Lognings-ballade: Justitsminister sætter it-ordfører på plads

Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen bliver undsagt af sin partifælle, justitsminister Morten Bødskov (S), i sag om sessions-logning.

Læs også: It-ordfører: Sessions-logning anvendt oftere end I ved

Det vakte ramaskrig, da Socialdemokraternes it-ordfører for nylig på en telekonference forsvarede den udskældte logningsbekendtgørelse.

It-ordføreren hævdede nemlig i en diskussion om sessions-logning, at hun havde set eksempler i Justitsministeriet på sager om "mord, børneporno og våbenhandel".

Udtalelserne, som hun i første omgang fastholdt, var ganske kontroversielle, da det i givet fald kunne betyde, at justitsministeren har holdt oplysninger hemmelige for Folketingets retsudvalg.

For i en redegørelse har Justitsministeriet kun oplyst om én sag, hvor sessions-logning har hjulpet politiet frem til opklaring.

Kræver klart svar
Enhedslistens Pernille Skipper krævede derfor klart svar fra justitsministeren, og det er nu kommet. Svaret lyder, at Trine Bramsen har blandet tingene sammen.

"Den refererede udtalelse må således efter Rigspolitiets opfattelse formentlig bero på en sammenblanding af forståelsen af henholdsvis loggede oplysninger om teletrafik og sessionslogning," lyder konklusionen fra ministeren efter at have forklaret forskellen:

"Rigspolitiet kan til brug for besvarelsen af spørgsmålet oplyse, at politiet igennem en årrække har anvendt oplysninger om teletrafik som helt centrale beviser i forbindelse med større straffesager, hvoraf et uddrag er omtalt i afsnit 5.3 i Justitsministeriets redegørelse fra december 2012 om diverse spørgsmål vedrørende logningsreglerne."

"Derimod har politiet på grund af bl.a. teknologiske udfordringer hidtil kun i meget sparsomt omfang anvendt såkaldt sessionslogning, som er oplysninger om en internetsessions initierende og afsluttende pakke, i efterforskningen af konkrete sager, hvilket er nærmere omtalt i afsnit 5.4 i redegørelsen."

Justitsministeren henviser desuden til Trine Bramsens eget brandsluknings-forsøg i Computerworld, efter sagen rullede.

Det er ikke første gang, Trine Bramsens udtalelser vækker opsigt.

Sidste sommer gjorde hun sig upopulær i telebranchen, da hun truede med at fratage selskaberne retten til at reklamere og til at bruge frekvenser til mobiltelefoni, hvis selskaberne overtræder markedsføringsloven.

Der har også været forvirring omkring hendes ønsker om en upload-hastighed på 50 mbits i forbindelse med regeringens nye bredbåndsstrategi. Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.