Nyt it-område kan give dig en lang og gylden karriere

Et af de it-områder, der ventes at dominere allermest i de kommende år, skriger efter kompetente medarbejdere.

Hvis du lige nu står og skal vælge karrierevejen i it-branchen, er her et område, du bør overveje.

I hvert fald hvis du ønske at blive en eftertragtet kompetence, som virksomhederne vil gøre alt for at få til at skrive under på en ansættelseskontrakt.

Dataanalyser og de teknologier, der skal løfte anvendelsen af informationer til et helt nyt niveau, vil blive et af de mest markante fokusområder for CIO'erne i de kommende år.

Big data, predictive analytics, smartere BI-løsninger - der er mange begreber for den samme tendens, men fleste er enige om, at det er den it-trend, der potentielt kan ændre virksomheder - og skabe helt nye. 

Der er bare ét problem: Der mangler folk, der rent faktisk mestrer de nye teknologier og kan anvende dem i et forretningsperspektiv.

"Uanset om du lige er begyndt på din BI-rejse eller arbejder på at forbedre din succes, vil mangel på dygtige og erfarne BI-ressourcer blive en af dine største udfordringer. Du er helt sikkert ikke alene i denne søgen," skriver Forresters-analytiker Boris Evelson i et blogindlæg.

Så slemt står det til med kompetencerne
Rådgivningsfirmaet McKinsey udgav i 2011 en rapport, hvor den barske konklusion lød, at der i 2018 alene i USA vil mangle et sted mellem 140.000 og 190.000 personer med særlige analyseevner, ligesom der ventes at mangle 1,5 millioner ledere og analytikere med know-how inden for anvendelsen af big data.

Flere andre rapporter fra eksempelvis Deloitte, IBM og University of Oxford er nået frem til lignende konklusioner.

Forresters Boris Evelson henviser blandt andet til en global undersøgelse, hvor blot 25 procent af respondenterne kunne svare ja til, at de havde de kompetencer og ressourcer, der skulle til for, at de kunne analysere ustrukturerede data som tekst, lydfiler og sensordata.

"Der findes ingen lette, kortsigtede løsninger på denne udfordring. Den sædvanlige 'lav en konkurrencedygtig strategi og processer for talent-rekruttering og fastholdelse' er det rette sted at starte, men det vil ikke være nok," skriver Boris Evelson.

For nylig kunne vi her på Computerworld også fortælle om en særlig stor efterspørgsel på it-folk med kompetencer inden for big data-frameworket Apache Hadoop.

Forrester mener, at man er nødt til at tænke kreativt for at mindske problemet med de manglende it-kompetencer.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.