Artikel top billede

Lognings-ballade: Justitsminister sætter it-ordfører på plads

Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen bliver undsagt af sin partifælle, justitsminister Morten Bødskov (S), i sag om sessions-logning.

Læs også: It-ordfører: Sessions-logning anvendt oftere end I ved

Det vakte ramaskrig, da Socialdemokraternes it-ordfører for nylig på en telekonference forsvarede den udskældte logningsbekendtgørelse.

It-ordføreren hævdede nemlig i en diskussion om sessions-logning, at hun havde set eksempler i Justitsministeriet på sager om "mord, børneporno og våbenhandel".

Udtalelserne, som hun i første omgang fastholdt, var ganske kontroversielle, da det i givet fald kunne betyde, at justitsministeren har holdt oplysninger hemmelige for Folketingets retsudvalg.

For i en redegørelse har Justitsministeriet kun oplyst om én sag, hvor sessions-logning har hjulpet politiet frem til opklaring.

Kræver klart svar

Enhedslistens Pernille Skipper krævede derfor klart svar fra justitsministeren, og det er nu kommet. Svaret lyder, at Trine Bramsen har blandet tingene sammen.

"Den refererede udtalelse må således efter Rigspolitiets opfattelse formentlig bero på en sammenblanding af forståelsen af henholdsvis loggede oplysninger om teletrafik og sessionslogning," lyder konklusionen fra ministeren efter at have forklaret forskellen:

"Rigspolitiet kan til brug for besvarelsen af spørgsmålet oplyse, at politiet igennem en årrække har anvendt oplysninger om teletrafik som helt centrale beviser i forbindelse med større straffesager, hvoraf et uddrag er omtalt i afsnit 5.3 i Justitsministeriets redegørelse fra december 2012 om diverse spørgsmål vedrørende logningsreglerne."

"Derimod har politiet på grund af bl.a. teknologiske udfordringer hidtil kun i meget sparsomt omfang anvendt såkaldt sessionslogning, som er oplysninger om en internetsessions initierende og afsluttende pakke, i efterforskningen af konkrete sager, hvilket er nærmere omtalt i afsnit 5.4 i redegørelsen."

Justitsministeren henviser desuden til Trine Bramsens eget brandsluknings-forsøg i Computerworld, efter sagen rullede.

Det er ikke første gang, Trine Bramsens udtalelser vækker opsigt.

Sidste sommer gjorde hun sig upopulær i telebranchen, da hun truede med at fratage selskaberne retten til at reklamere og til at bruge frekvenser til mobiltelefoni, hvis selskaberne overtræder markedsføringsloven.

Der har også været forvirring omkring hendes ønsker om en upload-hastighed på 50 mbits i forbindelse med regeringens nye bredbåndsstrategi. Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere