger ekstra kræfter i deres løsninger, så de bliver lige så attraktive. Det vil kunne have en positiv effekt på konkurrencen.

Innovative virksomheder, som har tilstrækkeligt attraktive esdh-løsninger, vil have en plads på markedet. Kommuner, der lægger vægt påeffektiv administration, vil vælge de løsninger, som giver den mest effektive sagsbehandling og anvendelse af ressourcerne."

Kilde: Folketinget.dk

24 artikler om hele sagen

Brugerklubben SBSYS har optaget mange i it-branchen grundet dens konstruktion.

Herunder finder du 24 artikler om den omdiskuterede klub, hvor du også kan læse interview med virksomheden Ditmer, der leverer til klubben og en lang række andre aktører i og omkring klubben.


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere