Minister til it-firmaer: Derfor må I lægge ekstra kræfter i

"Innovative virksomheder, som har tilstrækkeligt attraktive ESDH-løsninger, vil have en plads på markedet," mener erhvervsministeren.

Debatten om den omstridte it-klub SBSYS vil ikke dø.

Nu har erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) måtte besvare spørgsmål om klubben.

I svaret henholder hun sig til, hvad Konkurrence - og Forbrugerstyrelsen har oplyst hende.

Således slås det fast, at det udbud, som klubben har afholdt, har overholdt reglerne.

"At der udvikles på et system, så det bliver mere effektivt, kan medvirke til, at andre aktører på markedet også lægger ekstra kræfter i deres løsninger, så de bliver lige så attraktive. Det vil kunne have en positiv effekt på konkurrencen," står der videre i ministerens svar.

Der vil således fortsat være plads til forskellige aktører på ESDH-markedet, vurderes det.

"Innovative virksomheder, som har tilstrækkeligt attraktive esdh-løsninger, vil have en plads på markedet. Kommuner, der lægger vægt påeffektiv administration, vil vælge de løsninger, som giver den mest effektive sagsbehandling og anvendelse af ressourcerne," fremgår det af svaret, som du kan læse i sin fulde længde herunder.

Principiel sag
Tidligere har flere leverandører klaget over klubben.

Udbuddet viste sig dog siden at holde vand juridisk set, mens styrelsen aldrig har undersøgt, om selve kontruktionen af brugerklubben er i orden.

I øvrigt en afklaring som brugerklubbens formand tidligere selv har udtalt, at hun intet ville have imod kom på plads.

Seneste har it-brancheforeningen ITEK under Dansk Industri haft et indlæg i de kommunale it-chefer magasin, hvor foreningen igen kritiserer klubben.

Direktør Tom Togsverd fra ITEK mener, at sagen er principiel for, hvordan offentlige myndigheder kan angribe området.

Brugerklubben har da også haft bevågenhed fra mange aktører i it-branchen, der har fulgt udviklingen tæt.

Du kan læse meget mere om brugerklubben på denne artikels sidste side.


Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.